ΣΑΜΟΣ – SOS: Συλλαλητήριο την Κυριακή 22 Οκτωβρίου με σύνθημα «Απελευθέρωση και Ανάπτυξη»

Στο σχεδιασμό του συλλαλητηρίου της Κίνησης ΣΑΜΟΣ – SOS επικεντρώθηκε η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ (20/09) στο ξενοδοχείο ΣΑΜΟΣ. Αρχικά από την πλευρά της συντονιστικής Επιτροπής το λόγο πήρε ο κ. Νίκος Μάρκου ο οποίος συνοπτικά αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα πορεία της Κίνησης, όπως στην ανακοπή του σχεδιασμού της δημιουργίας άλλων δομών στο νησί, καλώντας μάλιστα τον Δήμαρχο Σάμου να πάρει πίσω την υπογραφή του για την δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στο HOTSPOT.

Επίσης αναφέρθηκε στις ενημερωτικές ημερίδες με καλεσμένους τους κ. Μάζη και Μαριά και για την εξώδικη διαμαρτυρία που είχαν αποστείλει στον πρωθυπουργό χωρίς ποτέ να λάβουν κάποια απάντηση.

Έκανε λόγο για παρακράτος που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση γιατί αδυνατεί να διαχειριστεί το πρόβλημα της υπερ-συσσώρευσης μεταναστών στα νησιά.

Όσον αφορά στην επιχειρούμενη κατάργηση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α ο κ. Μάρκου ανέτρεξε στις περσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού στις οποίες είχε μιλήσει για αναστολή του μέτρου λόγω μεταναστευτικού και αναρωτήθηκε τι έχει αλλάξει φέτος που τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα αφού ο αριθμός των μεταναστών στο νησί είναι τριπλάσιος από πέρυσι.

Ο κ. Μάρκου πρότεινε για τον καλύτερο συντονισμό του συλλαλητηρίου να συσταθούν επιτροπές που θα δραστηριοποιηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού καθώς όπως είπε το πρόβλημα μπορεί να φαίνεται μόνο στο Βαθύ, αλλά επηρεάζει όλο το νησί τουριστικά και όχι μόνο.

Πρότεινε ως βασικό σύνθημα του συλλαλητηρίου «Απελευθέρωση και Ανάπτυξη».

00SamosSos02

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε το άλλο μέλος της Κίνησης ΣΑΜΟΣ – SOS κ. Λευτέρης Στυλιανίδης, ο οποίος τόνισε ότι η ομάδα αυτή δεν ήρθε για να διχάσει αλλά αντίθετα να ενώσει τον κόσμο για να αντιμετωπίσει ένα κοινό πρόβλημα αυτό του μεταναστευτικού.

Μίλησε για δημιουργία δικτύων ώστε να γίνει ευρέως γνωστό το πρόβλημα που υπάρχει στο νησί και να βγει προς την Ευρώπη η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου με ανθρώπους που θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Αμέσως μετά τον λόγο πήραν οι πολίτες που βρέθηκαν εκεί καταθέτοντας από την πλευρά τους προτάσεις για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Τέλος συμφώνησαν ότι θα προηγηθούν συναντήσεις με φορείς αλλά και με πολίτες ώστε να συντονίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δράσεις τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που αφορά στην παρουσία χιλιάδων Σαμιωτών στο συλλαλητήριο της 22ας Οκτωβρίου.

Βιολέτα Τριπόδη

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα