Σαμιώτικο κρασί και Ναξιώτικο τυρί: Έρωτας με… ονομασία προέλευσης!

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Καλοκαιρινή βραδιά, φεγγαράδα, νησιωτικό περιβάλλον, χαμόγελα και έρωτας με… ονομασία προέλευσης ανάμεσα σε κορυφαίας ποιότητας προϊόντα.

Η γευστική αυτή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Σάμου το Σάββατο 17 Αυγούστου 2019, στα πλαίσια του, συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines, στόχος του οποίου είναι η παρουσίαση και η προώθηση Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντων σε Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία. Στο… «ραντεβού», τις εντυπώσεις έκλεψαν η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, τα πολυβραβευμένα διεθνώς Π.Ο.Π. κρασιά του Ενιαίου Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Σάμου και τα ιταλικά κρασιά της Enoteca Regionale Emilia Romagna.

00EossTyri01

Πλάι στα περίπτερα που είχαν στηθεί για τις ανάγκες της εκδήλωσης στην παραλιακή λεωφόρο της Σάμου, σε μία εξέδρα ειδικά διαμορφωμένη για την περίσταση, οι εκπρόσωποι του Ε.Ο.Σ. Σάμου και της Ε.Α.Σ. Νάξου ενημέρωσαν το πολυπληθές κοινό και τους επίσημους προσκεκλημένους για την ιστορική και κοινωνικοοικονομική συνέχεια αλλά και τη διαχρονική αξία των κορυφαίων προϊόντων από τους δύο ελληνικούς, νησιωτικούς συνεταιρισμούς.

Κατόπιν, ο διακεκριμένος Έλληνας οινολόγος, Άρης Σκλαβενίτης παρουσίασε τους Π.Ο.Π. οίνους του ΕΟΣ Σάμου: Samos Grand Cru, Samos Vin Doux, Samos Anthemis και Samos Nectar, ενώ ο Σαμιώτης executive chef, Βαγγέλης Μπιλιμπάς εξέπληξε τους παρευρισκόμενους παρουσιάζοντας μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες με πρωταγωνίστρια τη γραβιέρα, προϊόν Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου.

00EossTyri02

Μεταξύ των πιάτων που εντυπωσίασαν, τόσο με την αισθητική τους προσέγγιση όσο και με τους αρμονικούς γευστικούς συνδυασμούς είναι η μπαλοτίνα από κοτόπουλο sous vide με ντίξελ άγριων μανιταριών, το πουρέ σελινόριζας με τζίντζερ και κρέμα γραβιέρας, το καρπάτσιο φιλέτου angus με αρωματισμένους κύβους γραβιέρας, παστό κρόκο αυγού, αγγουράκι κορνισόν και λάδι ρόκας, η τούρτα ψητού καρπουζιού με μους γραβιέρας και κράκερ δυόσμου, κ.ά. Αυτό που πραγματικά έδωσε μια άλλη διάσταση στην παρουσίαση ήταν οι επεξηγηματικές παρατηρήσεις του sommelier Άρη Σκλαβενίτη o οποίος συνέδεε τις γαστρονομικές εμπνεύσεις του Βαγγέλη Μπιλιμπά με τα κρασιά του Ε.Ο.Σ. Σάμου, δίνοντας παράλληλα τη δική του πρόταση για ένα εντυπωσιακό κοκτέιλ με κρασί Σάμου!

00EossTyri03

Μετά το cooking show ακολούθησε cheese and wine tasting στα περίπτερα της Ε.Α.Σ. Νάξου και του Ε.Ο.Σ Σάμου, ενώ προσφέρονταν στην οινογευστική δοκιμή και τα ιταλικά κρασιά της Enoteca Regionale Emilia Romagna.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Οικονομοτεχνική Ε.Π.Ε., φορέα υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε κοινό και προσκεκλημένους!

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Έναρξη εγγραφών για το ΔΙΕΚ Γενικού Νοσοκομείου Σάμου για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021

Σε κατ΄οίκον περιορισμό νοσηλεύτρια του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου

Το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου εφαρμόζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου μας, πραγματοποίησε τεστ μοριακού ελέγχου σε νοσηλεύτρια που

Περισσότερα »
Βαγγέλης Καρράς: Τα προβλήματα μπορούν να λυθούν όμορφα και ωραία χωρίς να δημιουργούμε εντυπώσεις με δημοσιεύματα στο Facebook

Βαγγέλης Καρράς: Τα προβλήματα μπορούν να λυθούν όμορφα και ωραία χωρίς να δημιουργούμε εντυπώσεις με δημοσιεύματα στο Facebook

Στο πρωϊνό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Βαγγέλης Καρράς, ο οποίος απάντησε στην ανακοίνωση της ΕΠΣ Σάμου σχετικά

Περισσότερα »
Δ. Βαλής: Το έργο υδροδότησης Μυτιληνιών ξεκίνησε λάθος από την αρχή. Β. Καρράς: Προσπαθούμε να δώσουμε ένα τέλος σ΄αυτό το πρόβλημα

Δ. Βαλής: Το έργο υδροδότησης Μυτιληνιών ξεκίνησε λάθος από την αρχή. Β. Καρράς: Προσπαθούμε να δώσουμε ένα τέλος σ΄αυτό το πρόβλημα

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Δημήτρης Βαλής, τοπικός σύμβουλος της Κοινότητας Μυτιληνιών. Η κυβέρνηση προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι η

Περισσότερα »