Σαμιακή Αρωγή: Χαιρετισμός για την 1η Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ στη Σάμο

Κυρίες και Κύριοι

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου και υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, με σκοπό την αφύπνιση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, και στόχο την αναγνώριση της συμβολής αυτών στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

Αυτή την ημέρα αποτίνουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους παππούδες, στις γιαγιάδες και στους γονείς μας, που έχουν ανάγκη τη φροντίδα και τη στήριξή μας περισσότερο από ποτέ σε αυτή τη φάση της ζωής τους.

Η Τρίτη Ηλικία συμμετέχοντας ενεργά στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα, δίνει πάντα το παρόν στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης και δείχνει με το παράδειγμά της στις νεότερες γενιές την αισιοδοξία της για ένα καλύτερο αύριο.

Στόχος  μας είναι, με δημιουργικές δράσεις και πρωτοβουλίες, να κρατήσουμε τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας ενεργούς, αυτόνομους και ισότιμους μέσα στην κοινωνία.

Το κύριο μήνυμα της Ημέρας αυτής που πρέπει να περάσει στα άτομα της ηλικίας αυτής, είναι πως τίποτε δεν σταματά και ότι θα πρέπει να εστιάζει ο καθένας στα θετικά της συνταξιοδότησης, που είναι πάρα πολλά.

Εσείς, οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας, οι «αιώνιοι έφηβοι», δεν πρέπει να αυτοπεριορίζεστε.

Έχετε πολλά να προσφέρετε, τόσον στην οικογένεια και τα παιδιά σας, όσον και στην κοινωνία και στο περιβάλλον.

Έχετε την δυνατότητα να είστε πάρα πολύ καλοί με ό,τι καταπιαστείτε, καθώς έχετε δύο πολύ βασικά προσόντα στο «βιογραφικό» σας: Την συσσωρευμένη γνώση και την πολύχρονη εμπειρία σε πολλούς και σημαντικούς τομείς της ζωής.

Χρόνια πολλά, γεμάτα υγεία και χαρά.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ι. ΠΑΤΣΙΔΗΣ

Αυτά που βλέπει ένας παππούς, όταν κάθεται στο έδαφος, ένας νέος δεν μπορεί να τα δει ακόμη και αν κάθεται επάνω σε ένα δένδρο.

00Elia

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Το ΚΥΤ και το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Πιστεύω πως με τη μεταφορά των μεταναστών-προσφύγων στου «ΖΕΡΒΟΥ», θ’ απαλλαγεί το Βαθύ απ’ αυτή την αθλιότητα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης και μίλησε για τα θέματα που ταλανίζουν το νησί της

Περισσότερα »
Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Νότης Μηταράκης: Το σχέδιο αποσυμφόρησης θα επεκταθεί, πέρα από τα νησιά και σε ολόκληρη τη χώρα

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, ενημέρωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για την Εθνική Στρατηγική Μετανάστευσης 2020-2021. Παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές της εθνικής

Περισσότερα »