Ροταριανός Όμιλος Σάμου: Τι συμβαίνει τελικά; Ερωτήματα που αναμένουν απαντήσεις

Εδώ και λίγες μέρες έχει συσταθεί στη Σάμο ένας νέος σύλλογος. Ο Ροταριανός Όμιλος Σάμου. Το Σάββατο 05/05/2018 πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Doryssa στο Πυθαγόρειο, με κάθε επισημότητα κατά το πρωτόκολλο του Διεθνούς Ρόταρυ, η επίσημη τελετή ενάρξεως λειτουργίας του Ροταριανού Ομίλου Σάμου, με ανάδοχο Όμιλο τον Ροταριανό Όμιλο Ρόδου. Κατά την τελετή έγινε και η επίσημη επίδοση της Χάρτας αναγνωρίσεως του Ομίλου.

Τα μέλη του πρώτου Δ.Σ. είναι οι Ροταριανοί:

Πρόεδρος: Ευγένιος Χαρδαβέλλας, Αντιπρόεδρος: Νικόλαος Αγγελής, Εψηφισμένος Πρόεδρος: Δημήτριος Κυριαζής, Γενικός Γραμματέας: Μάριος Μπακόπουλος, Ταμίας: Γεώργιος Καραδήμος, Κοσμήτωρ: Αγλαΐα Κυριαζή, Μέλος: Εμμανουήλ Αποστόλου, Μέλος: Παρασκευή Αρβανίτη.  

ROTARYSAMOSKROTON02

Ο Πρόεδρος του Ρ.Ο. Σάμου Ευγένιος Χαρδαβέλλας έλαβε το λόγο και ανέλυσε την σπουδαιότητα της δημιουργίας Ρ.Ο. στη Σάμο, τις δυνατότητες και τα ωφελήματα από την ίδρυση του Ομίλου στην συμβολή προς την ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου σε όλα τα πεδία,  καθώς και την παγκόσμια προβολή του φυσικού και πνευματικού πλούτου της Σάμου.

Από την πρώτη προβολή της είδησης, υπήρξαν και οι ανάλογες αντιδράσεις. Αυτών που υποστηρίζουν ότι οι Ροταριανοί είναι άνθρωποι που έχουν ως στόχο να βοηθούν όχι μόνο τον τόπο, αλλά και αδύναμους ανθρώπους. Υπήρξε όμως και άλλη άποψη που τους κατηγορεί ότι είναι μασόνοι και ειδικά τα επιφανή στελέχη των Ομίλων ανά την υφήλιο έχουν σχέση με τεκτονικές στοές κλπ.

Μερικές μέρες μετά την αναγγελία της είδησης ίδρυσης του Ροταριανού Ομίλου Σάμου έρχεται το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου κ.κ. Ευσεβίου που έλεγε: ««Οὐδεὶς δύναται δυσὶ κυρίοις δουλεύειν». Τοῦτο μέ ἁπλά λόγια σημαίνει, πώς ὅποιος θέλει νά εἶναι πράγματι Ὀρθόδοξος Χριστιανός δέν μπορεῖ νά εἶναι συγχρόνως καί ροταριανός. Ἡ χριστιανική ἰδιότητα τοῦ ἀρκεῖ καί πρέπει νά εἶναι ὑπερήφανος γι’ αὐτήν.

Πριν μερικές μέρες ο Ροταριανός Όμιλος Σάμου έκανε μια σημαντική προσφορά στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σάμου. (μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

00RotarySamos02

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Το Σάββατο (27/05) πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Δημαρχιακού Μεγάρου Πυθαγορείου, εκεί όπου βρέθηκε και η αντιπροσωπεία του Δήμου Κρότωνα. Ανάμεσά τους ήταν και ο πρόεδρος της ένωσης βιομηχάνων της ευρύτερης περιοχής Κρότωνα και όπως αποδείχθηκε αργότερα είναι και ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Κρότωνα (όπως θα δείτε στις φωτογραφίες) και στη συνάντηση αυτή οι Πρόεδροι των Ρ.Ο. Κρότωνα και Σάμου συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί η μεταξύ των Ομίλων Αδελφοποίηση με στόχο την άμεση ανάπτυξη ιδιαίτερων φιλικών και επαγγελματικών συνεργασιών με απώτερο σκοπό την προώθηση και υλοποίηση προγραμμάτων υπέρ της προόδου των δύο Δήμων.

00RotarySamos03

Εδώ όμως τίθενται σοβαρά ερωτήματα και αναμένουμε απαντήσεις:

1. Ήταν τυχαία η ανακοίνωση της Ίδρυσης του Ροταριανού Ομίλου Σάμου, λίγο πριν την έλευση της αποστολής του Δήμου Κρότωνα Ιταλίας και η συνάντηση με τον πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Κρότωνα που ταυτόχρονα είναι και ο πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων της περιοχής;

2. Ο Δήμος Σάμου, γνώριζε τη διπλή ιδιότητα αυτού του κυρίου;

3. O Δήμος Σάμου γνώριζε γι’ αυτή τη συνάντηση ή βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων;

4. Ενώ γνώριζαν (οι δικοί μας) την ανακοίνωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου κ.κ. Ευσεβίου για τους Ροταριανούς, γιατί δεν τον «προστάτευσαν», ώστε να μην βγει αναμνηστική φωτογραφία μαζί του (με Ιταλό Ροταριανό);

5. Μήπως τελικά υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να ενημερωθούμε;

Αλέξης Κομνηνός

00PastaCinque

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα