Ψηφίστηκαν τα Πρωτόκολλα Συνεργασίας του Δήμου Σάμου με τον Δήμο Μπερνάλντα – Μεταπόντο της Ιταλίας, με τον Δήμο Μεγαρέων και με τον Δήμο Πειραιά

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου που συνεδρίασε την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, ψηφίστηκαν τα Πρωτόκολλα Συνεργασίας του Δήμου Σάμου με τον Δήμο Μπερνάλντα – Μεταπόντο της Ιταλίας, με τον Δήμο Μεγαρέων και με τον Δήμο Πειραιά.

Ο Δήμος Σάμου δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασύνδεση των Δήμων μεταξύ τους προωθεί την συνεργασία με σκοπό την προβολή του πολιτιστικού αποθέματος και την τουριστική προοπτική.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Μπερνάλντα- Μεταπόντο είναι τόπος που φιλοξένησε μετά τον Κρότωνα τον φιλόσοφο και μαθηματικό Πυθαγόρα, ενώ ο Δήμος Μεγαρέων είναι ο τόπος καταγωγής του Ευπαλίνου, αρχιτέκτονα – μηχανικό του δημιουργού του Ευπαλίνειου Ορύγματος. Ο Πειραιάς και η Σάμος, με αρχαίους λιμένες, είχαν και έχουν επί πολλά χρόνια διαμετακομιστική και εμπορική συνεργασία.

Θα ενεργοποιήσουν τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αρχαίων Λιμένων.

Η υπογραφή των Πρωτοκόλλων Συνεργασίας αποσκοπεί και στην ενδυνάμωση της θέσης των τριών Δήμων, μέσω της συμμετοχής τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις που απαιτούν συνέργεια για την υλοποίηση τους. 

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »