Ψήφισμα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου και ψηφίστηκε ομόφωνα

Η έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους, σήμανε  τη λειτουργική υποβάθμιση των  Δημοτικών  Σχολείων Παγώνδα ,  Κοκκαρίου  και Κοντακεϊκων , καθώς και την αφαίρεση του εκπαιδευτικού ΠΕ-70 Δασκάλων από τα ολοήμερα τμήματα των δημοτικών Σχολείων του Πύργου και των Κουμείκων. Τα τρία πολυθέσια  σχολεία,  το 2014 , θύματα της πιστής εφαρμογής των οδηγιών της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, στα πλαίσια του εξορθολογισμού του κόστους στην εκπαίδευση , συμπεριλήφθηκαν  στο μαζικό πανελλαδικό κύμα συμπτύξεων-συγχωνεύσεων-υποβιβάσμων σχολικών μονάδων που προχώρησε το τότε Υπουργείο Παιδείας, χωρίς όμως αντίκρισμα αφού έγινε αναστολή της απόφασης αυτής.(Η απόφαση αυτή είχε δημοσιευτεί στο ΦΕΚ 1809/2015  και είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Διαύγεια» με τον ΑΔΑ : 6ΕΝ3465ΦΘ3-ΟΨ3.)

Μέσα σ αυτό το άσχημο κλίμα για την Εκπαίδευση , στην τελευταία φάση πρόσληψης των αναπληρωτών στις 9/2/2018, δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ πρόσληψη δασκάλου σε κενό που προέκυψε μετά από άδεια, στο Δημοτικό Σχολείο Κοντακεϊκων, με αποτέλεσμα, το συγκεκριμένο σχολείο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας , καθώς πραγματοποιείται συνδιδασκαλία των μαθητών της πρώτης Δημοτικού με τους μαθητές της Δευτέρας Δημοτικού. Το συγκριμένο σχολείο υπέστη σε λίγους μήνες και υποβιβασμό και δεν καλύφθηκε και το κενό που προέκυψε.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου άμεσα προέβη σε ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ όλων των θεσμικών φορέων που εμπλέκονται στην μη κάλυψη του κενού. (Υπουργείο Παιδείας, Περιφερειακή Διεύθυνση Β. Αιγαίου, ΔΙΠΕ Σάμου).

Ζητάμε έμπρακτα την στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον αγώνα που δίνουμε για:

Μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση. (οι μισοί εκπαιδευτικοί στην ακριτική Σάμο είναι αναπληρωτές)

Κάλυψη όλων των πραγματικών κενών-αναγκών στα σχολεία, χωρίς β’ αναθέσεις σε συναδέλφους. Κάθε μάθημα να διδάσκεται απ’ την αντίστοιχη ειδικότητα

Κανέναν υποβιβασμό των σχολικών μονάδων των νησιών μας!

Άμεση αποκατάσταση της αδικίας που ξεκίνησε από την αρχή της χρονιάς με την υποστελέχωση των σχολικών μονάδων μας με προσωπικό , και συνεχίζεται τώρα με την πρόταση αναμοριοδότησης και αποχαρακτηρισμού ως δυσπρόσιτων, σχολείων που όχι μόνο τηρούν όλες τις προϋποθέσεις, αλλά αποτελούν φάροι πολιτισμού και μόρφωσης στις μικρές κοινωνίες των νησιών μας.

Καταδικάζουμε ως απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική την αναγωγή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «my school» σε κεντρικό ρυθμιστή της Εκπαιδευτικής πολιτικής , που απαξιώνει τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο βωμό μιας φθηνής μνημονιακής λογιστικής.

Τέλος, καλούμε το Δήμο Σάμου να πιέσει, ώστε να δοθεί μια λύση από τον Περιφερειακό Διευθυντή κ. Καλάργαλη με ΑΜΕΣΗ πρόσληψη αναπληρωτή δασκάλου στο Δημοτικό Σχολείο Κοντακεϊκων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Αρχοντούλης Ιωάννης

Ο Γραμματέας

Κατσιγιάννης Νικόλαος

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Κορονοϊός: 438 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 νέο κρούσμα στην ΠΕ Σάμου

Σήμερα ανακοινώνουμε 438 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 62 συνδέονται με γνωστές συρροές και 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »
Ευχαριστήρια Επιστολή της Δνσης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας προς τον Δήμο Δυτικής Σάμου

Ευχαριστήρια Επιστολή της Δνσης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας προς τον Δήμο Δυτικής Σάμου

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Δυτικής Σάμου και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη, τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Διακοσταμάτη και τη Σχολική επιτροπή παιδείας του Δήμου

Περισσότερα »