Ψήφισμα Τοπικού Συμβουλίου και κατοίκων Παλαιοκάστρου για τη μη ενοικίαση σπιτιών σε πρόσφυγες – μετανάστες

Το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοκάστρου στη συνεδρίαση της 25-09-2017 αποφάσισε ομόφωνα να κοινοποιήσει το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας, στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου, στον Υπουργό κ. Μουζάλα, στον Βουλευτή του νησιού, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στον Αντιπεριφερειάρχη Νομού Σάμου, στον Δήμαρχο Σάμου, στο Στρατιωτικό Διοικητή Σάμου, στον Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου, τα τοπικά ΜΜΕ.

Το Τοπικό Συμβούλιο Παλαιοκάστρου κατά πλειοψηφία αποφασίζει δηλώνει την αντίθεσή του στην ενοικίαση οικιών συνδημοτών μας, στην περιοχή Παλαιοκάστρου.

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι το Παλαιόκαστρο είναι ένα από τα χωριά που είχαν κατά το παρελθόν και σήμερα καλούνται να αντιμετωπίσουν την προσφυγική κρίση σε πολύ μεγάλο βαθμό, από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, όταν ομάδες προσφύγων άρχισαν να καταφθάνουν στις παραλίες της κοινότητάς μας που είναι η Ανατολικότερη και πλησιέστερη στα Τουρκικά παράλια. Η συντριπτική πλειονότητα των συγχωριανών μας και ο πρόεδρος προσφέραμε σε αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους ότι μπορούσε ο καθένας, τρόφιμα, νερό και διάφορα αναγκαία πράγματα για τα παιδιά τους.

Επιπλέον θέλω να τονίσουμε ότι η σχετική απόφαση της κοινότητάς μας, δεν βρίσκει εφαλτήριο σε ρατσιστικές και εθνικιστικές ιδεολογίες, αντίθετα όλοι γνωρίζουμε το χωριό μας σε όλη ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, αποτελούν ένα είδος κλειστής κοινωνίας και προκειμένου να αποσοβήσουμε οποιαδήποτε ενέργεια η οποία θα μπορούσε να διαταράξει την κοινωνική συνοχή του χωριού μας, λάβαμε αυτή την απόφαση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θα θέλαμε η απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου να γίνει δεκτή και σεβαστή διότι είναι σύμφωνη με τους νόμους της πολιτείας όσον αφορά την διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων για θέματα ζωτικής σημασίας στην τοπική μας κοινότητα.

Πρώτο και βασικό αίτημα είναι ο απεγκλωβισμός των προσφύγων – μεταναστών. Να τους δοθούν τα απαραίτητα έγγραφα και η δυνατότητα να ταξιδέψουν στον προορισμό της επιλογής τους και να ισχύσουν όλες οι διεθνείς συμφωνίες για την προστασία των προσφύγων.

Είμαστε αντίθετοι στην ενοικίαση οικιών συνδημοτών μας σε πρόσφυγες μετανάστες λόγω της γεωγραφικής θέσης της κοινότητάς μας.

ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΠΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤ/ΔΡΟΣ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα