Ψήφισμα κοινής συνεδρίασης συμβουλίων Κοινότητας Σαμίων και Βαθέος

Ψήφισμα κοινής συνεδρίασης συμβουλίων Κοινότητας Σαμίων και Βαθέος

Στην κοινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 21η Οκτωβρίου 2019 μεταξύ των συμβουλίων των Κοινοτήτων Σαμίων και Βαθεός με θέμα ημερήσιας διάταξης το προσφυγικό –μεταναστευτικό, παρουσία του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου, των Αντιδημάρχων και πλήθους κόσμου αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Κλείσιμο του υπάρχοντος hot spot –καταυλισμού.

Αποσυμφόρηση της πόλης και της νήσου από τους πρόσφυγες –μετανάστες.

Έλεγχος και αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων για τον περιορισμό των μεταναστευτικών προσφυγικών ροών.

Να εφαρμοστεί ο πραγματικός επιχειρησιακός ρόλος της FRONTEX σύμφωνα με τις οδηγίες του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.

Συνάντηση με το διοικητή της FRONTEX.

Ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων έτσι ώστε να διασφαλίζεται η 24ωρη αστυνόμευση της πόλης με πεζές περιπολίες και μηχανοκίνητα μέσα.

Στελέχωση του νοσοκομείου με επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έτσι ώστε να ανταπεξέρχεται στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει.

Συναντήσεις με τις διοικήσεις της Αστυνομίας , της Πυροσβεστικής, της Δασικής υπηρεσίας, του Λιμενικού και του Νοσοκομείου.

Συναντήσεις με τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου.

Καταγραφή όλων των Μ.Κ.Ο που δραστηριοποιούνται στην πόλη –ποιες από αυτές είναι κάτω από την εποπτεία της Ύπατης Αρμοστίας και ποιες όχι.

Συνάντηση με τη διοικήτρια του Κ.Υ.Τ για να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του χώρου υποδοχής – φιλοξενίας καi διαβεβαίωση ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία του.

Να υπάρχει επαρκής φωτισμός σε κάθε σημείο της πόλης.

Η αποκομιδή των σκουπιδιών να γίνεται τις πρωινές ώρες πριν την έναρξη λειτουργίας των υπηρεσιών και των καταστημάτων και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και των στερεών αποβλήτων.

Αποκατάσταση του οδικού δικτύου εντός της πόλης και πέριξ αυτής.

Επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.

Μείωση των εισφορών των ανταποδοτικών τελών των επαγγελματιών της πόλης, οι οποίοι έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις επιπτώσεις του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος.

Ενίσχυση του Δήμου σε υλικοτεχνική υποδομή και εργατικό δυναμικό προσωπικό , έτσι ώστε να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει.

Εφαρμογή των μέτρων της νησιωτικότητας όπως ισχύει και στα άλλα κράτη μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης (ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α, φορολογίας, επιδότηση μετακινήσεων και αναπτυξιακά κίνητρα)

Οι πρόεδροι των κοινοτήτων

Βογιατζής Δημήτριος                      Σεϊρλής Σταμάτιος

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Επιχείρηση αποσυμφόρηση. Έφυγαν οι πρώτοι 724 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη. Από τη Σάμο μόλις 39 (!!!)

Επιχείρηση αποσυμφόρηση. Έφυγαν οι πρώτοι 724 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη. Από τη Σάμο μόλις 39 (!!!)

Δέκα λεπτά πριν τις 12 το βράδυ της Δευτέρας (28/09), αναχώρησε από τον λιμένα Μαλαγαρίου το πλοίο «Νήσος Χίος» παραλαμβάνοντας μόλις 39 (!!!) αναγνωρισμένους πρόσφυγες

Περισσότερα »
Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρώην Νομαρχιακός και Δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Βέττας. «Δεν βλέπω καμιά διαφορά προς το καλύτερο

Περισσότερα »