Προβληματισμός και απορίες σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων εξέφρασαν οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών σχολείων Σάμου και Βαθέος

Την ετοιμότητά τους αλλά και τους προβληματισμούς τους κατάθεσαν και εξέφρασαν οι πρόεδροι των 4 δημοτικών σχολείων Σάμου (1ο, 2ο, 3ο και Βαθέος) σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, σχετικά με το θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Αφού ανέλυσαν τους λόγους που τους κάνουν ιδιαίτερα επιφυλακτικούς ώστε να δεχθούν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία, τονίζοντας ότι δεν θα ήθελαν να δημιουργηθούν προβλήματα, αναφέρθηκαν ιδιαίτερα και στο θέμα της υγιεινής, λέγοντας χαρακτηριστικά «ποιος είναι υπεύθυνος για αυτά τα παιδιά, ποιά οργάνωση έχει τις απαραίτητες γνώσεις για να φροντίσει αυτά τα παιδιά, όταν ακόμα και η Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Σάμου, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα;».

Όπως τονίσθηκε τις προσεχείς ημέρες θα επιδιώξουν να συναντηθούν με το Δήμο Σάμου και ειδικά με τη σχολική επιτροπή, έτσι ώστε να βρεθούν επιπλέον σχολικοί χώροι για να κάνουν τα μαθήματά τους τα προσφυγόπουλα. Περίπου περισσότερα από 300 παιδιά έχουν υποβάλλει αίτηση (οι γονείς τους και οι Οργανώσεις) για να πάνε στο σχολείο, πλην όμως θα δημιουργηθεί μεγάλο θέμα όσο αφορά τη στέγαση, με δεδομένο ότι τα παιδιά του 2ου Δημοτικού σχολείου Σάμου, από την επόμενη σχολική χρονιά θα πρέπει να βρούν στέγη στα άλλα σχολεία, εφόσον στο δικό τους θα γίνουν οι απαραίτητες επισκευές που έχουν εγκριθεί ήδη από το ΕΣΠΑ.

Εφόσον εγκριθεί να πραγματοποιείται η φοίτησή τους στα σχολεία, θα πρέπει να ακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα και μετά από περίπου 3 σχολικές περιόδους να γίνει η ένταξή τους στις κανονικές Ελληνικές τάξεις, εάν παραμείνουν στο νησί.

Όλα όμως, όπως τόνισαν οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών σχολείων της Σάμου, μαζί και του Βαθέος, παραμένουν υπό διερεύνηση και συζήτηση, εν αναμονή των τελικών αποφάσεων.

Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στο να έχουν τα παιδιά το δικό τους χώρο, γι’ αυτό και στην επιστολή που έχουμε στείλει, λέμε καλό θα είναι τα παιδιά αυτά να έχουν το δικό τους σχολείο, γιατί θα πρέπει να έχουν την κατάλληλη υποδομή. Αν μπούμε στη διαδικασία στις 2 το μεσημέρι που θα σχολάνε τα παιδιά των σχολείων, να κατεβάζουμε τα ερμάρια και τα άλλα βοηθήματα από τις τάξεις δεν θα είναι προς το συμφέρον κανενός. Έχει περάσει στο παρελθόν η δεκαετία του 80 και του 90 που είχαμε πρωϊνά και απογευματινά σχολεία. Θα πρέπει να μπούμε στη λογική ν’ ανοίξουμε νέα σχολεία και να μην έχουμε κλειστά κτίρια, εφόσον υπάρχουν οι πιστώσεις.

Προτείνουμε να πάνε σε δικά τους σχολεία και όταν περάσουν μερικά χρόνια και αφού γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις ν’ ενταχθούν στα δικά μας σχολεία. Η ενημέρωση που έχουμε είναι πολύ λίγη, κάνουμε προσπάθειες να ενημερωνόμαστε και θέλουμε το πρόβλημα αυτό να παραμένει στην επιφάνεια, όχι για να φαινόμαστε εμείς, αλλά για να δοθεί λύση με πολύ συμπάθεια στο συγκεκριμένο θέμα» ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος κ. Απόστολος Ψαρής

Αλέξης Κομνηνός

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »