Προβλήματα και στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Πυθαγορείου

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Οι «σκηνές ροκ» φαίνεται δεν ήταν αρκετές μόνο για το κατάστημα Σάμου, αλλά μεταφέρθηκαν και στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Πυθαγορείου. Εκεί όπου καθημερινά δεκάδες μετανάστες, περιμένουν για να εξυπηρετηθούν από την υπηρεσία Western Union όπου συνεργάζεται ο ΕΛΤΑ.

Έπειτα από το προσωρινό κλείσιμο της υπηρεσίας από τον ιδιώτη στην πόλη της Σάμου, όπου λειτουργούσε, οι χιλιάδες μετανάστες έχουν στραφεί στα ΕΛΤΑ. Το κεντρικό κατάστημα Σάμου και το υποκατάστημα Πυθαγορείου που είναι το πιο κοντινό σε απόσταση από την πόλη της Σάμου.

Τρείς υπάλληλοι στο Πυθαγόρειο, οι εξής δύο (ο ένας βρίσκεται σε άδεια), προσπαθούν να διεκπεραιώσουν όλες τις υποθέσεις και με μεγάλη δυσκολία όταν ο ένας εξ’ αυτών είναι αναγκασμένος κάποιες ώρες να βρίσκεται εκτός ταχυδρομείου για τη διανομή επιστολών στους κατοίκους του Πυθαγορείου.

00EltaPythagoreio02

Η καθημερινή κίνηση είναι πολύ μεγάλη, εφ’ όσον οι μετανάστες κάθε μέρα από Δευτέρα – Παρασκευή, επιβιβάζονται στο ΚΤΕΛ από το Βαθύ, μεταβαίνουν στο Πυθαγόρειο και μόλις εξυπηρετηθούν (αν αυτό είναι εφικτό αυθημερόν) επιστρέφουν στο Βαθύ. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν ορισμένοι εξ’ αυτών δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετηθούν (λόγω του ωραρίου) και δημιουργούν φασαρίες και λεκτικές επιθέσεις στους υπαλλήλους των ΕΛΤΑ.

Διαμαρτυρίες και από τους κατοίκους του Πυθαγορείου, οι οποίοι και αυτοί δεν μπορούν αυθημερόν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.

Οι φασαρίες και μερικές φορές οι ξυλοδαρμοί μεταξύ των μεταναστών είναι ένα καθημερινό φαινόμενο στα καταστήματα των ΕΛΤΑ. Η Αστυνομία όσες φορές έχει κληθεί επέβαλε την τάξη αλλά δεν μπορεί φυσικά να είναι εκεί σε κάθε κάλεσμα, με δεδομένο και τη μείωση του προσωπικού της.

Η πρόσληψη ανθρώπου από εταιρεία φύλαξης και αυτό φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός διότι η τιμή είναι απλησίαστη.

00EltaPythagoreio03

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι διπλανές επιχειρήσεις από τα ΕΛΤΑ και συγκεκριμένα έχει καταγραφεί το γεγονός ότι οι μετανάστες φέρνουν τους υπνόσακους και κοιμούνται έξω από κατάστημα, περιμένοντας να πιάσουν καλή σειρά και με το που θ’ ανοίξει το κατάστημα για να εξυπηρετηθούν.

Από τη στιγμή που συμβαίνει αυτό που συμβαίνει, μήπως θα έπρεπε οι υπεύθυνοι που ελέγχουν αυτούς τους ανθρώπους και πρωτίστως οι Μ.Κ.Ο. να τους βάλουν σε μία τάξη, ώστε να εξυπηρετούνται 40-50 την ημέρα και να μην δημιουργείται αυτός ο εκνευρισμός και από τις δύο πλευρές;

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »