Προσβλητικό δημοσίευμα του Guardian για τη Σάμο (οικονομική και προσφυγική κρίση)… που με την παρέμβαση του Υπουργείου Τουρισμού «κατέβηκε»

Οι Άγγλοι λατρεύουν την Ελλάδα για τον ήλιο, τις θάλασσες, το φαγητό και τα αξιοθέατα… Στα παραπάνω κίνητρα για να επισκεφτεί κάποιος την χώρα μας, ο Guardian προσέθεσε μερικά ακόμα. Την οικονομική και προσφυγική κρίση. Για τα δύο τελευταία επικεντρώνεται στη Σάμο.

Η Βρετανική εφημερίδα λοιπόν ετοίμασε μία ταξιδιωτική προσφορά για την χώρα μας, η οποία έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες στο Twitter, καθώς όλοι προσπαθούν να καταλάβουν το «γιατί» και το «πως» αποφάσισε να προβεί σε μία τέτοια κίνηση…

Αφού ξεπεράσει κανείς το αρχικό σοκ, αξίζει να κοιτάξει τις λεπτομέρειες του ταξιδιού αυτού, η τιμή του οποίου είναι 2.850 ευρώ για τον Μάρτιο του 2019 και ξεκινάει από τους αμπελώνες της Σάμου που βρίσκονται ένα μίλι από την Τουρκία και συνεχίζεται στην Αθήνα…

– Αποκτήστε απρόσκοπτη πρόσβαση σε τοπικούς δημοσιογράφους, πολιτικούς, ΜΚΟ και εμπειρογνώμονες.

– Η εκδρομή ξεκινά από τη Σάμο, ένα νησί με πλούσια ιστορία και εύφορες πεδιάδες, που παρότι μοιάζει ευλογημένο, πασχίζει να τα βγάλει πέρα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η διαφήμιση. «Οι υπηρεσίες του δήμου περικόπτονται, ενώ ο τουρισμός και ο αγροτικός τομέας μόλις τώρα αρχίζουν να ανακάμπτουν από την κρίση. Σε αυτά προστίθεται και η εγγύτητα με την Τουρκία, κάτι που σημαίνει ότι το νησί αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει μεγάλους αριθμούς προσφύγων», σημειώνεται χαρακτηριστικά. Οι τρεις ημέρες στη Σάμο περιλαμβάνουν επισκέψεις σε καταχρεωμένα οινοποιεία αλλά και στις ΜΚΟ που βρίσκονται στην καρδιά της προσφυγικής κρίσης.

– Επισκεφτείτε την πλατεία Συντάγματος και συζητείστε τις διαμαρτυρίες που έγιναν εκεί με ντόπιους δημοσιογράφους και έναν πρώην Υπουργό.

– Γνωρίστε οικογένειες ντόπιων στην Αθήνα, προκειμένου να ανακαλύψετε πως έχει επηρεαστεί η ζωή τους από την οικονομική κρίση.

000Guardian02

Βέβαια, μπορεί στο εισαγωγικό της σημείωμα η ταξιδιωτική προσφορά να αναφέρει για την χώρα μας ότι «με κάποιον τρόπο έχει δείξει ανθεκτική» και συμπληρώνει πως «παρακολουθούμε τα διδάγματα που μπορούμε να πάρουμε από όλη την Ευρώπη», αλλά όπως και να το κάνουμε το όλο concept δεν αφήνει και τόσο θετική εικόνα…

Πλούσια η ιστορία της Σάμου, τα καταφέρνει ακόμα και στα δύσκολα, προσβλητικά τα όσα γράφει ο Guardian.

Τελικά έπειτα από την παρέμβαση του Υπουργείου Τουρισμού Ελλάδας για τα όσα έγραφε το άρθρο, «κατέβηκε» από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Ραγδαία η εξάπλωση της πανδημίας. Ρεκόρ θετικών κρουσμάτων. 1 κρούσμα στη Σάμο

Σήμερα ανακοινώνουμε 935 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »