Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Σάμο, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 3ου Ημιμαραθώνιου Δρόμου την Κυριακή 03 Μαρτίου

Ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο του 3ου Ημιμαραθώνιου Δρόμου (21 χλμ.), που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 και κατά τις ώρες από 09.00 έως 12.00 στη Σάμο, πρόκειται να ισχύσουν στο οδικό δίκτυο, από το σημείο αφετηρίας στην περιοχή «Κολώνα» στο Ηραίον Σάμου, έως και το σημείο τερματισμού, στην πλατεία Πυθαγόρα Σάμου, οι απαραίτητες -κατά περίπτωση- προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με στόχο την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Ειδικότερα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, από το σημείο «Κολώνα» στο Ηραίον, σε όλο το μήκος των Ε.Ο. Ηραίου – Πυθαγορείου και Πυθαγορείου – Σάμου (και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας αυτών), έως και τις εισόδους της πόλης της Σάμου.

Κατόπιν αυτού, η κυκλοφορία των οχημάτων, κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, θα διεξάγεται ως εξής:

Για τα οχήματα που θα κινηθούν από τις περιοχές Καρλόβασι, Υδρούσα, Κοντακαίικα, Άγιος Κωνσταντίνος, Μανωλάτες, Άμπελος, Σταυρινήδες και Κοκκάρι με κατεύθυνση το Πυθαγόρειο, η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την Ε.Ο. Καρλοβασίου-Σάμου έως τη διασταύρωση «Φλόκα» και στη συνέχεια μέσω της περιοχής των Μυτιληνιών.

Για τα οχήματα που θα κινηθούν από τις περιοχές Καρλόβασι, Υδρούσα, Κοντακαίικα, Άγιος Κωνσταντίνος, Μανωλάτες, Άμπελος, Σταυρινήδες και Κοκκάρι με κατεύθυνση την πόλη της Σάμου, η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της παλαιάς Ε.Ο. Σάμου – Καρλοβάσου, από Άνω Κόμβο Μαλαγαρίου, διασταύρωση Πευκάκια, οδό Νεαπόλεως και του τμήματος της Παραλιακής Λεωφόρου από διασταύρωση «Ζαχαράκη» έως «Γεφυράκι», τμήμα του οδικού δικτύου το οποίο πρόκειται να αμφιδρομηθεί κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της αθλητικής εκδήλωσης.

Για τα οχήματα που θα κινηθούν από την πόλη της Σάμου με κατεύθυνση το Καρλόβασι, η κυκλοφορία θα διεξάγεται από το αμφίδρομο τμήμα της Παραλιακής Οδού, οδό Νεαπόλεως, διασταύρωση «Πευκάκια», είσοδο στην παλαιά Ε.Ο. Μαλαγαρίου και ακολούθως μέσω του άνω κόμβου Μαλαγαρίου (Ε.Ο.Σ.Σ).

Η κίνηση των οχημάτων από την περιφέρεια της Σάμου με κατεύθυνση την περιοχή του Πυθαγορείου, θα πραγματοποιείται μέσω του τμήματος της Παραλιακής Λεωφόρου, οδό Νεαπόλεως, Κόμβο Αγίας Ειρήνης, Ε.Ο. Σάμου – Μυτιληνιών (περιοχή «Ζερβού»).

Για τα οχήματα που θα κινηθούν από τις περιοχές Μεσόγεια, Πάνδροσο, Σπαθαραίοι, Πύργος, Κουμαραδαίοι, Μαυρατζαίοι, Χώρα και Πυθαγόρειο με κατεύθυνση την πόλη της Σάμου, η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την Ε.Ο. Χώρας – Μυτιληνιών, μέσω της περιοχής «Ζερβού». Η εκτροπή της κυκλοφορίας προς την προαναφερόμενη Ε.Ο. θα γίνεται εντός της δημοτικής κοινότητας Χώρας (κεντρική διασταύρωση).

Για τα οχήματα που θα κινηθούν από τις περιοχές Παγώνδα, Μύλοι και Ηραίο με κατεύθυνση την πόλη της Σάμου, η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την Ε.Ο. Ηραίου – Πυθαγορείου, με πραγματοποίηση αριστερής στροφής που οδηγεί στη Χώρα Σάμου και ακολούθως μέσω της Ε.Ο. Χώρας – Μυτιληνιών (περιοχή «Ζερβού»).

Για τα οχήματα που θα κινηθούν από την περιοχή του Πυθαγορείου με κατεύθυνση το Καρλόβασι, η κυκλοφορία θα διεξάγεται είτε μέσω της περιοχής των Μυτιληνιών, είτε μέσω της Ε.Ο. Χώρας -Κουμαραδαίων-Πύργου.

Για τα οχήματα που θα κινηθούν από τις περιοχές Ποσειδώνιο, Μυκάλη, Ψιλή Άμμος και Παλαιόκαστρο με κατεύθυνση την πόλη της Σάμου, η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της νέας Περιφερειακής Οδού.

Τα οχήματα που θα κινούνται από την περιφέρεια του Πυθαγορείου προς την πόλη της Σάμου, θα κατευθύνονται μέσω της Ε.Ο. Μυτιληνιών – Σάμου και στη συνέχεια από τον κόμβο Αγίας Ειρήνης, μέσω οδού Νεαπόλεως – Πευκάκια, προς το εσωτερικό της πόλης.

Οι αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στις παραπάνω περιοχές, καθώς και για την ασφαλή κίνηση των αθλητών.

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Σάμου

Σας γνωστοποιούμε ότι στο πλαίσιο διεξαγωγής του 3ου Ημιμαραθώνιου δρόμου και του δρόμου 4 χιλιομέτρων, την Κυριακή 03 Μαρτίου 2019 από την ώρα 08:30 έως και το πέρας (13:00) θα ισχύσουν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι οποίες θα διεξάγονται σύμφωνα με τις υποδείξεις των στελεχών της Υπηρεσίας μας από το ύψος του παλαιού ξενοδοχείου XENIA έως και το Ναυτικό Σταθμό. Εν συνεχεία θα διακοπεί καθολικά η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος του Ναυτικού Σταθμού έως και τον κόμβο Μαλαγαρίου.

Κατά τη διάρκεια διακοπής της κυκλοφορίας δεν θα επιτρέπεται η διέλευση κανενός τύπου οχήματος παρά μόνο των ασθενοφόρων και τυχόν έκτακτων περιστατικών υγείας .

Ως εκ τούτου για την εύρυθμη διεξαγωγή του αγώνα παρακαλούμε να μην σταθμεύετε τα οχήματα σας κατά μήκος της Πλατείας Θεμιστοκλή Σοφούλη.

Niotis

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας - Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου 4, δηλαδή στο «κόκκινο», ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Ροδόπη, ανακοίνωσε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή

Περισσότερα »
2η συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Καρλοβάσου στο μπάσκετ

Δύσκολη αποστολή για το Καρλόβασι στη Μύκονο. Σκέψεις για την αναστολή των πρωταθλημάτων της ΕΟΚ λόγω κορονοϊού

Για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, το Καρλόβασι βρίσκεται ήδη στη Μύκονο, όπου την Παρασκευή (30/10) στις 14:30

Περισσότερα »
Τελετές ορκωμοσίας νεοπροσληφθέντων Συνοριακών Φυλάκων, πραγματοποιήθηκαν στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο

Τελετές ορκωμοσίας νεοπροσληφθέντων Συνοριακών Φυλάκων, πραγματοποιήθηκαν στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο

Τελετές ορκωμοσίας νεοπροσληφθέντων Συνοριακών Φυλάκων ορισμένου χρόνου, πραγματοποιήθηκαν πρωινές ώρες σήμερα (29 Οκτωβρίου 2020) στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο. Ειδικότερα, στη Λέσβο ορκίστηκαν

Περισσότερα »