Προσφυγικό: «Όχι» Μουζάλα σε πρόσκληση του δημάρχου Σάμου για συνάντηση εργασίας

Αρνητικά απάντησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στην πρόσκληση του δημάρχου Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλου, να συμμετάσχει σε συνάντηση εργασίας αύριο, Πέμπτη, για το προσφυγικό που θα πραγματοποιηθεί στο νησί.

Πρόκειται για συνάντηση την οποία αποφασίστηκε να οργανωθεί ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα των αυξημένων μεταναστευτικών ροών που  έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα λειτουργίας στο hot spot (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης – ΚΥΤ) του νησιού όπου «φιλοξενούνται» 3000 ενώ η χωρητικότητα της εγκατάστασης δεν ξεπερνά τα 700 άτομα. 

Ο υπουργός στην απάντησή του, προς τη δημοτική αρχή Σάμου αναφέρει ότι δεν μπορεί να παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων τονίζοντας ότι η  σχετική πρόσκληση έφτασε στο γραφείο του μόλις πριν τρεις ημέρες και συγκεκριμένα στις 2 Οκτωβρίου. Πάντως, ο υπουργός δεν παραλείπει να τονίσει ότι εκλαμβάνει τη συγκεκριμένη πρόσκληση ως λήξη της περιόδου κακών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών και προσθέτει ότι προσβλέπει σε μια μελλοντική συνάντηση. Σημειώνει πάντως ότι ο κ. Αγγελόπουλος, πριν λίγο καιρό, δεν δέχθηκε στο γραφείο του τον υφυπουργό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και τον Γενικό Γραμματέα, όπως σημειώνει ο κ. Μουζάλας. 

Έως σήμερα το πρωί είχαν φτάσει στα ελληνικά νησιά ακόμα 186 άτομα εκ των οποίων οι 111 στη Λέσβο (που συνολικά φιλοξενεί 5.000 άτομα σε ένα χώρο που μετα βίας χωρούν 2.500) και οι υπόλοιποι στη Λέσβο. 

Σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής  Γιάννης Μπαλάφας μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του ραδιοσταθμού Real FM ζήτησε από την τοπική αυτοδιοίκηση στα νησιά, και ειδικά από τη Σάμο, να συναινέσουν στη δημιουργία προαναχωρησιακών κέντρων. 

Πηγή: www.kathimerini.gr (Τάνια Γεωργοπούλου)

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ανάπτυξη Ελληνικής Σημαίας 104 τ.μ. στον κόλπο της πόλεως Σάμου

Δεν θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων από μαθητές/τριες για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της ειδικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία του covid-19 το υπ’ αριθ. 59128/2620/23-10-2020 έγγραφό μας δεν είναι σε ισχύ, οπότε

Περισσότερα »
Φιλοζωϊκό Σωματείο Σάμου: Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στις μαζικές στειρώσεις με τον Victor Lans

Φιλοζωϊκό Σωματείο Σάμου: Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στις μαζικές στειρώσεις με τον Victor Lans

Ολοκληρώθηκαν οι μαζικές στειρώσεις αδέσποτων σκύλων μετά από δύο εβδομάδες εντατικής εργασίας (13-23 Οκτωβρίου). Όπως σας ενημερώσαμε, πραγματοποιήθηκε αυτή η σπουδαία δραστηριότητα την πρώτη εβδομάδα

Περισσότερα »