Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω!»

Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου: «Δεν  μπορώ να αναπνεύσω!»

Όταν τα συνθήματα ξεπηδούν αβίαστα μέσα από τη ζωή, σε αγγίζουν βαθειά και σε κινητοποιούν για δράση.

Οι αντίστοιχες διαδηλώσεις που έγιναν σε ολόκληρο τον πλανήτη, με αφορμή τη δολοφονία του Αφροαμερικανού George Floyd, από αστυνομικό, ανέδειξαν ότι ο αγώνας για δικαιώματα και ελευθερίες, για σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ενάντια σε φυλετικούς, θρησκευτικούς ή άλλους διαχωρισμούς, είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον αγώνα των λαών όλου του κόσμου ενάντια στις απολύσεις, στη φτώχεια, στην ανεργία. Ο ρατσισμός και η καταστολή εναντίον των φτωχών, των έγχρωμων, των μεταναστών και των προσφύγων, είναι εκδήλωση ενός παγκόσμιου κοινωνικού και οικονομικού συστήματος εκμετάλλευσης και βίας, στο οποίο ζούμε όλοι και βιώνουμε τις συνέπειές του στη ζωή μας.

Οι φωνές των Αμερικανών και των λαών όλου του κόσμου σμίγουν με τις δικές μας, γιατί κι εμείς εδώ κάπως έτσι νιώθουμε. Είναι πολλές οι συνθήκες που μας κάνουν να μην μπορούμε να «αναπνεύσουμε» στην καθημερινότητα μας.

Δε συμβιβαζόμαστε με την “κανονικότητα” της φτώχειας, της ανασφάλειας, της οικονομικής κρίσης, των πολέμων, της προσφυγιάς, του ρατσισμού, της εργοδοτικής και κρατικής βίας.

Διεκδικούμε μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου μας, διασφάλιση του εισοδήματος, μας,, κατάργηση των νόμων που μειώνουν τους μισθούς και τα δικαιώματά μας, κατάργηση των πλειστηριασμών και κατασχέσεων.

Η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, την Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020, 7.00 – 9.00μμ, στην παραλιακή, στο ύψος απέναντι από τα ταξί, θα τοποθετήσει πανό στο οποίο ο καθένας και η καθεμιά θα μπορούν να γράψουν:

«Τι είναι αυτό, που σε κάνει να μην μπορείς «να αναπνεύσεις», κοινωνικά, πολιτικά, εργασιακά, πολιτιστικά, στον ελεύθερο σου χρόνο, στο σπίτι, στη δουλειά, στο σχολείο;»

Το πανό θα παραμείνει σε δημόσια θέα. Επιδίωξη μας είναι, όλα όσα μας κάνουν να αισθανόμαστε «ασφυξία», να μπουν σε διάλογο, να αμφισβητηθούν , να αλλάξουν!

Η αξία της ανθρώπινης ζωής δεν εξαρτάται από το χρώμα, τη θρησκεία, την κοινωνική τάξη, τη χώρα καταγωγής. Δεν υπάρχουν ζωές που αξίζουν λιγότερο. Με δύναμη και αποφασιστικότητα διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!

Με εκτίμηση  

το Διοικητικό Συμβούλιο

00Dodekanisos

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Επιχείρηση αποσυμφόρηση. Έφυγαν οι πρώτοι 724 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη. Από τη Σάμο μόλις 39 (!!!)

Επιχείρηση αποσυμφόρηση. Έφυγαν οι πρώτοι 724 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη. Από τη Σάμο μόλις 39 (!!!)

Δέκα λεπτά πριν τις 12 το βράδυ της Δευτέρας (28/09), αναχώρησε από τον λιμένα Μαλαγαρίου το πλοίο «Νήσος Χίος» παραλαμβάνοντας μόλις 39 (!!!) αναγνωρισμένους πρόσφυγες

Περισσότερα »
Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρώην Νομαρχιακός και Δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Βέττας. «Δεν βλέπω καμιά διαφορά προς το καλύτερο

Περισσότερα »