Πρόκληση από την Τουρκία: Επιχειρεί να προωθήσει μετανάστες με κορωνοϊο στα Eλληνικά νησιά

Πρόκληση από την Τουρκία: Επιχειρεί να προωθήσει μετανάστες με κορωνοϊο στα Eλληνικά νησιά

H Toυρκία επιχειρεί μία νέα άνευ προηγουμένου προκλητική ενέργεια προωθώντας στα παράλια της Μικράς Ασίας μετανάστες με κορωνοϊό με στόχο αυτοί να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το σχέδιο της Τουρκίας έχει μπει σε εφαρμογή τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, καθώς έχουν εξακριβωθεί συγκεντρώσεις μεταναστών στα Δυτ. Παράλια Μ. Ασίας, ασθενείς με COVID-19, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από camps του εσωτερικού της Τουρκίας με λεωφορεία, πολλοί από αυτούς ήταν στο ΠΑΖΑΡ ΚΟΥΛΕ. Η Τουρκία, όπως είναι πρόδηλο, θα επιχειρήσει να μεταφέρει σε Ελλάδα και Ευρώπη εν μέσω πανδημίας μετανάστες με οργανωμένο σχέδιο.

Και σ’ αυτή την περίπτωση δε η στρατοχωροφυλακή και η τουρκική αστυνομία παίζουν τον ίδιο «βρώμικο» ρόλο που έπαιζαν και στον Έβρο. Κατευθύνουν δηλαδή και οδηγούν τους μετανάστες, ακολουθώντας πιστά τις εντολές του υπουργού εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόιλου. Άλλωστε μόλις προ ημερών ο τούρκος υπουργός εσωτερικών είχε προαναγγείλει το νέο προκλητικό τουρκικό σχέδιο. Είχε πει ότι «…»η Τουρκία βρήκε τον τρόπο να μειώνει τα κρούσματα στο έδαφος της… τα στέλνει αλλού»….».

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και από επικοινωνίες στο διαδίκτυο, οι μετανάστες καθοδηγούνται να αγοράσουν βάρκες και να περάσουν στην Ελλάδα.

Πηγές του ελληνικού «Πενταγώνου» τονίζουν ότι η προκλητική υπέρπτηση το απόγευμα στη Λέσβο – αλλά και λίγο αργότερα στον Έβρο – είναι πολύ πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός ότι και πάλι αποκαλύφθηκαν οι ενέργειες της Άγκυρας και «πιάστηκε για ακόμη μία φορά με τη γίδα στην πλάτη».

Σημειώνεται ότι το απόγευμα οι Τούρκοι προχώρησαν σε πέντε υπερπτήσεις δύο σε Λέσβο και Χίο και έπειτα στον Βόρειο Έβρο.

Είναι τόσο μεγάλο το κάζο των Τούρκων με την αποκάλυψη των προθέσεων τους και την άμεση ενεργοποίηση των Ελληνικών δυνάμεων ΛΣ ΕΛΚΑΤ, ΕΛ.ΑΣ. και Ενόπλων Δυνάμεων, που δεν δίστασαν να κατεβούν στα 5000 πόδια Βορείως Λέσβου όπου επιχειρούσε το Α/Φ της FRONTEX (Βρετανικό)  και να το παρενοχλήσουν.

Είναι ολοφάνερα η απελπισία, οι σπασμωδικές ενέργειες και η αναποτελεσματικότητα της Τουρκίας στο θέμα COVID-19.

Πλέον όμως οι Ελληνικές Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή και με το νέο δόγμα που ακολουθεί η ηγεσία τους, να δημοσιοποιούνται και να ξεσκεπάζονται άμεσα με στοιχεία οι προκλητικές ενέργειες και τα σχέδια των Τούρκων,  δυσκολεύει αφάνταστα την Άγκυρα.

Πηγή: www.tovima.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

*250 άτομα από ένα στρατόπεδο κοντά στη Σμύρνη μόλις άφησαν στην ακτή με τη σύσταση να αγοράσουν βάρκες και να περάσουν τη θάλασσα προς την Ευρώπη.

Οι πρώτοι 250 από την κατασκήνωση του Οσμανιέ θα φτάσουν στην ακτή σε περίπου τρεις ώρες, και πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν την ίδια μοίρα.

* ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ * 13.20 μμ (τοπική ώρα)
Μια τρίτη ομάδα ανθρώπων μόλις έπεσε στην ακτή κοντά στο Τσανακαλε.

* ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ * 14.15 μμ (τοπική ώρα)
Τα επτά λεωφορεία που περιμέναμε να φτάσουν στην ακτή μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδο κράτησης στη Σμύρνη, χάσαμε επαφή κατά την άφιξη.

* ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ * 17.45 μμ (τοπική ώρα)
10 λεωφορεία από το στρατόπεδο Osmaniye έφτασαν σε στρατόπεδο απέλασης στη Σμύρνη Μέχρι τώρα, οι άνθρωποι περίμεναν μπροστά στο στρατόπεδο χωρίς νερό ή φαγητό από τότε που έφυγαν από το Osmaniye χθες το βράδυ.

Οι άλλες δύο ομάδες εξακολουθούν να βρίσκονται στην ακτή χωρίς νερό ή φαγητό, και η απαγόρευση ταξιδιού COVID-19 καθιστά απίστευτα δύσκολο αν όχι αδύνατο για τις τοπικές ΜΚΟ να φτάσουν – ή να πάνε οπουδήποτε.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Συμπολίτες μου, Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Παντού στην Ευρώπη, αλλά πλέον και εδώ στην

Περισσότερα »
Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) Σάμου, κ. Γιάννης Μάρκου. Η ΔΕΕΠ Σάμου συγκέντρωσε

Περισσότερα »