Πόντος εν΄άστρον φωτεινόν!!! από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος «Ο Καπετάν Λαχανάς»

Τουρνουά πετοσφαίρισης «Αντρέας Βασιλάκης»

Το πάντα φωτεινό αστέρι του Πόντου, της ιστορίας, της ακμής, των διωγμών και του ξεριζωμού, αλλά της άσβεστης μνήμης και της συνέχειας, κατάφερε να αναδείξει μέσα από μια πολύ προσεγμένη, πλούσια σε κείμενα, βίντεο, έθιμα και φυσικά χορούς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος «ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑΣ» όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια με την συνεχή αναβάθμιση των  αναφορών και των αφιερωμάτων του, δείγμα της καλής δουλειάς που γίνεται στον σύλλογο και το μεράκι που «αναβλύζει» σε κάθε ευκαιρία.

00Pontos02

Έγιναν αναφορές στην ποντιακή ενδυμασία, την ιστορία, το έθιμο των Μωμόγερων, τα έθιμα του γάμου, την ποντιακή διάλεκτο και παρουσιάστηκαν  δεκαπέντε χοροί που αποδόθηκαν τέλεια από τους χορευτές του συλλόγου υπό την καθοδήγηση της κας Λούλας Κάϊλα. Τις παρεμβάσεις έκαναν οι κυρίες Κάτια Καλύβα, Αγγελική Κουλούρη και Λούλα Κάϊλα, ενώ την εκδήλωση άνοιξε και έκλεισε ο πρόεδρος του συλλόγου Μανώλης Φραντζής. Έπαιξαν οι μουσικοί Χρήστος Φερενίδης ποντιακή λύρα, Στέλιος Βαρβάκης νταούλι και ο Μανώλης Λεβισιανός τσαμπούνα.

00Pontos03

Ήταν μια παράσταση απόδοση τιμής και μνήμης στα χιλιάδες θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, την οποία χαιρέτισε και ο καθηγητής κ. Φάνης Μαλκίδης, που αγωνίζεται χρόνια παγκοσμίως για την αναγνώριση από όλο και περισσότερες χώρες της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Πηγή: www.samiaki.tv

Οι φωτογραφίες άνευ λογότυπου είναι του κ. Νεοκλή Σεϊρλή τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ…

00Gefsi02

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »