Πολλά τα προβλήματα στο καταφύγιο ζώων Ανατολικής Σάμου

Πολλά τα προβλήματα στο καταφύγιο ζώων Ανατολικής Σάμου

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η κα Μπριγκίτε Θυμιανίδη, από το Καταφύγιο ζώων Ανατολικής Σάμου.

Το διάστημα της καραντίνας παρουσιάστηκε το φαινόμενο έξαρσης του αριθμού των αδέσποτων ζώων, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες τους τα παραμέλησαν από τον φόβο μετάδοσης του κορωνοϊού ή άρχισαν να κυκλοφορούν πιο πολλά για την εύρεση τροφής. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 60 και πλέον αδέσποτα στους χώρους του φορέα αυτού.

Ο χώρος φύλαξης αδέσποτων ανήκει στον Δήμο Ανατολικής Σάμου και είναι υπεύθυνος για τις τροφές των ζώων, απασχολεί και έναν υπάλληλο, ενώ ο χώρος διατηρείται από τους εθελοντές.

«Σαββατοκύριακα, αργίες δεν υπάρχει υπάλληλος, 4 ημέρες τώρα το Πάσχα μόνο εμείς ήμασταν εκεί πάνω. Τι θα έκαναν τα σκυλιά 4 μέρες; Εμείς έτσι και αλλιώς είμαστε κάθε μέρα πάνω για να δώσουμε τα φάρμακα , για την κοινωνικοποίηση των σκυλιών, για να πάνε βόλτα, έτσι και αλλιώς. Αλλά Σαββατοκύριακα και αργίες κάνουμε τα πάντα, καθαρισμό, τάισμα κ.τ.λ.»

Οι εθελοντές είναι γύρω στα 8-10 άτομα εκ περιτροπής, αναμένονται ενέργειες από τον δήμο για την ανανέωση σύμβασης με κτηνίατρο για τους απαραίτητους εμβολιασμούς και στειρώσεις.

«Ο λόγος για να έχουμε αδέσποτα είναι πάντα η εγκατάλειψη και κάθε άνοιξη είναι χειρότερο το πράγμα. Έχουμε ένα ημερολόγιο εβδομάδας στη σελίδα μας στα κοινωνικά μέσα, όπου κανείς μπορεί να διαβάσει για το τι αντιμετωπίζουμε κάθε ημέρα».

00Filozoiko02

Ο χώρος είναι ασφυκτικά γεμάτος οπότε δεν υπάρχει η περίπτωση περισυλλογής των αδέσποτων, μόνο άρρωστα, για στειρώσεις, εμβολιασμό και σίτιση υπάρχει φροντίδα, άλλωστε και ο νόμος δεν προβλέπει κάτι ανάλογο από τους Δήμους. Το βασικό είναι η υπευθυνότητα όσων παίρνουν ζώα, ότι δεν πρέπει να εγκαταλείπονται οπουδήποτε. Υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να λυθούν στους χώρους του καταφυγίου όπως η στέγη, πόρτες, χόρτα που φέρνουν και πολλά ζωύφια και παράσιτα ή που μπορεί να δημιουργήσουν εστίες πυρκαγιάς.

Για το ίδιο θέμα ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Βαγγέλης Καρράς δήλωσε:

«Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τα αδέσποτα, καθώς δεν υπάρχουν πλέον τρόποι τροφοδοσίας τους ή από εγκατάλειψη, για αυτό ο Δήμος θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ίσως προβεί και σε πρόστιμα σε όσους εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 209 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Δείτε που εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: 342 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 5 κρούσματα στην ΠΕ Σάμου

Σήμερα ανακοινώνουμε 342 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 24 συνδέονται με γνωστές συρροές και 30 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »
Σε τηλεδιάσκεψη ο Κώστας Μουτζούρης με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σε τηλεδιάσκεψη ο Κώστας Μουτζούρης με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο είχε σήμερα 24.09.2020 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, παρουσία και του Συμβούλου

Περισσότερα »
Προσωρινή παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων λόγω covid-19 (δράση δ του Μέτρου 3.1.9).

Προσωρινή παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων λόγω covid-19 (δράση δ του Μέτρου 3.1.9).

Το Τμήμα Αλιείας της  Περιφερειακής Ενότητας Σάμου  ενημερώνει όλους τους αλιείς, πλοιοκτήτες αλιευτικών σκαφών ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η  υπ’ αριθμ. 1906/7-9-2020 Απόφαση

Περισσότερα »
Φουλ επίθεση με ξαφνικές άμυνες

Τι κάνεις, ρε… Μαν;

Γράφει ο Λάμπρος Γκαραγκάνης Κάνε εγγραφή και διεκδίκησε το interwetten bonus Στεάουα – Σλόβαν Λίμπερετς: Παιχνίδι για τον 3ο προκριματικό του Europa League, μονό, και

Περισσότερα »