Πολλά τα προβλήματα στο καταφύγιο ζώων Ανατολικής Σάμου

Πολλά τα προβλήματα στο καταφύγιο ζώων Ανατολικής Σάμου

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η κα Μπριγκίτε Θυμιανίδη, από το Καταφύγιο ζώων Ανατολικής Σάμου.

Το διάστημα της καραντίνας παρουσιάστηκε το φαινόμενο έξαρσης του αριθμού των αδέσποτων ζώων, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες τους τα παραμέλησαν από τον φόβο μετάδοσης του κορωνοϊού ή άρχισαν να κυκλοφορούν πιο πολλά για την εύρεση τροφής. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 60 και πλέον αδέσποτα στους χώρους του φορέα αυτού.

Ο χώρος φύλαξης αδέσποτων ανήκει στον Δήμο Ανατολικής Σάμου και είναι υπεύθυνος για τις τροφές των ζώων, απασχολεί και έναν υπάλληλο, ενώ ο χώρος διατηρείται από τους εθελοντές.

«Σαββατοκύριακα, αργίες δεν υπάρχει υπάλληλος, 4 ημέρες τώρα το Πάσχα μόνο εμείς ήμασταν εκεί πάνω. Τι θα έκαναν τα σκυλιά 4 μέρες; Εμείς έτσι και αλλιώς είμαστε κάθε μέρα πάνω για να δώσουμε τα φάρμακα , για την κοινωνικοποίηση των σκυλιών, για να πάνε βόλτα, έτσι και αλλιώς. Αλλά Σαββατοκύριακα και αργίες κάνουμε τα πάντα, καθαρισμό, τάισμα κ.τ.λ.»

Οι εθελοντές είναι γύρω στα 8-10 άτομα εκ περιτροπής, αναμένονται ενέργειες από τον δήμο για την ανανέωση σύμβασης με κτηνίατρο για τους απαραίτητους εμβολιασμούς και στειρώσεις.

«Ο λόγος για να έχουμε αδέσποτα είναι πάντα η εγκατάλειψη και κάθε άνοιξη είναι χειρότερο το πράγμα. Έχουμε ένα ημερολόγιο εβδομάδας στη σελίδα μας στα κοινωνικά μέσα, όπου κανείς μπορεί να διαβάσει για το τι αντιμετωπίζουμε κάθε ημέρα».

00Filozoiko02

Ο χώρος είναι ασφυκτικά γεμάτος οπότε δεν υπάρχει η περίπτωση περισυλλογής των αδέσποτων, μόνο άρρωστα, για στειρώσεις, εμβολιασμό και σίτιση υπάρχει φροντίδα, άλλωστε και ο νόμος δεν προβλέπει κάτι ανάλογο από τους Δήμους. Το βασικό είναι η υπευθυνότητα όσων παίρνουν ζώα, ότι δεν πρέπει να εγκαταλείπονται οπουδήποτε. Υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να λυθούν στους χώρους του καταφυγίου όπως η στέγη, πόρτες, χόρτα που φέρνουν και πολλά ζωύφια και παράσιτα ή που μπορεί να δημιουργήσουν εστίες πυρκαγιάς.

Για το ίδιο θέμα ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Βαγγέλης Καρράς δήλωσε:

«Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τα αδέσποτα, καθώς δεν υπάρχουν πλέον τρόποι τροφοδοσίας τους ή από εγκατάλειψη, για αυτό ο Δήμος θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ίσως προβεί και σε πρόστιμα σε όσους εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε όσους το έχουν ανάγκη

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε όσους το έχουν ανάγκη

H Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ανατολικής Σάμου, φροντίζοντας πάντα για τη στήριξη των συμπολιτών μας, διευρύνει το έργο της παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε όσους

Περισσότερα »
Συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου. Πρόεδρος η κα Μαρία Κονδύλη - Πανουράκη. Αντιπρόεδρος ο Γιάννης Σωτηράκης

Μαρία Κονδύλη: «Προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε, να ομορφαίνουμε τον τόπο μας, τα λιμάνια μας»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, η πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου κα Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη. Από την ανάληψη των καθηκόντων

Περισσότερα »