Ποιος κρατάει τους πρόσφυγες – μετανάστες στα νησιά; Άλλα λέει η Κυβέρνηση, άλλα οι Βρυξέλλες

Ποιος κρατάει τους πρόσφυγες - μετανάστες στα νησιά; Άλλα λέει η Κυβέρνηση, άλλα οι Βρυξέλλες

Κι ενώ η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης – όπως και η προηγούμενη Κυβέρνηση – μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου ότι η συμφωνία Ε.Ε. Τουρκίας κρατάει τους πρόσφυγες – μετανάστες στα νησιά μας η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.

Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης από τις Βρυξέλλες που βρίσκεται σήμερα ζήτησε διευκρινίσεις από τον Αντιπρόεδρο Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαριτή Σχοινά:

«…η Ελλάδα μόνη της καθόρισε να παραμένουν οι αιτούντες άσυλο στα νησιά έως ότου ληφθεί απόφαση επί της αιτήσεώς τους. Την παραμονή αυτήδεν την επιβάλλει το λεγόμενο Δουβλίνο ή άλλη συμφωνία …»είπε μεταξύ των άλλωνο κ. Σχοινάς.

00Moutzouris002

Είναι πλέον προφανές ότι οι Κυβερνήσεις έκαναν φυλακές ψυχών τα νησιά για να περιορίσουν το πολιτικό κόστος της μεταναστευτικής κρίσης στα νησιά. Κάθε άλλο που μας λένε είναι απλά παραμύθι…

Τέλος οΠεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου παρέδωσε στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαΐκης Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά την έρευνα της τελευταίας εβδομάδας στο Βόρειο Αιγαίο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και σχετική μελέτη, που εκπονήθηκαν με ανάθεση από την Περιφέρεια. Βασικό εύρημα της έρευνας αναφέρει ότι το 90% των νησιωτών μας πιστεύει ότι επηρεάστηκε αρνητικά η ζωή του από τις ροές μεταναστών. Η έρευνα ανατέθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στηνΚΑΠΑ Research και παραδόθηκε όπως έχουμε αναφέρειπριν από λίγες ημέρες.

Πηγή: www.lesvosnews.net

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Πυρκαγιά εντός του ΚΥΤ Σάμου στη νότια πλευρά

Συνελήφθησαν (3) ανήλικοι αλλοδαποί στη Σάμο, για το αδίκημα του εμπρησμού σε εγκαταστάσεις του ΚΥΤ

Συνελήφθησαν την Κυριακή (20/09) στη Σάμο, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, τρείς (3) ανήλικοι αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική

Περισσότερα »