Ποιος είναι τελικά ο φορέας λειτουργίας του κολυμβητηρίου Καρλοβάσου;

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά και μίλησε η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ, κα Άννη Ανδρεάδου.

Διαμαρτυρία με ανοικτή επιστολή προς τους Βουλευτή, Αντιπεριφερειάρχη, Δήμο, Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμου Σάμου και Δημοτική Ενότητα Καρλοβάσου, απέστειλε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου, για τη μη λειτουργία του κολυμβητηρίου Καρλοβάσου που όπως τονίζει, «έχουν σταματήσει να δουλεύουν τα μηχανήματα, το νερό είναι πράσινο σαν βάλτος, ο χώρος εγκαταλελειμμένος και ουδείς αρμόδιος δεν ασχολείται. Και ο κοσμάκης πληρώνει και να ήταν το μόνο…»

Αν και όπως είπε η κα Ανδρεάδου δεν της έχει κοινοποιηθεί το έγγραφο, αυτό που γνωρίζει είναι το εξής:

«Εδώ και μήνες είχε ετοιμαστεί ένας φάκελος που αφορούσε το κολυμβητήριο και στάλθηκε στην Περιφέρεια, στο τμήμα περιβαλλοντικής υγιεινής. Ο φάκελος αυτός, στάλθηκε πίσω στον Δήμο Σάμο, με την ένδειξη να γνωστοποιηθεί ποιος θα είναι ο φορέας λειτουργίας του κολυμβητηρίου».

Όπως εξήγησε η κα Ανδρεάδου, για να είναι φορέας λειτουργίας ο ΔΟΠΠΟΝΑΣ και να αναλάβει την ευθύνη, έπρεπε να είχαν γίνει κάποιες προεργασίες και να είχαν ληφθεί αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αποφάσεις ως προς την λειτουργία, τον υπεύθυνο, αν θα υπάρχει αντίτιμο, πρόσληψη ναυαγοσωστών, γιατρών κ.τ.λ.

Η κα Ανδρεάδου τόνισε πως οι μόνοι υπεύθυνοι για να δώσουν απαντήσεις σε αυτό το θέμα, είναι ο Δήμαρχος και ο κ. Καραγιαννίδης, προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών, καθώς ακόμα δεν έχει γίνει οριστική παραλαβή του έργου και από το Δ.Σ. να ορισθεί ο ΔΟΠΠΟΝΑΣ ως κύριος φορέας λειτουργίας του κολυμβητηρίου.

00KolimvitirioKarlovasi02

Παρακάτω παραθέτουμε αποσπάσματα από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο τέως Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος στο Radio Café 102.4 και στην εκπομπή «Ραδιοφωνικές αναζητήσεις» με τη Βιολέτα Τριπόδη στις 18 Οκτωβρίου 2018 σχετικά με τη λειτουργία των κολυμβητηρίων Καρλοβάσου και Πυθαγορείου

«Η μελέτη του συγκεκριμένου έργου ολοκληρώθηκε στις 20 Απριλίου του 2004. Ο προϋπολογισμός του έργου μαζί με το ΦΠΑ ήταν 1.300.000€, ενώ η υπογραφή του συμφωνητικού έγινε στις 5 Αυγούστου του 2004. Η χρηματοδότηση του έργου ήταν πολύ αργή, το έργο πήρε πάρα πολλές παρατάσεις μέσα από τα προγράμματα των πιστώσεων 2004».

«Τον Σεπτέμβριο του 2009 κατατέθηκε αίτηση διακοπής εργασιών λόγω μη πληρωμής του 12ου λογαριασμού, με κόπο οι εργασίες ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2012 και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που φτάσαμε και να έχουμε ένα έργο το οποίο θα σηματοδοτήσει την πόλη του Καρλοβάσου και ολόκληρη τη Σάμο και ελπίζω να είναι χρηστικό και να λειτουργήσει σωστά και λέω ελπίζω γιατί αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες σε διάφορα τεχνικά θέματα».

«Δεν έχουμε παραλάβει ακόμα το έργο οριστικά, έχει γίνει προσωρινή παραλαβή, θέλουμε να δούμε την ανταπόκριση του έργου στις συνθήκες λειτουργίας και θα δοθεί σε πρώτη φάση στη διάθεση της Ταξιαρχίας, όπου οι άνθρωποι των ειδικών μονάδων θα κάνουν τις μετρήσεις και μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας θα κάνουν αγώνα επίδειξης 200 μέτρων. Το μήκος της πισίνας είναι 50μ., υπάρχουν αποδυτήρια, τουαλέτες, ειδικός χώρος για απολυμαντήριο ούτως ώστε να διοχετεύεται το χλωριωμένο νερό, έλεγχος στο χλώριο των νερών, δείκτης ισορροπίας του νερού, δίκτυο εξισορρόπησης του νερού για υπερχείλιση και μετά από όλες τις μετρήσεις θα προβούμε στην οριστική παραλαβή του έργου».

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Παναγιώτη Μαργαρώνη που ως επικεφαλής του τεχνικού έργου, έκανε παραπάνω από τα οφειλόμενα που όφειλε να κάνει και να είμαστε στο ευτυχές σημείο να δηλώνουμε τη Δευτέρα (22/10 – 19:30) πως θα κάνουμε τα εγκαίνια.

Κάνουμε τα εγκαίνια το βράδυ, γιατί υπάρχει εντυπωσιακός φωτισμός, έχει γίνει μία καταπληκτική δουλειά. Σκοπεύουμε να το λειτουργήσουμε με βάση το εξάμηνο, δηλαδή την άνοιξη μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, αυτή την περίοδο θα δοθεί για όσο καιρό επιθυμεί ο Στρατός για να κάνουμε τις ανάλογες μετρήσεις στη λειτουργία του έργου. Και βέβαια αργότερα θα διατεθεί στο κοινό, στους συλλόγους, με πρόγραμμα, με εσωτερικό κανονισμό, με χρήση σύμφωνα με το ωράριο και όλα αυτά τα οποία πρέπει να αποτελούν ένα σωστό εγχειρίδιο λειτουργίας το οποίο θα είναι απαραίτητο για το «Καλώς έχειν» της όλης αυτής προσπάθειας που έχει γίνει».

«Οριστική παραλαβή δεν έχει γίνει, θα κάνουμε πιλοτική χρήση, θα πρέπει να γίνουν όλες οι μετρήσεις, ένα μήνα περίπου υπολογίζω ότι θα δοκιμασθεί από το Στρατό, επειδή υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε τις μετρήσεις και μετά θα πάμε στη διαδικασία της κανονικής αδειοδότησης, όπως θα συντάξουμε τον κανονισμό λειτουργίας και θα υπάρξουν οι αναλογίες προσλήψεις για τη σωστή λειτουργία του κολυμβητηρίου. Άνθρωποι θα είναι μόνιμα εκεί και θα υποστηρίζουν τη λειτουργία του κολυμβητηρίου, είναι ένα πλήρες έργο και προβλέπουμε και ένα μεγάλο χώρο στάθμευσης στην πάνω πλευρά του κολυμβητηρίου».

«Αυτόν το χειμώνα το κολυμβητήριο δεν θα δοθεί σε λειτουργία. Θ’ αρχίσει να λειτουργεί πάλι το Μάρτιο, όταν θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Το κόστος λειτουργίας είναι μεγάλο και είναι ένα έργο πνοής. Λίγο πριν το τέλος του χρόνου θα είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε το κόστος, έχουμε προβλέψει τα περισσότερα αλλά δεν έχουμε προβλέψει το κόστος της θέρμανσης. Άλλο το κόστος λειτουργίας τους μήνες της άνοιξης-καλοκαιριού και άλλο το κόστος λειτουργίας τους μήνες φθινοπώρου και χειμώνα».

00KolimvitirioKarlovasi03

Ο τέως Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος είχε μιλήσει και για το κολυμβητήριο Πυθαγορείου.

«Το κολυμβητήριο Πυθαγορείου είναι ακόμα υπό τον έλεγχο επιθεωρητών και υπό τον έλεγχο των αρμόδιων δικαστικών αρχών. Σε αυτό το κομμάτι δεν μπορούμε να παρέμβουμε όπως ξέρετε πολύ καλά λόγω του κωλύματος που υπάρχει, γιατί είχαν εξαντληθεί οι πόροι. Εκεί έχει γίνει και υπέρβαση με τα ποσά των απρόβλεπτων. Έχουν εξαντληθεί και υπάρχει μία διαδικασία μέσω καταγγελιών που έχουν γίνει στο παρελθόν, πολύ πριν αναλάβει η δημοτική αρχή η οποία είναι ακόμα σε εξέλιξη. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η λειτουργία του κολυμβητηρίου Πυθαγορείου. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να κάνουμε καμία παρέμβαση γιατί αν γίνει παρέμβαση σήμερα, σημαίνει ότι επικαλύπτει όλα αυτά που έχουν γίνει στο παρελθόν, τα οποία μπορούν να θεωρηθούν σωστά, αλλά μπορεί να θεωρηθούν και μη σωστά. Το έργο είναι σε ακινησία, θέλουμε να λειτουργήσει. Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό για τη συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση, τι σημαίνει η δικαστική έρευνα αλλά να ληφθεί υπόψη και ο λόγος των επιθεωρητών».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα