Ποδηλατικό brevet 200χλμ. στη Σάμο με τίτλο «Η ΚΟΥΠΑ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ»

Το Σάββατο 12/5/2018 διοργανώνεται στο νησί μας το 2ο ποδηλατικό brevet απόστασης 200 χιλιομέτρων με τον τίτλο «Η ΚΟΥΠΑ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ». 

Με τον όρο brevet εννοούμε την ποδηλασία μεγάλων αποστάσεων, μη ανταγωνιστική χωρίς εξωτερική βοήθεια, με χρονικό περιορισμό. Όλα τα brevets που διοργανώνονται παγκοσμίως είναι εγκεκριμένα επίσημα από την λέσχη «Audax Parisien» με έδρα το Παρίσι, έχοντας λάβει το καθένα μοναδικό αριθμό πιστοποίησης. 

Η «ΚΟΥΠΑ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ » έκανε πέρυσι την πρώτη της εμφάνιση στο καλεντάρι των Ελληνικών Brevet και φέτος θα είναι πάλι εδώ.

Το brevet θα διοργανωθεί (όπως και πέρυσι) από το Blue Cycling Club. Πρόκειται για ένα brevet 200 χιλιομέτρων που διασχίζει το μεγαλύτερο τμήμα της νήσου Σάμου. Μία διαδρομή μοναδικής ομορφιάς που συνδυάζει θάλασσα, βουνό, πράσινο και κυρίως περνάει από όμορφα γραφικά χωριά και παραθαλάσσιους οικισμούς, χαρίζοντας στους συμμετέχοντες μία μοναδική εμπειρία του φυσικού τοπίου της Σάμου με το μοναδικό φυσικό κάλος, ποδηλατώντας.  

Η εκκίνηση θα δοθεί από την Πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ της Σάμου στις 7.00 π.μ. Οι ποδηλάτες θα κινηθούν Δυτικά προς τον δεύτερο μεγαλύτερο οικισμό του νησιού, το Καρλόβασι, απολαμβάνοντας στα αριστερά τα απόκρημνα βουνά της Σάμου και στα δεξιά την θάλασσα. Στο Καρλόβασι θα είναι και το πρώτο σημείο ελέγχου. Μετά θα ανηφορίσουν προς Αγ. Θεοδώρους και κατόπιν θα κινηθούν κατηφορικά προς τον Κάμπο Μαραθοκάμπου. Το δεύτερο σημείο ελέγχου θα είναι στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Σάμου, τους Δρακαίους που βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων.

00Bicycle

Προς το τέλος της πορείας προς τους Δρακαίους οι ποδηλάτες θα έχουν την ευκαιρία αριστερά να δουν πανοραμικά τα νησιά Ικαρία και Φούρνους τα οποία μαζί με την Σάμο αποτελούν τον Νομό Σάμου. Στους Δρακαίους γίνεται αναστροφή παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής από τον ίδιο δρόμο. Μετά τον Όρμο Μαραθοκάμπου οι ποδηλάτες ανηφορίζουν για Κουμεϊκα και μετά για το δεύτερο ψηλότερο χωριό της Σάμου, τους Σπαθαραίους.

Ένα χωριό μπαλκόνι στο Αιγαίο… Εκεί θα είναι και το τρίτο σημείο ελέγχου του brevet. Μετά τις ανηφόρες, μία παρατεταμένη κατηφόρα αρκετών χιλιομέτρων μέχρι τον παραθαλάσσιο οικισμό του Ηραίου θα ξεκουράσει λίγο τους συμμετέχοντες, όπου θα συναντήσουν το τέταρτο σημείο ελέγχου.

Η συνέχεια περιλαμβάνει το Ποσειδώνιο, έναν γραφικό παραλιακό οικισμό ακριβώς απέναντι από τα Τουρκικά παράλια. Στο Ποσειδώνιο θα συναντήσουν το πέμπτο σημείο ελέγχου. Κατόπιν προβλέπεται αναστροφή, ανάβαση για 5 χλμ περίπου και μετά κίνηση προς το περιφερειακό της Σάμου. Η συνέχεια μέχρι την Αγία Παρασκευή όπου θα συναντήσουν το τελευταίο κοντρόλ πριν τον τερματισμό.

Αναστροφή και κατεύθυνση προς την Πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, για ολοκλήρωση του brevet με ώρα τερματισμού στις 8:30 μ.μ το απόγευμα του Σαββάτου. 

Πηγή: www.samiaki.tv

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Συμπολίτες μου, Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Παντού στην Ευρώπη, αλλά πλέον και εδώ στην

Περισσότερα »
Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) Σάμου, κ. Γιάννης Μάρκου. Η ΔΕΕΠ Σάμου συγκέντρωσε

Περισσότερα »