Περιοδείες Υποψήφιων βουλευτών ΚΚΕ Νομού Σάμου

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ στη Σάμο

ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΙ

Στην κεντρική πλατεία των Μυτιληνιών μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Πέρρος. Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους κατοίκους των Μυτιληνιών να στηρίξουν το ΚΚΕ στις 7 Ιούλη.  Να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα τους και να μην δώσουν ψήφο σε κόμματα όπως η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ ή τη ναζιστική Χρυσή Αυγή που από κοινού ψήφισαν δεκάδες φοροαπαλλαγες για τους εφοπλιστές αλλά καμία για τα λαϊκά στρώματα.

Ο Γιώργος Πέρρος αναφέρθηκε στο ζήτημα του προσφυγικού μεταναστευτικού κι ανέφερε ότι η θέση για το προσφυγικό κάθε κόμματος πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου για το λαό της Σάμου και κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει το ΚΚΕ το μόνο κόμμα που στηρίζει σταθερά τη θέση για κανένα Hotspot στα νησιά και απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα.

ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ

Στο Καρλόβασι βρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, Γ. Πέρρος και Β. Βρυνιώτη. Οι υποψήφιοι συζήτησαν με τους εργαζόμενους στο Δήμο όπου αναδείχθηκε έντονα το ζήτημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, της ανασφάλειας και της αγωνίας των εργαζομένων για το δικαίωμα στη δουλειά για μια ζωή που τους αξίζει.

Περιοδεία έκαναν επίσης στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου και στην ΕΟΣ, ενώ μίλησαν και  στους εργαζόμενους μεγάλου ξενοδοχείου του Καρλοβάσου θέτοντας την ανάγκη να ψηφίσουν τη δύναμη που εκπροσωπεί και παλεύει για τα δικά τους συμφέροντα, το ΚΚΕ, και να έχει ο νομός Σάμου κομμουνιστή βουλευτή στις 8 Ιούλη.

ΠΛΑΤΑΝΟΣ – ΜΑΝΩΛΑΤΕΣ

Στον Πλάτανο βρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, Έρη Ρίτσου και Γιώργος Πέρρος. Στις συζητήσεις με τους κατοίκους αναδείχθηκε η ανάγκη ο λαός να μην εγκλωβίζεται στα εκβιαστικά διλήμματα και να δει τα πράγματα με αισιοδοξία ακριβώς γιατί η δύναμη είναι στα δικά του χέρια, και για να ενισχύσει τη δύναμη εκείνη που μπορεί να αποτελέσει πραγματική αντιπολίτευση στη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων που από κοινού θα ψηφίζουν την επόμενη μέρα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ανεξάρτητα από το ποιός θα είναι κυβέρνηση, αλλά και για δυναμώσει το ΚΚΕ που δίνει δύναμη και προοπτική στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες.

Παράλληλα κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής μέλη της Τ.Ε. Σάμου επισκέφθηκε τις Μανωλάτες. Ιδιαίτερο προβληματισμό εξέφρασαν οι κάτοικοι του χωριού για τη μικρή προσέλευση τουριστών. Η αντιπροσωπεία συζήτησε ανέδειξε στους κατοίκους του χωριού ότι το δικαίωμα όλων στην ξεκούραση και στις διακοπές καταπατείται, εξαιτίας των μισθών πείνας, της φτώχειας και της ανεργίας. Η μόνη λύση είναι στις 7 Ιούλη να βγει από τις κάλπες δυναμωμένο το ΚΚΕ, για να είναι δυνατός ο λαός. Μόνο έτσι θα μπορέσει να δώσει από καλύτερες θέσεις τη μάχη για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, για να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση.

00KKEAgios02

ΑΜΠΕΛΟΣ – ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΣ – ΟΡΜΟΣ και ΚΑΜΠΟΣ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ

Στην Άμπελο περιόδευσαν και συνομίλησαν με κατοίκους κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή Επικρατείας Έρη Ρίτσου. Ένα από τα ερωτήματα που μπήκαν στη πλούσια συζήτηση που έγινε με δεκάδες ανθρώπους ήταν “ότι όλα τα άλλα κόμματα ζητούν την ψήφο του λαού για να κυβερνήσουν και υπόσχονται ότι θα λύσουν όλα τα λαϊκά προβλήματα, Γιατί και το ΚΚΕ δεν λέει και δεν κάνει τα ίδια για να κερδίσει τη ψήφο” Η απάντηση ειλικρινής και σαφής:

“Το ΚΚΕ με την 100χρονη ιστορία του πάντα στο πλευρό και μέσα στο λαό δεν μπορεί ούτε θέλει να λέει ψέματα. Δεν υπόσχεται ότι θα σκίσει τα μνημόνια όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα. Εκείνο που υπόσχεται είναι ότι με τη συμμετοχή του ίδιου του λαού, δυναμώνοντας τα σωματεία, τη κοινωνική συμμαχία, μπορεί να αλλάξει τα πράγματα με το λαό πρωταγωνιστή, και φυσικά μπορεί να κυβερνήσει, όταν κουμάντο στην οικονομία θα κάνουν οι εργαζόμενοι που παράγουν τον πλούτο”, τόνισε η Έρη Ρίτσου και κατέληξε. “Δυναμώστε το ΚΚΕ για να έχει γερό αποκούμπι ο λαός, οι εργαζόμενοι οι αγρότες, οι νέοι, οι συνταξιούχοι την επόμενη μέρα”.

Την ίδια μέρα περιοδεία σε Όρμο, Κάμπο και Μαραθόκαμπο πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Γ. Πέρρο. Στις δεκάδες συζητήσεις που έγιναν ένα ήταν το μήνυμα “και η Σάμος έχει ανάγκη από ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη μέρα και κομμουνιστή βουλευτή που θα παλεύει μαζί με το λαό μέσα κι έξω από τη βουλή τα λαϊκά προβλήματα”.

Ο Γ. Πέρρος πραγματοποίησε περιοδεία στις εγκαταστάσεις του ΕΟΣ στο Μαλαγάρι, στην εφορία, τον ΟΑΕΔ και το ΚΕΠ. Οι περιοδείες συνεχίζονται σήμερα με τις υποψήφιες Έρη Ριτσου στον Άγιο Κωνσταντίνο και Βασιλική Βρυνιώτη στον Παγώνδα.

ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΠΑΓΩΝΔΑΣ

Φορτισμένο συναισθηματικά ήταν το κλίμα στον Άγιο Κωνσταντίνο, κατά τη διάρκεια της περιοδείας και συζήτησης της υποψήφιας βουλευτή Έρης Ρίτσου, καθώς ήταν πολλοί εκείνοι που θυμόνταν τόσο τη μητέρα της, γιατρό Γαρουφαλιά όσο και τον πατέρα της  ποιητή Γιάννη Ρίτσο. Η Έρη Ρίτσου κάλεσε τον κόσμο να  ψηφίσει ΚΚΕ, ανεξάρτητα από τις όποιες επιλογές έκαναν τον προηγούμενο καιρό, για να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση την επόμενη μέρα.  

Η υποψήφια βουλευτής Βασιλική Βρυνιώτη περιόδευσε στον Παγώνδα και συζήτησε με τους κατοίκους στην κεντρική πλατεία του χωριού.” Η ολοένα επιδεινούμενη ζωή των αγροτών από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου γι αυτούς” τόνισε καλώντας τους κατοίκους του χωριού να στηρίξουν το ΚΚΕ και να συμβάλλουν στο να βγει κομμουνιστής βουλευτής στο νομό, ο μόνος που μπορεί να διασφαλίσει οτι θα ακούγεται η φωνή των νησιωτών στη βουλή.

00KKEPlatanos

ΒΟΥΡΛΙΩΤΕΣ – ΒΑΘΥ (ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ)

Η υποψήφια βουλευτής Βασιλική Βρυνιώτη περιόδευσε στους Βουρλιώτες και συζήτησε με τους κατοίκους καλώντας τους να εμπιστευθούν την πείρα τους και να στηρίξουν το κόμμα που τους λέει την αλήθεια, που παλεύει με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα.

Η υποψήφια στο ψηφοδέλτιο επικρατείας Έρη Ρίτσου συζήτησε με ανθρώπους που ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με τον πολιτισμό σε σύσκεψη που οργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Σάμου στο Βαθύ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος με έντονο προβληματισμό γύρω από όλες τις πτυχές του θέματος. υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για τη θέση του ΚΚΕ γύρω από τα ζητήματα του πολιτισμού και με αφορμή την πείρα της υποβάθμισης και της εγκατάλειψης του πολιτισμού και της ερασιτεχνικής δημιουργίας, αναδείχθηκε η ανάγκη να δυναμώσει το ΚΚΕ στις εκλογές της 7ης Ιούλη.

00Elia

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου και ταρακούνησε πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά

Περισσότερα »
Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας - Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου 4, δηλαδή στο «κόκκινο», ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Ροδόπη, ανακοίνωσε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή

Περισσότερα »