Περιφερειακή Ενότητα και Δήμος Σάμου έκοψαν τις Πρωτοχρονιάτικες πίτες σε κλίμα αισιοδοξίας (φωτογραφίες και videos)

Την Κυριακή 1η Ιανουαρίου του έτους 2017 και αμέσως μετά τη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, Περιφερειακή Ενότητα και Δήμος Σάμου, έκοψαν τις πρωτοχρονιάτικες πίτες τους σε κλίμα αισιοδοξίας, περιμένοντας και ελπίζοντας στο Νέο Έτος να πραγματοποιηθούν πολλά για τον τόπο.

Στις 11 το πρωί, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος έκοψε την πίτα στο γραφείο του, το οποίο ήταν ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο (αρχές και πολίτες), ευχόμενος όλοι μαζί να παλέψουν για το καλό του τόπου. Ξεκινάμε το 2017 μαζί, έτσι πρέπει όλο αυτόν τον χρόνο, η συνέργεια, η συνεργασία, η κοινή προσπάθεια να είναι κάθε μέρα όλο και πιο στενή. Στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, αναφέρει:

«Ένας δύσκολος χρόνος για τον τόπο μας πέρασε. Δώσαμε τη μάχη της επιβίωσης κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, παλέψαμε πολλές φορές αβοήθητοι για τα αυτονόητα και κατορθώσαμε να σταθούμε όρθιοι. Ένας νέος χρόνος ξεκινάει. Εύχομαι και ελπίζω τον νέο χρόνο η ελπίδα που έχει χαθεί να επανέλθει στην ψυχή όλων μας. Εύχομαι σε κάθε σπίτι στη Σάμο, την Ικαρία, τους Φούρνους και τη Θύμαινα υγεία, ευτυχία και δύναμη. Εύχομαι να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί, να αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας, για τις καλύτερες μέρες που δικαιούμαστε, για ένα σίγουρο μέλλον για τα παιδιά μας».

Το φλουρί της πίτας βρήκε ο κ. Δημήτρης Ψαρρής που αντιστοιχούσε σε μια εβδομαδιαία κρουαζιέρα για δύο άτομα, σε κρουαζιερόπλοιο της Celestyal Cruises.

Αμέσως μετά οι περισσότεροι μετέβησαν στο Δημαρχείο Σάμου, όπου στις 12 περίπου, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα ευχόμενος στη νέα χρονιά να κάνουμε πολλά έτσι ώστε να είναι μια καλύτερη χρονιά από αυτήν που μας αποχαιρετά και να είναι ένας έτος εύδρομο. Στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, αναφέρει:

00KopiPitasDhmoSamou

«Από καρδιάς εύχομαι χρόνια πολλά και καλά. Ευτυχισμένο το νέο έτος, με ειρήνη, υγεία και δημιουργικότητα για εμάς και τις οικογένειες μας. Με γόνιμη αυτοκριτική, με βλέμμα καθαρό και με ειλικρινή διάθεση για αρμονική συνεργασία, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το 2017 μια πολύ καλύτερη χρονιά απ’ αυτήν που μας αποχαιρετά! Ο Δήμος Σάμου θα είναι στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων για τον τόπο μας και πάντοτε κοντά στους πολίτες και τα προβλήματά τους.

Καλή Χρονιά!!!».

Το φλουρί της πίτας βρήκε ο κ. Βαγγέλης Ελληνικάκης που αντιστοιχούσε σε μια φωτογραφική μηχανή. Τις Πρωτοχρονιάτικες πίτες ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ…

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρώην Νομαρχιακός και Δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Βέττας. «Δεν βλέπω καμιά διαφορά προς το καλύτερο

Περισσότερα »