Περιφερειακή Ενότητα και Δήμος Σάμου έκοψαν τις Πρωτοχρονιάτικες πίτες σε κλίμα αισιοδοξίας (φωτογραφίες και videos)

Την Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2018 και αμέσως μετά τη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, Περιφερειακή Ενότητα και Δήμος Σάμου, έκοψαν τις πρωτοχρονιάτικες πίτες τους σε κλίμα αισιοδοξίας, περιμένοντας και ελπίζοντας στο Νέο Έτος να πραγματοποιηθούν πολλά για τον τόπο.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος έκοψε την πίτα στο γραφείο του, το οποίο ήταν ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο (αρχές και πολίτες), ευχόμενος όλοι μαζί να παλέψουν για το καλό του τόπου. Ξεκινάμε το 2018 μαζί, έτσι πρέπει όλο αυτόν τον χρόνο, η συνέργεια, η συνεργασία, η κοινή προσπάθεια να είναι κάθε μέρα όλο και πιο στενή. Έφυγε ένας χρόνος που ήταν ένας πολύ δύσκολος χρόνος. Και πιστεύω όλοι συμφωνούμε ότι το 2018 θα είναι ίσως ακόμα πιο δύσκολος χρόνος. Κάτω από αυτές τις συνθήκες όλοι μαζί θα πρέπει να προσπαθούμε για τα νησιά μας. Οι τρείς βασικές προτεραιότητές μας ήταν να είμαστε μέσα στην κοινωνία, να διεκδικούμε πόρους για τα τέσσερα νησιά της περιφέρειάς μας και να είμαστε κοντά στην τοπική παραγωγή. Αναλυτικά η ομιλία του κ. Νίκου Κατρακάζου στο παρακάτω video

Το φλουρί της πίτας βρήκε ο κ. Δημήτρης Έλληνας που αντιστοιχούσε σε μια εβδομαδιαία κρουαζιέρα για δύο άτομα, σε κρουαζιερόπλοιο της Celestyal Cruises.

00KopiPitasDhmoSamou

Αμέσως μετά οι περισσότεροι μετέβησαν στο Δημαρχείο Σάμου, όπου στις 12 και κάτι περίπου, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα ευχόμενος στη νέα χρονιά να κάνουμε πολλά έτσι ώστε να είναι μια καλύτερη χρονιά από αυτήν που μας αποχαιρετά και να είναι ένας έτος εύδρομο. Στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, αναφέρει:

«Ολόψυχα εύχομαι το 2018 να αποτελέσει την αφετηρία μιας καλύτερης εποχής για το νησί μας, που τόσο έχει δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια. Με ομόνοια, πνεύμα συνεργασίας και αγάπη για τον τόπο μας, όλοι μαζί οφείλουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο που θα εκφράζει όλους μας. Ο Δήμος Σάμου θα είναι όπως πάντοτε στο πλευρό των πολιτών και η πιο δυναμική φωνή τους για τις δίκαιες διεκδικήσεις μας σε μια εποχή προκλήσεων για όλους, αλλά πολύ περισσότερο για εμάς τους ακρίτες του ΒΑ Αιγαίου. Καλή χρονιά, με υγεία, ευτυχία και δύναμη εύχομαι, από καρδιάς, σε όλες και όλους».

Αναλυτικά το τι είπε ο κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω video

Το φλουρί της πίτας αντιστοιχούσε σε μια εικόνα της Παναγίας. Τις Πρωτοχρονιάτικες πίτες ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ανάπτυξη Ελληνικής Σημαίας 104 τ.μ. στον κόλπο της πόλεως Σάμου

Δεν θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων από μαθητές/τριες για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της ειδικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία του covid-19 το υπ’ αριθ. 59128/2620/23-10-2020 έγγραφό μας δεν είναι σε ισχύ, οπότε

Περισσότερα »
Φιλοζωϊκό Σωματείο Σάμου: Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στις μαζικές στειρώσεις με τον Victor Lans

Φιλοζωϊκό Σωματείο Σάμου: Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στις μαζικές στειρώσεις με τον Victor Lans

Ολοκληρώθηκαν οι μαζικές στειρώσεις αδέσποτων σκύλων μετά από δύο εβδομάδες εντατικής εργασίας (13-23 Οκτωβρίου). Όπως σας ενημερώσαμε, πραγματοποιήθηκε αυτή η σπουδαία δραστηριότητα την πρώτη εβδομάδα

Περισσότερα »