Πέννυ Δεμερτζή: Τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Σάμου έχουν συσσωρευτεί, γι’ αυτό και έγινε παρέμβαση στην Εισαγγελία Σάμου

Πέννυ Δεμερτζή: Τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Σάμου έχουν συσσωρευτεί, γι’ αυτό και έγινε παρέμβαση στην Εισαγγελία Σάμου

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, κα Πέννυ Δεμερτζή.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς τα προβλήματα πλέον έχουν συσσωρευτεί. Γι αυτό το λόγο η διοίκηση έκανε παρέμβαση στην Εισαγγελία Σάμου. Γενικά γίνονται ανά διαστήματα παρεμβάσεις από τον Διοικητή του Νοσοκομείου και προς την υγειονομική υπηρεσία.

Με αφορμή την τελευταία του παρέμβαση στη 2η Υγειονομική Υπηρεσία στις 16 Οκτωβρίου, συνεδρίασε το συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την ενίσχυση της παιδιατρικής καθώς την συγκεκριμένη περίοδο νοσηλεύονταν στην κλινική 15 παιδιά, ενώ ο αριθμός των παιδιών που μπορούν να νοσηλευθούν είναι στα 7 άτομα. Υπήρξαν κρεβάτια και στην αίθουσα παιχνιδιών για να μπορέσουν ν’ ανταπεξέλθουν.

«Ήταν έκδηλη η ανησυχία και του Διοικητή και του Δ.Σ, έγινε αυτή η παρέμβαση, ζητήσαμε ενίσχυση, όπως ζητάμε τόσο καιρό, είναι γνωστό πως υπάρχει μία παιδίατρος που δεν ανήκει στον οργανισμό του νοσοκομείου και δεν μπορεί άλλο, αδυνατεί. Στο εξωτερικό ιατρείο έχουν περάσει 4.383 παιδιά, έχουν νοσηλευθεί 243 παιδιά για φέτος, από 01/01/2019».

Η απάντηση από την ΔΥΠΕ ήταν η μετακίνηση του γιατρού από το Κ.Υ Καρλοβάσου, τον κ. Υφαντή. Στις 17/10 το Δ.Σ συνεδρίασε εκτάκτως με μοναδικό θέμα τις έκτακτες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην πόλη της Σάμου, με επιβάρυνση ιδιαίτερα της παιδιατρικής κλινικής και τις παρεμβάσεις του Δ.Σ.

«Η απόφαση ήταν να παρέμβουμε στις αρχές. Η αγωνία μας ήταν πως υπήρχε παραμονή μεγάλου αριθμού πληθυσμού και ιδιαίτερα παιδιών, στην ύπαιθρο. Επί μία εβδομάδα οι άνθρωποι αυτοί κοιμόντουσαν γύρω από το λιμάνι, μέσα στην πόλη της Σάμου». Πρόκειται για τις χαρακτηριστικές εικόνες που υπήρξαν μετά την φωτιά στο ΚΥΤ Σάμου που κατέστρεψε πολλές σκηνές.  

Ο φόβος του Δ.Σ εκτός από την ανθρωπιστική πλευρά του θέματος ήταν ότι τα παιδιά θα νοσούσαν με αναπνευστικά προβλήματα και η παιδιατρική δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει.

Όπως τόνισε η κα. Δεμερτζή, η παρέμβαση έγινε γιατί, «Προσπαθούμε να προλάβουμε κάποιο επεισόδιο που θα ξεπερνάει τις δυνατότητές μας». Η αγωνία της διοίκησης έχει να κάνει με την μέριμνα και την πρόληψη για καταστάσεις που ίσως προκύψουν κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα 5 χρόνια που βιώνει το νησί την μεταναστευτική κρίση δεν υπήρξε επιδημία και αυτό οφείλεται στις καλές υπηρεσίες που παρέχει το νοσοκομείο. Ο κόσμος όπως είπε χαρακτηριστικά η κα. Δεμερτζή δεν πρέπει να ανησυχεί, να εμβολιάζει τα παιδιά, να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και να μην υπάρχει πανικός αλλά σωστή πληροφόρηση.

VKDMarketMegalo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Δημήτρης Έλληνας: «Για το θέμα της αντιπολιτεύσεως που ανήκουμε, δεν είναι «ζωηρή», δεν είναι όπως την φανταζόμουνα, δεν είναι να συμφωνούμε σε όλα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος , κ. Δημήτρης Έλληνας. Μια σειρά γεγονότων συμβαίνουν τον τελευταίο

Περισσότερα »
Κορονοϊός: 209 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Δείτε που εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: 342 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 5 κρούσματα στην ΠΕ Σάμου

Σήμερα ανακοινώνουμε 342 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 24 συνδέονται με γνωστές συρροές και 30 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »