Παρουσίαση του βιβλίου «Είμαι Πολίτισσα τζάνουμ»

Η παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Δεύτου “Είμαι Πολίτισσα τζάνουμ” που αναφέρεται στην Κωνσταντινούπολη και τους Ρωμηούς της Πόλης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο (18/03) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού μεγάρου Σάμου και τη συνεργασία των εκδόσεων «Ωκεανός», του βιβλιοπωλείου «ΚΟΣΜΟΣ» και της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου.

Το βιβλίο προλόγισε η συγγραφέας κα Ιωάννα Καστάνη, ενώ αποσπάσματά του διάβασαν οι Μαρία Ασβεστά και η Έλενα Φεγκουδάκη. Τον συγγραφέα Θοδωρή Δεύτο καλωσόρισαν εκ μέρους της Ένωσης Μικρασιατών η πρόεδρος κα Άννα Ψαρρά και οι μουσικοί της ΄Ενωσης με ένα όμορφο τραγούδι-αναφορά στις Κωνσταντινουπολίτισσες, του δικού μας Κώστα Ρούκουνα.

00PolitissaTzanoum01

Ο συγγραφέας αναφέρθηκε στους λόγους που τον ωθούν να γράφει βιβλία για τις χαμένες πατρίδες, παρότι Ηπειρώτης ο ίδιος και στην ανάγκη γνώσης της ιστορίας μας από τις νεώτερες γενιές. Η βραδιά έκλεισε με την ορχήστρα και την χορωδία της ΄Ενωσης Μικρασιατών Σάμου, που απέδωσαν τραγούδια της Πόλης.

Παρέστησαν στην εκδήλωση ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου κ. Κώστας Αμυρσώνης, που αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του στο βιβλίο του κ.Δεύτου και την αξία του και η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κα ΄Αννη Ανδρεάδη, που επέδωσε στο τέλος, όπως και η Ένωση Μικρασιατών, αναμνηστικά δώρα στον συγγραφέα.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »