Παρουσίαση της Σάμου στην Ιταλία ως τουριστικού προορισμού από τον Δήμο Σάμου

Ειδική εκδήλωση με στόχο την προώθηση της Σάμου ως τουριστικό προορισμό πραγματοποίησε από κοινού με το γραφείο του ΕΟΤ στην Ιταλία ο Δήμος Σάμου. H εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην Πρεσβευτική Οικία του Έλληνα πρέσβη στη χώρα, κ. Θεμιστοκλή Δεμίρη. Παρουσία εβδομήντα περίπου Ιταλών δημοσιογράφων την εκδήλωση άνοιξε ο οικοδεσπότης κ. Δεμίρης καλωσορίζοντας την Σαμιακή αποστολή και δίνοντας το λόγο στον Δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στις ομορφιές του νησιού, στην ιστορία του και στη δυνατότητα του επισκέπτη να γνωρίσει και άλλα μέρη συνδυαστικά με το ταξίδι του στο νησί του Πυθαγόρα.

00DimarxosItalia03

«Η εκδήλωση έρχεται να συμπληρώσει και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την προβολή που γνώρισε η Σάμος το περασμένο καλοκαίρι, όταν και πάλι σε συνεργασία με το Ιταλικό γραφείο του ΕΟΤ, ο Δήμος φιλοξένησε επτά Ιταλούς δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ (23-26 Ιουνίου)» δήλωσε ο κ. Αγγελόπουλος.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε η Διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ της Ιταλίας κα Κυριακή Μπουσαλίδου η οποία και αναφέρθηκε στην επίσκεψη που έκανε η ίδια το καλοκαίρι με επτά Ιταλούς δημοσιογράφους που ξεναγήθηκαν στις τουριστικές ομορφιές του νησιού και διαπίστωσαν ότι το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα, δε θα επηρέαζε τις διακοπές των συμπατριωτών τους στη Σάμο. Η κ. Μπουσαλίδου ξενάγησε νοερά στην Σάμο τους παριστάμενους εκπροσώπους των Ιταλικών ΜΜΕ μέσω ενός ολιγόλεπτου βίντεο με όλα τα αξιοθέατα του νησιού, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τους προσκάλεσε να την επισκεφτούν. Μάλιστα την εμπειρία τους στο ακροατήριο μετέφεραν δύο δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στο ταξίδι εξοικείωσης το καλοκαίρι.

00DimarxosItalia01

Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Σάμου έναντι των άλλων νησιών, στην ιστορία, το πολιτισμό αλλά και στα καταλύματα του νησιού αναφέρθηκε στην ομιλία της η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου κα Δέσποινα Χατζηανδρέου. «Η ιστορία έχει ήδη αποδείξει πόσο άρεσε στους Ρωμαίους αυτό το νησί που επέλεξαν ο Αντώνιος και η Κλεοπάτρα να περάσουν τις διακοπές τους, στα ρωμαϊκά λουτρά που βρίσκονται κοντά στην αρχαία πόλη του Πυθαγορείου. Με 360 ημέρες ηλιοφάνειας, όμορφες παραλίες, καταπράσινα βουνά, γραφικά χωριά, ορεινά μονοπάτια, καταρράκτες, σπηλιές, μοναστήρια, αρχαιολογικούς χώρους, βραβευμένα κρασιά και το σπίτι σε προσωπικότητες όπως ο Πυθαγόρας, ο Αρίσταρχος και ο Επίκουρος αισθάνεται ότι αυτή η γη έχει ευλογηθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

00DimarxosItalia02

Ιδιαίτερη αναφορά στην Σάμο αλλά και στην περιοχή του Μαραθοκάμπου έκανε η αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επαγγελμάτων της περιοχής κα Μένη Βακίρη. Μιλώντας στην Ιταλική γλώσσα είχε την ευκαιρία να περιγράψει την πολιτιστική παράδοση και τα τουριστικά αξιοθέατα της Σάμου με τρόπο που πραγματικά ενθουσίασε τους δημοσιογράφους της Ιταλίας. Η βραδιά έκλεισε με σαμιώτικο κρασί και σαμιώτικα εδέσματα που επιμελήθηκε ο Σαμιώτης Σέφ κ. Φρατζής και που απέσπασαν πολύ καλές κριτικές.

Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το νησί και αυτό φάνηκε από το ενδιαφέρον τους για να θέσουν ερωτήματα στον κ. Αγγελόπουλο.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμαρχος Σάμου λίγο πριν την εκδήλωση παραχώρησε συνέντευξη και στο ειδησεογραφικό κανάλι RAINEWS.

Βιολέτα Τριπόδη

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε όσους το έχουν ανάγκη

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε όσους το έχουν ανάγκη

H Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ανατολικής Σάμου, φροντίζοντας πάντα για τη στήριξη των συμπολιτών μας, διευρύνει το έργο της παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε όσους

Περισσότερα »
Συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου. Πρόεδρος η κα Μαρία Κονδύλη - Πανουράκη. Αντιπρόεδρος ο Γιάννης Σωτηράκης

Μαρία Κονδύλη: «Προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε, να ομορφαίνουμε τον τόπο μας, τα λιμάνια μας»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, η πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου κα Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη. Από την ανάληψη των καθηκόντων

Περισσότερα »