Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου σε Δήμαρχο και Αντιπεριφερειάρχη Σάμου για στέγαση προσφύγων και μεταναστών σε θερμαινόμενους χώρους

Σήμερα νωρίς το πρωί, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου. Εκ μέρους της Διοίκησης ζήτησε άμεσα Δήμος και Περιφέρεια να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για όσους πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν εκτεθειμένοι στο κρύο όλες αυτές τις μέρες, τονίζοντας ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται και νέα επιδείνωση του καιρού.

Ανέφερε ότι στο hot spot υπάρχουν άνθρωποι που στεγάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες. Συνθήκες οι οποίες προφανώς και έχουν επιδεινωθεί λόγω του κρύου. Εκατοντάδες μένουν σε μικρές σκηνές χωρίς θέρμανση: παιδιά, έγκυες, άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένοι. Γενικά άτομα που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας είναι εκτεθειμένοι στην κακοκαιρία με άμεσο κίνδυνο για την υγεία τους και τη ζωή τους.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής φέρει τεράστια ευθύνη για τις συνθήκες διαβίωσης, αλλά και τον εγκλωβισμό τους στα νησιά μας και στη χώρα. Ενώ σημείωσε ότι η δήλωση του υπουργού Γιάννη Μουζάλα ότι «κανείς δεν είναι στο κρύο» είναι πέρα για πέρα ψευδής και αυτό αποδεικνύεται με το χειρότερο τρόπο στα νησιά μας.

Τόνισε ότι αυτοί οι άνθρωποι ξεριζώθηκαν από τις χώρες τους εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, σώθηκαν από τον πόλεμο και τα νερά του Αιγαίου και δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να πεθάνουν από το χιονιά και την κακοκαιρία στο νησί μας.

Τους έκανε γνωστή την απαίτηση της Διοίκησης (και με χθεσινή παρέμβαση) η κυβέρνηση άμεσα να προχωρήσει σε μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε θερμαινόμενους χώρους, ενώ υπενθύμισε την πάγια θέση μας ότι πρέπει να απεγκλωβιστούν-μετακινηθούν πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά μας αλλά και από τη χώρα με κρατική ευθύνη, προς όπου επιθυμούν.

Τέλος ζήτησε ο Δήμος και η Περιφέρεια άμεσα να δώσουν λύση με κάθε μέσο για αυτές τις μέρες που το κρύο και το χιόνι δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη ζωή αυτών των ανθρώπων, ασκώντας φυσικά και από τη μεριά τους ανάλογη πίεση προς την κυβέρνηση.

Άμεσα, ξεκινώντας τώρα κιόλας, Δήμος και Περιφέρεια να μεταφέρουν σε κλειστούς θερμαινόμενους και προστατευμένους χώρους του νησιού όλους όσους μένουν σε σκηνές και είναι χωρίς θέρμανση, παρέχοντάς τους και ό,τι άλλο χρειάζονται, πράγμα το οποίο πρέπει να γίνει και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου που και εκεί η κατάσταση είναι άθλια.

Η πρόεδρος επισήμανε πως τόσο η Διοίκηση του Ε.Κ.Σ. όσο και δεκάδες συνάδελφοι από σωματεία μέλη μας, περιμένουν εντός της ημέρας τις ενέργειές του Δημάρχου και του Αντιπεριπεριφερειάρχη Σάμου γιατί αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν αν παραμείνουν και άλλο στο κρύο.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ευθύμιος Λέκκας στο "Radio Cafe 102,4" - 7 ρίχτερ ο σεισμός, πάνω από 3 χιλιάδες μετασεισμοί

Ευθύμιος Λέκκας: Κάναμε παρατηρήσεις κατά πόσο είναι ανθεκτικές οι κατασκευές ή δημιουργήθηκαν προβλήματα σ’ αυτήν την καθυστερημένη σεισμική δόνηση

Τη Σάμο επισκέφτηκε μετά τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο νησί μας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας,

Περισσότερα »
O ιατρός Εμμανουήλ Κιάσσος εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Αν. Σάμου για θέματα κορονοϊού

Ορίσθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Εμ. Κιάσσος ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Αν. Σάμου στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας

Σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 59/25-01-2021 απόφαση Δημάρχου, ορίσθηκε ο κ. Εμμανουήλ Κιάσσος, Δημοτικός Σύμβουλος, ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Σάμου και του μεταβιβάζει καθ’ ύλην

Περισσότερα »