Παρέμβαση της ΛΑΣ Ανατολικής Σάμου στον Δήμαρχο για τις εξελίξεις στο προσφυγικό

Παρέμβαση της ΛΑΣ Ανατολικής Σάμου στον Δήμαρχο για τις εξελίξεις στο προσφυγικό

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου Γιώργο Στάντζο είχε την Κυριακή (01/03) το βράδυ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζίχας, με αντικείμενο την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Στον δήμαρχο προτάθηκε η έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα.

Εκφράστηκε η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι τώρα είναι η ώρα, η κυβέρνηση να πιέσει με κάθε τρόπο την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της και να ανοίξει τα σύνορα των κρατών – μελών της για να δεχθούν αναλογικά πρόσφυγες και μετανάστες.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση του άμεσου μαζικού απεγκλωβισμού από τα νησιά και τη χώρα βρίσκεται η λύση και όχι στην στοχοποίηση των θυμάτων που γίνονται «μπαλάκι» ανάμεσα στις σκοπιμότητες της Τουρκίας και της Ε.Ε.

Επίσης εκφράστηκε ο αποτροπιασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης για προτάσεις που τις τελευταίες μέρες ενθαρρύνονται και από κυβερνητικά στελέχη για ξερονήσια και αναπαράγονται από διάφορους ακροδεξιούς κύκλους και πρόσωπα. Προτάσεις που εκτός του μισανθρωπισμού που τις χαρακτηρίζει, ενισχύουν τη μονιμοποίηση του εγκλωβισμού και δικαιώνουν την στρατηγική της Ε.Ε, να γίνουν τα νησιά μας κολαστήρια και στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Σε κάθε περίπτωση, η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό του νησιού μας να σταθεί όρθιος, να μην επιτρέψει την διάσπασή του, να απομονώσει το ακροδεξιό παραλήρημα που εκπέμπουν συγκεκριμένα κέντρα και να συνεχίσει να διεκδικεί αταλάντευτα:

Να κλείσουν όλα τα χοτ σποτ και να μην ανοίξουν καινούργια πουθενά. Να παρθεί πίσω η ΠΝΠ για τις επιτάξεις και να σταματήσουν οι εργασίες στου Ζερβού.

Τον άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα.

Να πιεσθεί με κάθε τρόπο η Ε.Ε να ανοίξει τα σύνορα για τους πρόσφυγες και μετανάστες που επιθυμούν να πάνε σε κράτη – μέλη της.

Να καταργηθεί η απαράδεκτη συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας που τους εγκλωβίζει παρά τη θέλησή τους στα νησιά και στη χώρα μας.

00VKDMarket1

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας: 6 στις 10 κλίνες ΜΕΘ Covid κατειλημμένες στην Αττική

Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας: 6 στις 10 κλίνες ΜΕΘ Covid κατειλημμένες στην Αττική

Στα όριά τους βρίσκονται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην Αττική πριν ακόμη μπει ο χειμώνας. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας,

Περισσότερα »
Ιερά Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Παλαιό Καρλόβασι

Ιερά Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Παλαιό Καρλόβασι

Φέρεται εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν μας, ὅτι περατωθείσης τῆς ἐκ βάθρων ἀνακαινίσεως τοῦ Καθολικοῦ Ναοῦ τῆς Ἱερᾶς καί Σεβασμίας Μονῆς Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου

Περισσότερα »