Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάμου στο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου για λαϊκά προβλήματα

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 30-10-2018 η Λαϊκή Συσπείρωση έκανε τις παρακάτω παρεμβάσεις:

Αναφορά με το υπόμνημα των κατοίκων της περιοχής Αγίου Ισιδώρου Δρακαίων, σχετικά με την ύδρευση του οικισμού και την ανάγκη τοποθέτησης δεξαμενής και κατασκευής δικτύου ύδρευσης. Είχε προηγηθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το ίδιο θέμα όπου δόθηκε η απάντηση ότι θα τοποθετηθεί   δεξαμενή PVC, αλλά οι κάτοικοι θα πρέπει να παίρνουν νερό με δικές τους   σωλήνες. Προοπτική για την οποία δικαίως διαμαρτύρονται.

Εισήγηση – πρόταση για κατασκευή δεξαμενής και κλειστού δικτύου άρδευσης της περιοχής Παλαιοχωρίου-Κάμπου Βουρλιωτών , σε μια περιοχή που αρδεύεται με αυλάκια της δεκαετίας του 60 και αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα όταν υπάρχει άφθονο νερό από την πηγή Πνακά. Ζητείται από τη δημοτική αρχή και τις τεχνικές υπηρεσίες να απαντήσουν πότε και πως, σκοπεύουν να επιλύσουν άμεσα αυτό το οξυμένο πρόβλημα και συγκεκριμένα: Αν σκοπεύουν να προχωρήσουν στην μελέτη του έργου και την ένταξή του στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2019;

Επίσης κατατέθηκαν ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

Σχετικά με το έργο «Αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης Μυτιληνιών» που παρουσίασε καθυστέρηση και ανησυχία στους κατοίκους του χωριού για τις επιπτώσεις σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων. Απαντήθηκε ότι υπήρξε μικρή καθυστέρηση αλλά θα συνεχιστεί κανονικά.

Για την απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων από την περιοχή Κούτσουρα του Πύργου εδώ κι’ ένα χρόνο με την δικαιολογία ότι δεν μπορούν να πάνε τα απορριμματοφόρα. Η απάντηση του αντιδημάρχου ήταν «Δεν πειράζει , ας περπατάνε 200 μέτρα…»

Για την πρόσληψη με δική μας πρόταση υδρονομέα και για τον Πύργο, ο οποίος όμως δεν πήγε ποτέ στο χωριό αλλά αξιοποιήθηκε από τον αντιδήμαρχο Πυθαγορείου για την καθαριότητα, Η απάντηση ήταν «Χρειάστηκε στη καθαριότητα…»

Για τον χρόνο ολοκλήρωσης του έργου αντισεισμικής θωράκισης του κτιρίου 1ου & 2ου Γυμνασίου Σάμου. Η απάντηση του δημάρχου και των Τεχνικών Υπηρεσιών είναι ότι μέχρι τέλος του 2018 θα ολοκληρωθούν.

Τέλος με πρότασή της Λαϊκής Συσπείρωσης, στον Κανονισμό Άρδευσης Δήμου Σάμου που ψηφίστηκε, εντάχθηκε στις αρδευόμενες περιοχές και η περιοχή του Πύργου που δεν περιλαμβάνονταν στην αρχική πρόταση.

ds2

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »