Παρεμβάσεις και ερωτήσεις της παράταξης «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» στο τελευταίο Περιφερειακό συμβούλιο που έγινε στη Σάμο

Παρεμβάσεις και ερωτήσεις της παράταξης «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» στο τελευταίο Περιφερειακό συμβούλιο που έγινε στη Σάμο

Στο τελευταίο Περιφερειακό συμβούλιο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Σάμο, η παράταξή μας έθεσε σειρά ερωτήσεων και έκανε παρεμβάσεις για διάφορα θέματα που αφορούν τα νησιά μας. Ο επικεφαλής της παράταξης Παναγιώτης Χριστόφας ζήτησε να ορισθεί ημερομηνία που θα γίνει η κινητοποίηση-διαμαρτυρία για την κατάσταση στο μεταναστευτικό στην Αθήνα σύμφωνα και με τη βούληση των δημοτικών συμβουλίων όλων των νησιών.

Ο Περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Τριανταφύλλου με σειρά ερωτήσεων:

-έθεσε ξανά το ζήτημα της Αντιπλημμυρικής-Αντιπυρικής προστασίας των νησιών του Βορείου Αιγαίου ζητώντας ενημέρωση σύμφωνα με ερώτηση που είχε κατατεθεί ήδη από τις 31/10/2019, παραμένει δε αναπάντητη.  

-Ζήτησε να δοθεί έμφαση στην τουριστική προβολή της Σάμου.  Έγινε ερώτηση για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την στελέχωση της υπηρεσίας τουρισμού της Σάμου, καθώς δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος, με ότι αυτό συνεπάγεται για την προβολή των νησιών του νομού μας.

-Επιπλέον ζητήθηκε να ορισθεί διαχειριστής της πετυχημένης και πολύτιμης πλατφόρμας για την τουριστική προβολή του νησιού της Σάμου visit.samos της Περιφέρειας, για την οποία δαπανήθηκαν χιλιάδες ευρώ και βρίσκεται σε αχρησία για αρκετούς μήνες.

00Triantafillou

-Ακολούθως ζητήθηκε για τη φετινή χρονιά να γίνει αναλογική και δίκαιη για όλα τα νησιά, κατανομή πιστώσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), κατόπιν διαβούλευσης. Ερώτηση επιπλέον έγινε και για το αν έχουν ξεκινήσει νέες μελέτες για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα στα νησιά μας.

-Ερώτηση υποβλήθηκε επίσης  σχετικά με τα αναλογούντα ποσά χορηγιών σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που αφορούν το νησί της Σάμου. Η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντωνέλλη ενημέρωσε ότι το ποσό δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.

-Τέλος, ζητήθηκε ενημέρωση για την εξέλιξη διάφορων έργων. Αναμένεται και η τελική ψήφιση του τεχνικού προγράμματος, θέμα που αναβλήθηκε για το επόμενο περιφερειακό συμβούλιο, προκειμένου να έχουμε πλήρη εικόνα για τα έργα εντός του 2020. 

00Nefeli00

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 150 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Δείτε που εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: 416 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 18 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με γνωστές συρροές

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, αναφέρονται τα εξής: “Σήμερα ανακοινώνουμε 416 νέα κρούσματα του νέου

Περισσότερα »