Παρεμβάσεις-Ερωτήσεις-Εισηγήσεις από τη «Δράση Ενότητα Προοπτική» στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο

ΠE Σάμου: Δωρεάν πλατφόρμα τηλε-εκπαίδευσης και ενημέρωσης των αγροτών

Η παράταξη μας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε τη δυσφορία της σε ότι αφορά την απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου που ενώ τον Ιούνιο του 2018 ψήφισε ομόφωνα για «καμία νέα δομή ΚΥΤ στο Νησί» ξαφνικά ο Δήμαρχος εκφράζοντας προφανώς δικές του σκέψεις και ιδέες δρώντας μονομερώς και όχι θεσμικά με την συναίνεση και σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου ως όφειλε, κάλεσε τους δημότες να συμμετάσχουν σε διαμαρτυρία προκειμένου να δημιουργηθεί νέα δομή ΚΥΤ στο νησί..!

Την ανησυχία μας εκφράσαμε για την τραγική αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Σάμου του οποίου οι προστατευτικές μεμβράνες και υποδομές περιβαλλοντικών όρων καταστράφηκαν για δεύτερη φορά, όπως πέρυσι και φέτος, από πυρκαγιά.

Οι υποδομές υδροδότησης και πυρόσβεσης δυστυχώς δεν λειτούργησαν επαρκώς στο χώρο ΧΥΤΑ. Ο χώρος παραμένει σε κακή κατάσταση. Ζητάμε την  άμεση έκθεση περιβαλλοντικών συνθηκών από την εποπτεύουσα αρχή της Περιφέρειας Β.Αιγαίου

Σε ότι αφορά τα διαθέσιμα μηχανήματα έργου (ΜΕ) του Δήμου, για άλλη μια φορά δεν απαντήθηκε πόσα είναι διαθέσιμα και που χρησιμοποιούνται αυτή τη περίοδο.  Σχετικά με το ΜΕ που βρίσκεται στον Καρβούνη μας ενημέρωσαν πως η επισκευή του καθυστερεί γιατί «περιμένουν τα ανταλλακτικά από την Αμερική»..!

Μεταξύ πολλών άλλων ερωτημάτων και παρεμβάσεων της παράταξης μας οι τεχνικές υπηρεσίες μας διαβεβαίωσαν πως ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης οροφής Δημαρχείου Καρλοβάσου.

Μας διαβεβαίωσαν επίσης πως παρελήφθη κανονικά το έργο αποκατάστασης χλοοτάπητα γηπέδου Καρλοβάσου ενώ οι εικόνες που βλέπουμε δείχνουν την κακή κατάσταση του τάπητα παρά τα τόσα έξοδα και χρόνο που παρέμεινε κλειστό το γήπεδο.

00Navagos

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Lockdown: Κολλημένοι στα social media οι Έλληνες – Διέξοδο αλλά και κατάθλιψη δείχνει έρευνα

Lockdown: Κολλημένοι στα social media οι Έλληνες – Διέξοδο αλλά και κατάθλιψη δείχνει έρευνα

Οι συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού και τα lockdown πυροδότησαν την υπάρχουσα τάση ανάπτυξης της ψηφιακής (digital) ζωής στην καθημερινότητα: όλοι ενημερώνονται, διασκεδάζουν, ψυχαγωγούνται, επικοινωνούν, αλλά και ψωνίζουν διαδικτυακά.

Περισσότερα »
Τους ζητήθηκε η αποστολή φωτογραφιών μέσω Viber κατά τη διάρκεια μικτών εξορμήσεων. Κοινή Ανακοίνωση - Καταγγελία Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου, Χίου & Λέσβου

Ταυτοποιήθηκε ένα άτομο που εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπού, στην Ικαρία

Ταυτοποιήθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, ημεδαπός, ηλικίας 49 ετών, ο οποίος διακριβώθηκε ότι εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης, σε βάρος

Περισσότερα »