Παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής σε Π.Ε., Δήμο Σάμου και ΟΑΕΔ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν την Τετάρτη το πρωί (29/03) στην Περιφερειακή ενότητα, τον ΟΑΕΔ και τον Δήμο, οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, που εργάζονται με συμβάσεις κοινωφελούς εργασίας, προγράμματος του ΟΑΕΔ που διαχειρίζεται ο Δήμος.

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους το τελευταίο διάστημα ζουν σε κλίμα αβεβαιότητας, μετά την ενημέρωση που είχαν για μη ανανέωση των συμβάσεών τους. Η μη ανανέωση των συμβάσεων γεννά ερωτηματικά από ποιούς θα προσφέρονται οι υπηρεσίες που παρέχουν και εκφράζουν την υπόνοια πως την κατάσταση θα εκμεταλλευτούν οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά.

00DiamartyriaHOTSPOT02

Καταγγέλουν επίσης ότι η κυβέρνηση έχει τα κονδύλια για την ανανέωση των συμβάσεών τους, αλλά προτιμά να τα διοχετεύσει στις ΜΚΟ ή σε ΚΟΙΝΣΕΠΤ που ετοιμάζει. Οι εργαζόμενοι με την συνοδεία δύο εκπροσώπων του Εργατικού κέντρου Σάμου πήγαν στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος δήλωσε την συμπαράστασή του στο δίκαιο αίτημά τους και δεσμεύτηκε να εκδώσει δελτίο τύπου, στη συνέχεια επέδωσαν την ανακοίνωση στον ανπλ.προϊστάμενο του ΟΑΕΔ, που δεσμεύτηκε να το στείλει στα κεντρικά του οργανισμού.

Τέλος επισκέφτηκαν τον Δήμο, όπου τους υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Πάρης Παπαγεωργίου, αναπληρωτής του Δημάρχου που απουσιάζει, ο οποίος εκδήλωσε την συμπαράσταση του δήμου, που είναι και διαχειριστής του προγράμματος, ενώ δεσμεύτηκε για συνάντηση με τον δήμαρχο μόλις επιστρέψει. Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι, περίπου 25 τον αριθμό κατευθύνθηκαν στο γραφείο του βουλευτή Σάμου Δημήτρη Σεβαστάκη.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Ραγδαία η εξάπλωση της πανδημίας. Ρεκόρ θετικών κρουσμάτων. 1 κρούσμα στη Σάμο

Σήμερα ανακοινώνουμε 935 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »
Σύλληψη αλλοδαπού στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών που τελέστηκαν από αλλοδαπούς

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, περίπτωση διάρρηξης – κλοπής, που διαπράχθηκε προ τετραμήνου περίπου, σε οικία στο Βαθύ της Σάμου. Ταυτοποιήθηκαν

Περισσότερα »