Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στον Δήμο Σάμου οι εργαζόμενοι κοινωφελούς προγράμματος ΟΑΕΔ στο κέντρο φιλοξενίας Σάμου

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στον Δήμο Σάμου οι εργαζόμενοι κοινωφελούς προγράμματος ΟΑΕΔ στο κέντρο φιλοξενίας Σάμου το πρωϊ της Τετάρτης (05/04). Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε στάση εργασίας από τις 10:00 – 13:00 και τριμελής αντιπροσωπεία αυτών συνάντησαν τον Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο. Οι εργαζόμενοι του ανέφεραν τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ειδικά το θέμα της καθυστέρησης των οφειλομένων μισθών (3μηνο περίπου) και το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων που λήγουν τέλος Απριλίου για 106 άτομα περίπου.

00DiamartyriaKYT02

Οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι θα είναι πλέον πολύ δύσκολο για τη λειτουργία του κέντρου να προσληφθούν νέα άτομα και μέχρι να προσαρμοσθούν ίσως να υπάρξουν λειτουργικά προβλήματα. Κάτι φυσικά που δεν έχει συμβεί εφόσον δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας κάποια νέα προκήρυξη.

00DiamartyriaKYT03

Ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, κατανόησε τα προβλήματά τους και συμπληρωματικά τους ανέφερε ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση των Δημάρχων της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου, υπήρξε ομόφωνη απόφαση, ώστε ν’ ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων και η υποβολή ανάλογης πρότασης στο Υπουργείο. Ο Δήμαρχος Σάμου ανέφερε επίσης στην τριμελή αντιπροσωπεία των εργαζομένων, ότι και η ΚΕΔΕ θα υποβάλει ανάλογη πρόταση ανανέωσης των συμβάσεων.

00DiamartyriaKYT04

Χρονικά το πρόβλημα της μη ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων θα διαπιστωθεί στη Λέσβο, όπου εκεί οι συμβάσεις λήγουν στις 12 Απριλίου 2017.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος Σάμου με τον Δήμαρχο της Λέσβου, ο τελευταίος του ανέφερε ότι υπάρχει η βούληση από την πλευρά της Κυβέρνησης, να γίνουν οι ανανεώσεις των συμβάσεων.

00DiamartyriaKYT05

Οι θέσεις των εργαζομένων είναι οι εξής:

Καμία απόλυση εργαζόμενου.

Απαιτούμε την ανανέωση των συμβάσεών μας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Σταθερή δουλειά για όλους για όσο καιρό υπάρχει το προσφυγικό.

Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπής ζωή για τους πρόσφυγες.

Αλέξης Κομνηνός

00DiamartyriaKYT06

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Μητροπολίτης Ευσέβιος: Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Ι.Ν. μας ν’ αποκτήσουν την αίγλη που είχαν πριν τον σεισμό

Μητροπολίτης Ευσέβιος: Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Ι.Ν. μας ν’ αποκτήσουν την αίγλη που είχαν πριν τον σεισμό

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος. Μεγάλο

Περισσότερα »
Κορωνοϊός: Πρώτο «καμπανάκι» ΕΟΔΥ -2 νεκροί & 97 νέα κρούσματα το τετραήμερο. ΠΟΥ: Η πανδημία επιδεινώνεται παγκοσμίως

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι διασωληνωμένοι – 2.186 νέα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώνουμε 2.186 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 109.655, εκ

Περισσότερα »