Παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη στη Δ.Ο.Υ Σάμου από μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Σάμου, της ΠΑΣΕΒΕ και του Εργατικού Κέντρου

Παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΔΟ.Υ. Σάμου πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας μέλη του Αγροτικού Συλλόγου, της ΠΑΣΕΒΕ και του Εργατικού Κέντρου.

Ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νίκος Κονταξής μίλησε για τα προβλήματα του κλάδου αλλά και για τα αιτήματα τους. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

« Οι αγρότες – κτηνοτρόφοι θα επιβαρυνθούν επιπλέον με 92,7 εκατ. ευρώ από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους στον ΟΓΑ και 3 εκατ. ευρώ από τις εισφορές τους στον ΕΟΠΠΥ, ενώ θα υπάρχει μείωση των συντάξεών τους.

00DiamartyriaAgrotikouSyllogoy02

Από 1/1/2017 φορολογείται το χύμα κρασί με 20 λεπτά το κιλό, ενώ σχεδιάζουν να εξισώσουν τη φορολογία του χύμα τσίπουρου ή σούμας με το εμφιαλωμένο και να απαγορέψουν την παραγωγή τους από τους μικρομεσαίους αμπελουργούς.

Κόβουν τις επιδοτήσεις από τους κτηνοτρόφους με το όριο παραγωγής γάλακτος ανά ζώο. Παραμένει το πρόβλημα του σφαγείου και της διάθεσης του γάλακτος

Στο μεταξύ οι τιμές παραγωγού στα σταφύλια, στο λάδι, στο γάλα, σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, συνεχίζουν να μειώνονται δραματικά, προς όφελος των μεγαλεμπόρων και βιομηχάνων που αγοράζουν φτηνά και πουλούν ακριβά.

Αποκλείονται από τις επιδοτήσεις χιλιάδες μικρομεσαίοι παραγωγοί. Μας απειλούν με κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών για αγροτικά χρέη.

00DiamartyriaAgrotikouSyllogoy03

Με δυο λόγια τόσο η Ε.Ε όσο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ επιδιώκουν να μας διώξουν από τη γη μας, για να δοθεί όλη η εκμετάλλευση των αγροτικών προϊόντων – από την παραγωγή ως  την μεταποίηση και την εμπορία – στα χέρια μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων»

Από την ΠΑΣΕΒΕ μίλησε ο Τίμος Χατζηλαγός ο οποίος τόνισε επίσης ότι τα προβλήματα των επαγγελματιών γιγαντώνονται και πλέον δεν βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού αλλά ήδη έχουν αρχίσει να πέφτουν.

Αμέσως μετά την παράσταση διαμαρτυρίας επέδωσαν ψήφισμα στο τμήμα της Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε Σάμου και στον Αντιπεριφερειάρχη με το οποίο ζητούν να αποζημιωθούν για τη ζημιά στην φετινή ελαιοπαραγωγή λόγω καιρικών συνθηκών. Οι αγρότες, επαγγελματίες και τα μέλη του Εργατικού Κέντρου ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 24ωρη απεργία στις 8 Δεκέμβρη.

Βιολέτα Τριπόδη

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 150 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Δείτε που εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: 416 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 18 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με γνωστές συρροές

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, αναφέρονται τα εξής: “Σήμερα ανακοινώνουμε 416 νέα κρούσματα του νέου

Περισσότερα »