Παρασκηνιακά μεθοδεύεται η δημιουργία δεύτερου HOT – SPOT;

Παρ΄ όλες τις διαβεβαιώσεις του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα, ότι δεν προτίθεται να έρθει σε ρήξη με την κοινωνία, κάποιοι από ότι φαίνεται μεθοδεύουν άλλα σενάρια για τη δημιουργία δεύτερου HOT-SPOT και μάλιστα για παραβατικούς στην περιοχή «Ζερβού», δηλαδή στις εγκαταστάσεις των πρώην σφαγείων του κ. Μανώλη Κνίτη. Εντελώς «τυχαία» την επόμενη μέρα της επίσκεψης του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα, τοπογράφοι μηχανικοί έκαναν χαρτογράφηση της περιοχής των σφαγείων στη «Ζερβού».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες προγραμματίζεται ήδη η μεταφορά πενήντα κοντέινερ για την δημιουργία κλειστής δομής χωρητικότητας 500 ατόμων.

Οι κινήσεις γίνονται παρασκηνιακά και βεβαίως όπως οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρουν με δηλώσεις τους, εν αγνοία των τοπικών αρχών. Βεβαίως τα ερωτηματικά είναι μεγάλα γιατί πως είναι δυνατόν να προχωρούν στην υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου αγνοώντας τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και μάλιστα σε μια περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας. Μια τέτοιου είδους προσπάθεια αυτό που μπορεί να επιφέρει ως αποτέλεσμα είναι η διατάραξη του κοινωνικού ιστού και οι αντιδράσεις των κατοίκων μιας ευρύτερης περιοχής.

Και βεβαίως να ενδυναμώσει όλα εκείνα τα στοιχεία, τους πολιτικούς (τέως και νυν) αλλά και να δικαιώσει εκείνους που η πολιτική τους ύπαρξη στηρίζεται στο προσφυγικό – μεταναστευτικό. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι τοπικές αρχές είναι να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και με τις πράξεις τους να αποτρέψουν την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδιασμού, εάν δε θέλουν να χαρακτηριστούν ως οι υποκινητές του.

Να σημειώσουμε ότι σε όλη αυτή την υπόθεση υπάρχει και πολύ μεγάλη μάλιστα παραφιλολογία και πολιτική σκοπιμότητα για «το σε ποιανού χέρια θα σκάσει ο μουτζούρης».
Ήδη οι πρώτες προσπάθειες έγιναν αλλά δεν κατάφεραν, να πιάσουν τόπο. Το θέμα είναι ότι όσοι απεργάζονται τέτοια σενάρια δηλαδή της πολιτικής εξόντωσης του αντιπάλου τους με φόντο το μεταναστευτικό θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πάνω από όλα, εξοντώνουν τους Σαμιώτες που θα υποστούν στο τέλος τις συνέπειες.

Βιολέτα Τριπόδη

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »