Παράξενη υπόθεση με ακυβέρνητο σκάφος (θαλαμηγό) ΒΔ της Σάμου. Ρυμουλκείται στο λιμάνι Καρλοβάσου

Στις 20:45 της Παρασκευής (14/07) η θαλαμηγός Aqua Marine, με σημαία Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και μήκους 17 μέτρων, πλέοντας περίπου 12 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της νήσου Σάμου (ανοικτά Καρλοβάσου) και σε διεθνή ύδατα, εξέπεμψε SOS με αριθμό επιβαινόντων οκτώ άτομα.  

Στην κλήση του «Ράδιο – Ολυμπια» ν’ απαντήσει το πλήρωμα της θαλαμηγού, κάτι τέτοιο δεν έγινε και σύμφωνα με πληροφορίες, φάνηκε ότι το πλήρωμα συνομιλούσε με την Τουρκική ακτοφυλακή.

Τη θαλαμηγό εντόπισε Ελληνικό ελικόπτερο SUPER PUMA, ενώ στην περιοχή μετέβησαν σκάφος του Λιμενικού Σώματος, σκάφος του FRONTEX, καθώς και το «ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ». Στις έρευνες διαπιστώθηκε ότι στη θαλαμηγό δεν υπήρχε κανείς επιβάτης και οι εκτιμήσεις είναι ότι ή επιβιβάσθηκαν σε βοηθητικό σκάφος και μετέβησαν στα παράλια της Τουρκίας ή παρελήφθησαν από σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Κατόπιν εντολής του Θαλάμου Επιχειρήσεων του Υπουργείου, όλα τα παραπλέοντα σκάφη, καθώς και το ελικόπτερο SUPER PUMA διατάχθηκαν ν’ αποχωρήσουν από την περιοχή, ενώ αυτή τη στιγμή η θαλαμηγός ρυμουλκείται (χωρίς να είναι βυθισμένη) και κενή επιβατών από σκάφος του Λιμενικού στο λιμάνι του Καρλοβάσου.

Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί, εντάσεως 5 – 6Β.

Βιολέτα Τριπόδη – Αλέξης Κομνηνός  

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα