Παραίτηση Δημήτρη Έλληνα, άμισθου συμβούλου για θέματα τουρισμού Π.Ε Σάμου

Παραίτηση Δημήτρη Έλληνα, άμισθου  συμβούλου για θέματα τουρισμού Π.Ε Σάμου

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη σας παραθέτω ένα μικρό ιστορικό για να καταλήξω στο αίτημα της παραίτησής μου που επιθυμώ να το κάνετε δεκτό.

Με την απόφασή σας στις 02/12/2019 αρ.πρ.3001 και σύμφωνα με τα δικαιώματα που σας δίνει ο νόμος και με την εισήγηση του αντ/ρχη Π.Ε Σάμου με ορίσατε σύμβουλο τουρισμού για την οργάνωση και προώθηση θεμάτων του κλάδου, όσον αφορά το Νομό μας και κατ’ επέκταση να συμβουλεύσω τους υπεύθυνους των άλλων νησιών της περιφέρειας .

Άμεσα μετέβηκα στη Χίο, κατόπιν προσκλήσεώς σας, γνωρίστηκα με τον Κ. αντ/ρχη τουρισμού και στελέχη της περιφέρειας, συζητήσαμε και οι απόψεις μου έγιναν αποδεκτές με κύριο θέμα να δημιουργηθούν ολιγομελείς επιτροπές από κάθε νησί της περιφέρειας και οι αποφάσεις αυτών να συγκλίνουν στον υπεύθυνο αντ/ρχη τουρισμού για τις τελικές ενέργειες, έχοντας υπόψιν ότι το κάθε νησί έχει τις ιδιαιτερότητές του και διαφορετική δυναμικότητα στον τουρισμό, γνωρίζοντας επίσης ότι η Χίος έχει 4 υπαλλήλους που ασχολούνται με τον τουρισμό, η Λέσβος 2 και η Σάμος κανέναν .

Επιστρέφοντας  άμεσα δια του τοπικού τύπου και των ραδιοφώνων, κάλεσα να δηλώσουν ενδιαφέρον με βιογραφικά, άτομα που είχαν ‘η έχουν σχέση με τον τουρισμό .

Έκτοτε έγιναν συνεδριάσεις με φορείς του τουρισμού και με τον αντ/ρχη Τουρισμού στις 16/12/19, 10/01/20, 13/01/20, 14/01/20, 15/01/20 (αναφέρονται όλα τα θέματα και αποφάσεις στο βιβλίο πρακτικών που δημιούργησα με γνώση και υπογραφή του αντ/ρχη Σάμου). Τίποτε δεν υλοποιήθηκε όσον αφορά την Π.Ε Σάμου.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε στις 14/02/20 όταν ορκίστηκα δημοτικός σύμβουλος Ανατολικής Σάμου, δίνοντάς μου ένα έγγραφο ο αντ/ρχης Σάμου με τη νομοθεσία, ότι ένα άτομο δεν μπορεί να είναι αιρετός στους 2 θεσμούς, πρώτου και δεύτερου βαθμού στην αυτοδιοίκηση, πρέπει να παραιτηθεί από τον ένα. Όποιος δικηγόρος ή απλός πολίτης το διάβασε έβαλε τα γέλια. Στον πρώτο βαθμό αιρετός ναι με ψήφο και άμισθος, στο δεύτερο βαθμό διορισμένος ώστε να συμβουλεύω άμισθος και κάποιος άλλος ψηφίζει ότι θέλει. Νομικά άστοχο το αίτημα της παραιτήσεως, ηθικά ίσως .

Ο αντ/ρχης Σάμου με άτομο πρώτου βαθμού συγγένειας (ίδιο ταμείο) είναι δημοτικός σύμβουλος Ανατολικής Σάμου με δύο καίριες θέσεις (η μία εξ’ αυτών με σχετική αποζημίωση). Νομικά θετικό, ηθικό ίσως. Το ζήτημα και το σκεπτικό είναι ‘ότι εάν πρόκυπτε διαφορά συμφερόντων τι θα στήριζα τον Δήμο ή την Περιφέρεια.

Έκτοτε γινόντουσαν συζητήσεις και αποφάσεις χωρίς να ζητείτε η θέση της Π.Ε Σάμου ή ερήμην μου τουλάχιστον (που ήμουν εντεταλμένος για θέματα τουρισμού) που κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν είχε κανένα πραγματικό συμφέρον ο νομός μας.

Πρόσφατα μου έγινε επίπληξη από τον αντ/ρχη Τουρισμού, ένα Σάββατο βράδυ γιατί κοιμόμαστε και δεν δώσαμε ονόματα διακεκριμένων Σαμιωτών για τη διαφήμιση στο σποτ του νομού, έχοντας παρέλθει η προθεσμία, ενώ δεν είχα καμία ιδέα επί του θέματος. Την περασμένη εβδομάδα μου τηλεφωνεί πάλι ο αντ/ρχης τουρισμού να είμαι έτοιμος για την τηλεδιάσκεψη της επόμενης ημέρας διότι ο αντ/ρχης Σάμου είχε δηλώσει 2 άτομα για τον τουρισμό, τον εαυτό του και προφανώς εμένα.

Βρέθηκα σαν παρείσακτος διότι ο δεύτερος ήταν ένας αξιόλογος κύριος  συνταξιούχος της αεροπορίας. Δύο ημέρες αργότερα μου τηλεφωνεί ο αντ/ρχης Σάμου και με επιπλήττει διότι αναφέρθηκα κατά της περιφέρειας σε ραδιοφωνικό σταθμό για τουριστικά θέματα. Ήταν η τρίτη φορά παραδεχόμενος τις δύο πρώτες ότι είχα δίκιο.

Καταλήγοντας Κύριε Περιφερειάρχα δεν υπήρξα και δεν θα υπάρξω πειθήνιο όργανο κανενός, να είμαι σε όλα <<ναι>> και να λειτουργεί το σύστημα όπως λειτουργούσε επί πολλές τετραετίες με γνώμονα τις αποφάσεις των άλλων νησιών της περιφέρειας, (εκτός της προηγούμενης τετραετίας που κατείχα την ίδια θέση με θετικά αποτελέσματα) υποδεέστερων στη δυναμικότητα του τουρισμού από τη Σάμο.

Υπερασπίστηκα με σεβασμό και ειλικρίνεια βρισκόμενος στο τιμ της συμπολιτεύσεως τα συμφέροντα του Νομού μου όπως με είχατε διορίσει, πλέον θα μπορώ να αντιπολιτεύομαι για την αλήθεια .

Τελειώνοντας θέλω να εκφράσω το σεβασμό και τα συγχαρητήριά μου στον αντ/ρχη τουρισμού της περιφέρειας που ευθαρσώς ανέφερε ότι δεν είχε ιδέα για τον τουρισμό και σε μικρό χρονικό διάστημα δουλεύοντας σκληρά μέρα – νύχτα έγινε πλέον πολύτιμος για την περιφέρειά μας, εν αντιθέσει με άλλους διορισμένους που δήλωναν ότι δεν έχουν καμία σχέση και εξακολουθούν να είναι στο ίδιο επίπεδο .

Παρακαλώ θερμά δεχτείτε την παραίτησή μου, μη θέλοντας να έχω συμμετοχή στην αποτυχία ή επιτυχία του έργου σας.

Φιλικότατα

Δημήτρης ‘Έλληνας 

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Η «Ονειρούπολη» Δράμας γέμισε τα βαγόνια της με ευχές και παιχνίδια και τα έστειλε στα παιδιά του Δήμου Δυτ. Σάμου

Η «Ονειρούπολη» Δράμας γέμισε τα βαγόνια της με ευχές και παιχνίδια και τα έστειλε στα παιδιά του Δήμου Δυτ. Σάμου

Η «Ονειρούπολη» Δράμας γέμισε τα βαγόνια της με συναισθήματα, συγκινητικές ευχές και πολλά παιχνίδια και στέλνοντάς τα με το τρένο της αγάπης, κατάφερε να ενθουσιάσει

Περισσότερα »
Επιμελητήριο Σάμου: Ανακοίνωση σχετικά με τη καταγραφή ζημιών επιχειρήσεων από το φονικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020

Ευχαριστήρια δήλωση του Επιμελητηρίου Σάμου για την αρωγή της Πολιτείας μετά τον καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Σάμου ευχαριστούμε την Κυβέρνηση για την άμεση ανταπόκριση της  και την μεθοδική και συστηματική προσπάθεια που έχει καταβληθεί από την πρώτη

Περισσότερα »