Πανηγύρισε το εκκλησάκι της Παναγίας στο Μακρονήσι

Με την παρουσία μεγάλου αριθμού πιστών, που μετέφεραν με  βάρκες εθελοντές από την Αγία Παρασκευή στο Μακρονήσι και την παρουσία του Μητροπολίτη Σάμου – Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσεβίου, τελέστηκε και φέτος η Θεία Λειτουργία στο εκκλησίδιο της Παναγίας, από τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Θεοδώρου Σάμου π. Δημήτριο Ρηγάκη, με τη βοήθεια των ιεροψαλτών Χρήστου Λάνδρου, Γιώργου Δανέζη και Ιωάννη Χιώτη.

00Makronisi02

Από νωρίς το πρωί οι βάρκες των Μιχάλη Τζανή, Κώστα Γαλανού, Γιώργου Μιχελίδη, Γιάννη Καπνιά, Κώστα Βαρβούνη και Μανώλη Παχυμανώλη, με τη βοήθεια στην επιβίβαση και αποβίβαση των εθελοντών Κώστα Καραϊσκου, Βαγγέλη Σίμου, Τζανή και Γιάννη Λαδά, άρχισαν  να μεταφέρουν στην βραχονησίδα τους πιστούς για την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας.

00Makronisi03

Στο λόγο του ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Ευσέβιος, αναφέρθηκε στην πίστη των προγόνων που έχτισαν το εκκλησίδιο και ευχαρίστησε όλους που κάθε χρόνο αποδίδουν την οφειλόμενη τιμή στα εννιάμερα της Παναγίας, επισκεπτόμενοι το Μακρονήσι.

Μετά το πέρας της λειτουργίας και στην επιστροφή στην Αγία Παρασκευή, τους πιστούς περίμενε καφές, αναψυκτικά και η πατροπαράδοτη γιορτή, που τίμησαν όλοι δεόντως.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα