Πανελλήνια διάκριση για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σάμου

Πανελλήνια διάκριση για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σάμου

Η «στατιστική» ομάδα του ΣΔΕ Σάμου κατέλαβε την 4η θέση (https://www.statistics.gr/el/statistics-competition-2020) στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής που διοργανώθηκε και φέτος από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Ο διαγωνισμός Στατιστικής διοργανώνεται τα τρία τελευταία χρόνια από την ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική αρχή) και απευθύνεται σε μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (κατηγορία Α) και μαθητές Γυμνασίων (κατηγορία Β).

Το ΣΔΕ Σάμου συμμετείχε στη κατηγορία Β – Γυμνάσια και η στατιστική ομάδα του αποτελούνταν από τους εκπαιδευόμενους Kuno Yuiko, Βασσάλο Μανώλη και Ζαχαρίου Θέμο και συντονίστρια την μαθηματικό Παπαϊωάννου Μαρία – Μαρκέλλα. Η ομάδα του ΣΔΕ Σάμου προκρίθηκε καταρχήν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού μαζί με άλλες περίπου 60 ομάδες, στην οποία κατέλαβε τελικά την 4η θέση.

00SDE

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σάμου είναι ένα δημόσιο σχολείο που απευθύνεται σε ενήλικες που δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να τελειώσουν το Γυμνάσιο και τους παρέχει μια δεύτερη ευκαιρία. Η διάρκεια φοίτησης είναι δύο εκπαιδευτικά έτη και με την επιτυχή ολοκλήρωση της παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες, το περιεχόμενο σπουδών έχει ευέλικτο χαρακτήρα και προσαρμόζεται στις ανάγκες των εκπαιδευομένων ενώ δεν υπάρχουν γραπτές εξετάσεις. Στη Σάμο το σχολείο συστεγάζεται με το ΓΕΛ Σάμου, ενώ στο Καρλόβασι συστεγάζεται με το Γυμνάσιο Καρλοβάσου.

00VKDMarket1

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα