Παναγιώτης Χριστόφας: Ζητάμε την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη των πολιτών του Βορείου Αιγαίου με το βλέμμα στραμμένο στο αναπτυξιακό μέλλον των νησιών μας

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Λίγες ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Παναγιώτης Χριστόφας πραγματοποίησε δύο ανοικτές συναντήσεις με πολίτες στο Καρλόβασι και το Βαθύ.

Στις εκδηλώσεις, οι πολίτες της Σάμου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις θέσεις του συνδυασμού «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» άλλα και να συζητήσουν μαζί του για όλα τα σημαντικά ζητήματα της ευρύτερης περιοχής και το μέλλον των νησιών του Βόρειου Αιγαίου.

Στην εκδήλωση στο Βαθύ, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Samos, την Τρίτη (14/05), ο πρώην βουλευτής Σάμου Κώστας Σοφούλης (1993-96) καλωσόρισε τον Παναγιώτη Χριστόφα και μίλησε για μια νέα φουρνιά αγώνων τονίζοντας ότι το ΤΟΛΜΑΜΕ αντικατοπτρίζει τη σημερινή πραγματικότητα. Ο Παναγιώτης Χριστόφας, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τόνισε ότι η συνάντηση δεν είναι πολιτική, αλλά ένα κάλεσμα σε συζήτηση και συμμετοχή σε μια κρίσιμη διαδικασία.

«Ζητάμε την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη των πολιτών του Βορείου Αιγαίου με το βλέμμα στραμμένο στο αναπτυξιακό μέλλον των νησιών μας. Ζητάμε τη συνειδητή επιλογή σας και ψήφο σας σε ανθρώπους εμπιστοσύνης, που έχουν αναδειχτεί στις τοπικές κοινωνίες για το επιτυχημένο έργο τους, σε νέους ανθρώπους που έχουν γνώση και επιστημονική κατάρτιση για να μπορούν να σταθμίσουν τις ανάγκες και να εκτιμήσουν τα αποτελέσματα. Τολμάμε ένα συνδυασμό που μπορεί να οραματιστεί, να προγραμματίσει, να πραγματοποιήσει, να ελέγξει.

Η τελευταία δεκαετία της κρίσης έθεσε τη χώρα μας και ειδικότερα την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε τεράστια δοκιμασία, πλήττοντας την οικονομία των νησιών μας. Επιπρόσθετα η εξέλιξη του μεταναστευτικού δημιούργησε ρήγμα στην κοινωνία και επηρέασε αρνητικά την εικόνα μας.

00XristofasSamo02

Ως θεσμός η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για την χάραξη της αναπτυξιακής πορείας και διαθέτει εργαλεία προκειμένου να την πραγματοποιήσει. Η παρούσα περιφερειακή διοίκηση δεν τα χρησιμοποίησε επαρκώς, δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και έμεινε απλός παρατηρητής. Δεν είχε τα κατάλληλα αντανακλαστικά, δεν δημιούργησε συνέργειες, δεν αφουγκράστηκε την ανάγκη για ουσιαστική παρέμβαση, δεν εκμεταλλεύτηκε ικανοποιητικά τις τρέχουσες ευκαιρίες και δεν ακολούθησε συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο.

Καθήκον και μέλημά μας η αντιστροφή της εικόνας. Στόχος μας η εδραίωση της εμπιστοσύνης των πολιτών και η εδραίωση της Περιφέρειας μας ως παράδειγμα προς μίμηση.

Το όραμα μας για το Βόρειο Αιγαίο περιλαμβάνει μια δυναμική περιφερειακή διοίκηση που όχι μόνο θα αφήσει έργο ως προϊόν στρατηγικής και συντονισμένης ενέργειας αλλά που θα έχει μια ισχυρή παρουσία με άποψη και ετοιμότητα να παράσχει τη συνδρομή της σε κάθε τομέα που ακόμη και αν δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της εντούτοις χρειάζεται τη συμμετοχή της.

Η Περιφέρεια ως θεσμός αποτελεί ταυτόχρονα μέρος της κεντρικής πολιτικής σκηνής άλλα στην ουσία αφορά και τους πιο απλούς τομείς της καθημερινότητάς μας. Η διαμόρφωσή της, η δύναμή της, η δυνατότητά της να σχεδιάσει και να εκμεταλλευτεί τα νέα σύγχρονα επιχειρησιακά προγράμματα της δίνει τη δυνατότητα να θέσει στόχους, να χαράξει πορεία και να λειτουργήσει επιτυχημένα και προς όφελος των κατοίκων της.

00XristofasSamo03

Την τετραετία που έρχεται, αυτή που με την εμπιστοσύνη σας ζητάμε να πρωταγωνιστήσουμε, θέλουμε να κάνουμε κάθε νησιώτη μας περήφανο που ζει και εργάζεται εδώ, θέλουμε να δώσουμε λόγο για να επιστρέψει κάθε νέος άνθρωπος για να βρει ευκαιρίες στο Βόρειο Αιγαίο, θέλουμε να κάνουμε τον τόπο μας ισχυρό.

Τολμάμε να πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε μαζί με τον καθένα από εσάς».

Ο κ. Χριστόφας αναφέρθηκε και στο αναπτυξιακό του πρόγραμμα σε διάφορους τομείς όπως : «Θεωρούμε πως ο Αγροτικός – Αγροδιατροφικός τομέας και ο Τουρισμός μπορούν να αποτελέσουν αναπτυξιακό μοχλό για τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και για αυτόν τον λόγο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε αυτούς.

Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί προτεραιότητα η βιωσιμότητά του αλλά και η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός του όπου προκύπτει ανάγκη.

Ο τουρισμός και ο πολιτισμός , όπου στόχος είναι το κατ’ εξοχήν ζητούμενο, η τουριστική ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον. Ο πολιτισμός ως αποτέλεσμα της εξέλιξης της κοινωνίας μας παράγει “προϊόν” που ανήκει πρώτα στους κατοίκους των νησιών μας και στη συνέχεια στους επισκέπτες και θαυμαστές της μοναδικότητας αυτών.

Συγκοινωνίες , ως ζητούμενο η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, η αύξηση της επιχειρηματικότητας, η τόνωση του τουρισμού, αλλά και η αξιοποίηση της στρατηγικής θέσης των νησιών μας ως τμήμα των θαλάσσιων διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών.

Ψηφιακή Περιφέρεια – Διοίκηση – Διαβούλευση

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να καταστούν αυτά ένας ελκυστικός τόπος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες τους.

Η Περιφέρεια μέσω της «πολιτικής προστασίας» πρέπει να δρα προληπτικά, με τα κατάλληλα έργα και οργανωτικά μέτρα, χωρίς να περιορίζεται όμως μόνο στην πρόληψη και την καταστολή των φυσικών καταστροφών.

Το μεταναστευτικό με την Περιφέρεια να μπορεί να είναι ένας από τους εταίρους για τη διευθέτηση του τεράστιου αυτού ζητήματος».

Κλείνοντας ο Παναγιώτης Χριστόφας παρουσίασε τους υποψήφιους για την Π.Ε Σάμου με το συνδυασμό «ΤΟΛΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ».

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

00CharismaMikro

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Ν. Μηταράκης: Η εντυπωσιακή μείωση των ροών στα νησιά μας κατά 92% αποδεικνύει τη συστηματική προσπάθεια της χώρας μας για την καταπολέμηση κυκλωμάτων λαθροδιακινητών

Μειωμένες κατά – 92% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, δηλαδή τους μήνες κατά τους οποίους είναι σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα επιτήρησης των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων, καταγράφηκαν οι

Περισσότερα »