Παναγιώτης Πικραμένος: Τα πράγματα θα γίνουν πιο αυστηρά και δεν θα είναι ελκυστικά για τους μετανάστες

Παναγιώτης Πικραμένος: Τα πράγματα θα γίνουν πιο αυστηρά και δεν θα είναι ελκυστικά για τους μετανάστες

Σαφές μήνυμα στην απέναντι πλευρά και κυρίως στους μετανάστες που επιλέγουν την Ελλάδα για να περάσουν στην Ευρώπη έστειλε από την Σάμο όπου και βρέθηκε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος.

Μιλώντας στα ΜΜΕ για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση δήλωσε ότι τα πράγματα θα γίνουν πιο αυστηρά και δεν θα είναι ελκυστικά για τους μετανάστες.

Εξήγησε πως η κυβέρνηση θα ασκήσει την μεταναστευτική πολιτική που έχει σχεδιάσει χωρίς να παραβιάζει στο παραμικρό τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο κ. Πικραμένος είπε ότι γνωρίζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί λόγω της εγγύτητας με την Τουρκία αλλά και της ύπαρξης του ΚΥΤ στην πόλη.

Εστιάζοντας στους τρεις άξονες της πολιτικής της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση προτίθεται πλέον να περιφρουρεί τους μετανάστες, να μην τους αφήνει να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να δημιουργήσει κλειστές δομές κατά τα πρότυπα της Γερμανίας και κυρίως να αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τη δυνατότητα επιστροφής τους.

«Συζητάμε πέρα των υποχρεώσεων αλληλεγγύης, καθώς η άποψη της Κυβέρνησης είναι πως το θέμα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό και πρέπει να αντιμετωπιστεί ενιαία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλιώς δεν έχουμε καμία τύχη. Επίσης, έχουμε τη μεταβολή του νομικού καθεστώτος του Δουβλίνου ΙΙΙ. Σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη οι μετανάστες που έχουν μεταφερθεί στο εσωτερικό της χώρας δεν μπορούν να επαναπροωθηθούν.

Δεν το συμμερίζομαι και καταβάλλεται προσπάθεια να διευκρινιστεί και να αλλάξει , για να μπορούν οι μετανάστες να προωθηθούν, με απώτερο σκοπό να μειώσουμε με δραματικό τρόπο τις εισροές, ακόμα και να τις μηδενίσουμε, με καλύτερη φύλαξη των συνόρων και κοινοτική αλληλεγγύη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Πικραμένος βρέθηκε στην Σάμο αποδεχόμενος την πρόσκληση του βουλευτή του Νομού Χρ. Στεφανάδη, για να συναντήσει τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ο οποίος έφτασε το μεσημέρι πραγματοποιώντας επίσκεψη στα σκάφη της Πορτογαλικής Frontex, έχοντας συνομιλία με τα πληρώματα τους.

Βιολετα Τριποδη

VKDMarketMegalo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »