Παναγιώτης Μπαντούνας: «Είναι πολύ θολό το τοπίο στο χώρο της εστίασης και περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουμε»

Παναγιώτης Μπαντούνας: «Είναι πολύ θολό το τοπίο στο χώρο της εστίασης και περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουμε»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου, κ. Παναγιώτης Μπαντούνας.

Ανάμεσα στους κλάδους που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού είναι ο κλάδος της εστίασης και ψυχαγωγίας, αν και σταδιακά θα αρχίσουν ν’ ανοίγουν, τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που πρέπει να πάρουν οι επιχειρήσεις προκαλούν «πονοκέφαλο» στους καταστηματάρχες. Μείωση τραπεζοκαθισμάτων, αναγκαστική μείωση προσωπικού, μέτρα προστασίας και γενικότερα θέματα διαχείρισης της κατάστασης.

«Περιμέναμε όλοι ν’ ακούσουμε τον πρωθυπουργό στο διάγγελμά του, τις ανακοινώσεις και τις λεπτομέρειες από τους υφυπουργούς. Η αλήθεια είναι ότι το σενάριο που έχουν βάλει στο τραπέζι δεν είναι βιώσιμο για τις περισσότερες επιχειρήσεις, ελπίζουμε ότι θα είναι τον πρώτο καιρό έτσι. Κι εμείς δεν ξέρουμε που πατάμε και πως θα προχωρήσουμε σε όλο αυτό, ελπίζουμε πως θα είναι τις πρώτες 2-3 εβδομάδες και μετά θα χαλαρώσουν τα μέτρα. Αλλιώς δε νομίζω πως μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο».

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τα μέτρα θα επανεξετάζονται «…και προφανώς δεν συμφέρει και το κράτος να αφήσει κλειστά τα μαγαζιά γιατί πραγματικά προσφέρουν στο κράτος (ειδικά μεγάλες επιχειρήσεις σε γνωστά νησιά) πάρα πολλά έσοδα. Είναι πολύ θολό το τοπίο και περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουμε. Όλα πέφτουν στο τραπέζι γιατί όταν βρίσκεσαι σε μια τέτοια κατάσταση σκέπτεσαι όλα τα πιθανά σενάρια».

Ένα από αυτά είναι να χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις, στο ποσοστό που τους αναλογεί χώρο στην παραλιακή οδό, στο πεζοδρόμιο, ώστε ν’ αναπτύξουν τα τραπέζια στα σωστά μέτρα που απαιτούν τα νέα δεδομένα.

Υπάρχει όμως μια γενικότερη ασάφεια από την κυβέρνηση, οπότε αναμένονται περισσότερες διευκρινήσεις για τις λεπτομέρειες.

BannerKnitis

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »