Παναγιώτης Μπαντούνας: «Αν οι μετανάστες θεωρούν ότι είναι εγκλωβισμένοι, εμείς είμαστε περισσότερο εγκλωβισμένοι απ’ αυτούς»

Παναγιώτης Μπαντούνας: «Αν οι μετανάστες θεωρούν ότι είναι εγκλωβισμένοι, εμείς είμαστε περισσότερο εγκλωβισμένοι απ’ αυτούς»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Παναγιώτης Μπαντούνας, πρόεδρος του συλλόγου Μαζικής Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου.

Ο σύλλογος δεν παίρνει μέρος στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 11/12, όπως το ίδιο θα συμβεί και στα υπόλοιπα νησιά.

Ως πρόεδρος, ο κ. Μπαντούνας είχε συνομιλίες με όλους τους φορείς της Λέσβου και της Χίου και όλοι συμφώνησαν ότι το κλείσιμο των καταστημάτων για 24 ώρες είναι κοροϊδία και για τους ίδιους.

«Είναι πολύ ανοργάνωτο, να κλείσουν για μια ημέρα, να πουν τι οι υπηρεσίες και τα μαγαζιά; Για άλλη μια φορά προφανώς την πληρώνουμε πάλι εμείς, κάνουμε κακό στον εαυτό μας. Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν πιο μαζικές κινητοποιήσεις. Είμαστε στο πλευρό τους, απλά να είναι κάτι πιο δυναμικό και οργανωμένο και μαζικό. Και οι ίδιοι οι φορείς ήταν μπερδεμένοι και στη Χίο και τη Μυτιλήνη».

Οι επιπτώσεις του μεταναστευτικού στον τζίρο, είναι λίγο πολύπλοκο, αλλά υπάρχει μακροπρόθεσμη ζημιά στον τουρισμό. Κάποια έσοδα από Μ.Κ.Ο. δεν είναι η λύση που θέλουν οι καταστηματάρχες, το πρόβλημα είναι μεγάλο και έχει ξεπεράσει τα σύνορα του νησιού αλλά και της Ελλάδος.

«Η κατάσταση είναι τραγική, χωρίς να υπάρχει ίχνος υπερβολής, το 1 προς 1 δεν ισχύει, είναι περισσότεροι από ότι εμείς. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγκες, προφανώς και θέλουν να φύγουν, είναι ένα καζάνι που βράζει και θεωρούμε όλοι ότι είμαστε παρατημένοι. Μας έχει παρατήσει το κράτος, δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει , χθες λήστεψαν κεντρικό μαγαζί στην πλατεία».

Αν και υπάρχει το ενδεχόμενο να μην είναι από τους μετανάστες, πρέπει να υπάρχει αστυνόμευση γιατί είμαστε απροστάτευτοι σε όλο αυτό το σκηνικό, τόνισε ο κ. Μπαντούνας.

Για τις γιορτές γίνονται προσπάθειες να δοθεί ένας τόνος αισιοδοξίας στον κόσμο, αλλά θα πρέπει να δημιουργηθεί και ένα αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη από την κυβέρνηση.

«Αν οι μετανάστες θεωρούν ότι είναι εγκλωβισμένοι, εμείς είμαστε περισσότερο εγκλωβισμένοι από αυτούς».  

00Nefeli00

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Ν. Μηταράκης: Η εντυπωσιακή μείωση των ροών στα νησιά μας κατά 92% αποδεικνύει τη συστηματική προσπάθεια της χώρας μας για την καταπολέμηση κυκλωμάτων λαθροδιακινητών

Μειωμένες κατά – 92% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, δηλαδή τους μήνες κατά τους οποίους είναι σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα επιτήρησης των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων, καταγράφηκαν οι

Περισσότερα »