Παιδιά ενός κατώτερου Θεού, οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου στους Φούρνους

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», μίλησε τηλεφωνικά ο κ. Δημήτρης Κάβουρας, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Λυκείου Φούρνων.

Στο νησί των Φούρνων υπήρξε κατάληψη μαθητών, στο Γυμνάσιο και Λύκειο, λόγω έλλειψης ειδικοτήτων Πληροφορικής, Αγγλικών, Γερμανικών, Φιλόλογου. Ενώ υπήρξε πρόσληψη καθηγητή Πληροφορικής και Γερμανικών, οι ίδιοι δεν αποδέχτηκαν τη θέση.

Η κατάληψη πραγματοποιήθηκε για δύο ημέρες ενώ στάλθηκε και έγγραφη διαμαρτυρία από το Δήμαρχο και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, ζητώντας την κάλυψη των θέσεων.

Ενώ δόθηκαν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι θα λυθεί το πρόβλημα και έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν με κρούσεις στο Υπουργείο, τη Δευτεροβάθμια, στην Περιφέρεια, οι εκπαιδευτικοί αρνήθηκαν να πάνε στους Φούρνους.

Τα παιδιά που φτάνουν σε τάξη προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, πολλές φορές αναγκάζονται να μετακομίζουν ή να μένουν με πολλά κενά δημιουργώντας πρόβλημα στην εξέλιξη τους. Οι μαθητές δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους μαθητές στην υπόλοιπη Ελλάδα καθώς, δεν υπάρχουν ούτε φροντιστήρια, ούτε εύκολη πρόσβαση σε εκπαιδευτικές πλατφόρμες.

Πολλαπλά τα προβλήματα στο νησί των Φούρνων, υγείας, μετακίνησης, σωστής εκπαίδευσης των παιδιών. Προβλήματα που υπήρχαν, υπάρχουν και όπως δείχνει θα υπάρχουν, οδηγώντας τον ντόπιο πληθυσμό σε μετοίκιση σε άλλες περιοχές που έχουν καλύτερη πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες. Τα παιδιά που παραμένουν, πολλές φορές αναγκάζονται ν’ αλλάξουν το πλάνο σπουδών που έχουν θέσει διότι δεν έχουν την κατάλληλη υποστήριξη στην εκπαίδευση τους.

Πλησιάζοντας η προεκλογική περίοδος, το νησί ως συνήθως θα δεχτεί επισκέψεις υποψηφίων «αν έχουν λίγο φιλότιμο να σκεφτούν ότι τα προβλήματα αυτά πρέπει να λύνονται εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων. Είναι πλέον αργά, τι να κάνουμε, μπαλώματα; Γιατί εγώ τα θεωρώ μπαλώματα από εδώ και στο εξής» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κάβουρας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα