«ΟΧΙ» από τους Μυτιληνιούς για νέο HOT SPOT στο Στρατόπεδο «Μοσχονά»

Οδοιπορικό στους Φούρνους – Θύμαινα – Χρυσομηλιά – Άγιο Μηνά (φωτογραφίες και video)

Πολύ μεγάλη συμμετοχή, παρά την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε, σημείωσε η διαμαρτυρία της τοπικής Κοινότητας Μυτιληνιών και των κατοίκων της (Τετάρτη 04/07), αλλά όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια και κατοίκων από διάφορες περιοχές όλου του νησιού που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρόθεση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα νέο Hot Spot στο Στρατόπεδο των Μυτιληνιών «Μοσχονά».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρόεδρος της Κοινότητας Μυτιληνιών κ. Γιώργος Ελευθερόγλου είχε προκαλέσει λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της Κοινότητας, έπειτα από πρόταση και αποδοχή στο τοπικό συμβούλιο την προηγούμενη εβδομάδα.

Λόγω του πλήθους που συγκεντρώθηκε αποφασίσθηκε η συγκέντρωση να μην γίνει στο πνευματικό κέντρο, αλλά στην πλατεία του χωριού κι έτσι μέχρι να τοποθετηθούν οι μικροφωνικές συσκευές, η συγκέντρωση ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση.

00HOTSPOTMitilinioi02

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Μυτιληνιών κ. Γιώργος Ελευθερόγλου μετά το καλωσόρισμά του, έκανε μια διαδρομή στο παρελθόν, αναφέροντας τις ενέργειες της Κοινότητας να δοθεί σε σ’ αυτήν το Στρατόπεδο «Μοσχονά» όταν η 79 ΑΔΤΕ αποφάσισε να μην το χρησιμοποιεί.

Ο κ. Γιώργος Ελευθερόγλου αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε στο γραφείο του βουλευτή κ. Δημήτρη Σεβαστάκη, όπου του ζητήθηκε να προτείνει ένα χώρο, ενώ του απάντησε ότι αυτό δεν είναι στην αρμοδιότητα της Κοινότητας, αλλά του εξέφρασε και τη θέληση όλου του Σαμιακού λαού για την άμεση αποσυμφόρηση του ήδη υπάρχοντος ΚΥΤ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος ανέφερε: «Όχι δεν λένε μόνο οι Μυτιληνιοί, αλλά Όχι λέει όλη η Σάμος και το Όχι δεν λέγεται αόριστα, αλλά σε συγκεκριμένους αποδέκτες. Μπράβο στην Τοπική Κοινότητα για την άμεση αντίδραση. Ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συντασσόμαστε με αυτόν τον αγώνα και είμαστε κομμάτι αυτής της αλυσίδας».

Ο πρόεδρος της Κίνησης πολιτών ΣΑΜΟΣ-SOS κ. Νίκος Μάρκου: «Με τη σημερινή σας παρουσία σφραγίζεται αυτόν τον αγώνα. Με τη σφραγίδα της συμπαγούς παρουσίας και συμμετοχής κατοίκων των Μυτιληνιών και άλλων περιοχών. Δεν θα αφήσουμε να περάσει η θέλησή τους, δεν θα γίνει νέο HOT SPOT στη Σάμο».

Ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωσης» κ. Κώστα Τζίχας διακήρυξε ακόμη μια φορά τη θέση της για το ενδεχόμενο λειτουργίας νέου μεγαλύτερου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων & Μεταναστών για το οποίο είναι κατηγορηματικά αντίθετη.

Ταυτόχρονα διαχώρισε τη θέση της από ρατσιστικές και ξενοφοβικές κραυγές που ακούστηκαν από ορισμένους ομιλητές και υπογράμμισε την ανάγκη αλληλεγγύης και κοινού αγώνα με τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Στεφανής: «Στην επίσκεψη που πραγματοποίησε πριν 2 μήνες ο κ. Βίτσας στη Σάμο, μας είπε ότι δεν πρόκειται να γίνει νέο κέντρο, γιατί δεν το θέλει η ΝΕ Σάμου ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα που είναι η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ; Ο κ. Σεβαστάκης θα μπορούσε να είχε θέσει βέτο στον πρωθυπουργό, ώστε να μην δημιουργηθούν νέα κέντρα στη Σάμο, αλλά προφανώς είναι ερωτευμένος με την καρέκλα του».

Ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος «Όπως αρνήθηκα μέχρι τώρα να γίνει νέο HOT SPOT σε άλλα μέρη της Σάμου, έτσι δεν θα γίνει και στο Στρατόπεδο «Μοσχονά». Με την υποστήριξη του Δήμου (απευθυνόμενος στον κ. Ελευθερόγλου) μπορείς να πάρεις πρωτοβουλία να επισκεφθείς τον Γραμματέα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και ν’ ανακαλέσει την απόφασή του. Αγωνίζομαι να μη γίνει νέο ΚΥΤ, αλλά και για να γίνει αποσυμφόρηση του ήδη λειτουργούντος ΚΥΤ. Δεν θα περάσει το νέο HOT SPOT. Υπογραφές, ψήφισμα, κείμενο, απόφαση».

00HOTSPOTMitilinioi03

Ν’ αναφέρουμε ότι ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, πολλές φορές ανέβασε τον τόνο της ομιλίας του, ρίχνοντας αιχμές σε προηγούμενους που είχαν πάρει απόφαση να δημιουργηθεί το ΚΥΤ σχεδόν εντός της πόλης Σάμου.

Επίσης αξιοσημείωτο της συγκέντρωσης όταν αναφέρονταν το όνομα του βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη (που ήταν απών) αποδοκιμάζονταν. Δεν διαβάστηκε χαιρετισμός του Ευρωβουλευτή κ. Νότη Μαριά λόγω του περασμένου της ώρας, ενώ διαβάστηκε σύντομος χαιρετισμός της πρώην βουλευτή Σάμου κας Αγνής Καλογερή. Ένα τέταρτο πρίν την έναρξη της συγκέντρωσης οι καμπάνες των ενοριών των Μυτιληνιών χτυπούσαν πένθιμα.

Την παρουσία του στη συγκέντρωση έκανε και αντιπροσωπεία του κλήρου έπειτα από άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Ευσεβίου.

Μετά τις ομιλίες, αναγνώσθηκε το ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης όπου και εγκρίθηκε δια βοής. Αναλυτικά:

00HOTSPOTMitilinioi04

ΨΗΦΙΣΜΑ
Εμείς οι κάτοικοι της Δημοτικής κοινότητας Μυτιληνιών του νομού Σάμου και μετά από πρόσκληση του πρόεδρου και του κοινοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 88 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 /Α΄/2010) συνήλθαμε σήμερα 4/7/2018 σε λαϊκή συνέλευση στην κεντρική πλατεία των Μυτιληνιών και μετά την τοποθέτηση του Προέδρου και όλων των ομιλητών, αποφασίζουμε και λέμε: 
ΌΧΙ στη δημιουργία νέου Κ.Υ.Τ (Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης) μεταναστών στους Μυτιληνιούς και εκφράζουμε την πάγια θέση του Σαμιακού λαού για αποσυμφόρηση της Σάμου. Λέμε 
ΌΧΙ στην παραχώρηση του ανενεργού στρατοπέδου (Π.Β) Ανθυπολοχαγού Γεωργίου Μοσχονά στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολίτικης.

Λέμε ΝΑΙ στην παραχώρηση στον Δήμο Σάμου και κατ’ επέκταση στην κοινότητα Μυτιληνιών.

ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΙ ΣΑΜΟΥ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε μέσα από τα videos που έχουν ήδη αναρτηθεί στην ομάδα του Facebook Samos Radio Café 102.4”.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

VKDMarket

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

To clasico έχει φαβορί

Συνεχίζουμε με EuroLeague σήμερα και ασχολούμαστε με το σπουδαιότερο παιχνίδι της αγωνιστικής, το clasico της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Καμία από τις δύο ομάδες

Περισσότερα »