Ορκωμοσία νεοσυλλέκτων οπλιτών της A΄ΕΣΣΟ 2020, στο στρατόπεδο Αιμιλίου Πούλμαν

Ορκωμοσία νεοσυλλέκτων οπλιτών της A΄ΕΣΣΟ 2020, στο στρατόπεδο Αιμιλίου Πούλμαν

Σε κλίμα υπερηφάνειας και συγκίνησης και παρουσία πλήθους πολιτών, συγγενών και φίλων των νεοσυλλέκτων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2019, η ορκωμοσία της Α΄ΕΣΣΟ 2020, στο στρατόπεδο Αιμιλίου Πούλμαν στο Μαλαγάρι.

Στην τελετή ορκωμοσίας παρέστη και ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Γεώργιος Δημητρόπουλος, ο οποίος εκτός από τις δικές του παραινέσεις προς τους νεοσυλλέκτους, ανέγνωσε και τον χαιρετισμό του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση (μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω).

00TeletiOrkomosias02

Ορκίστηκαν περίπου 430 οπλίτες. Οι νεοσύλλεκτοι μετά το πέρας της ορκωμοσίας έλαβαν άδεια και με την επιστροφή τους, θα γίνει η εκπαίδευσή τους και με τη λήξη αυτής, θα επανδρώσουν τις Μονάδες της 79 ΑΔΤΕ και άλλες τόσα σε νησιά όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Στην τελετή ορκωμοσίας παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Μητρός, η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κα Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κα Άννη Ανδρεάδου, και πολλοί γονείς – συγγενείς και φίλοι των νεοσυλλέκτων.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ …

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ κ. Α/ΓΕΣ

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ

Νεοσύλλεκτοι Οπλίτες,

Υπό τη σκέπη της Πολεμικής Σημαίας, ενώπιον των εκπροσώπων της εκκλησίας, της πολιτείας, των ΕΔ, των αρχών της Πόλεως και της Περιφέρειας, των γονέων, συγγενών και φίλων σας, δώσατε το Στρατιωτικό Όρκο τιμής και αφοσίωσης προς την Πατρίδα και ενταχθήκατε επίσημα στη στρατιωτική οικογένεια.

Ο όρκος δεν αποτελεί μόνο ηθική δέσμευση, αλλά και αόρατο δεσμό με όσους υπερασπίσθηκαν τις αξίες του Έθνους κατά την ιστορική πορεία του. Αναλύστε τον με προσοχή και θα βρείτε σε κάθε φράση τη συνισταμένη των υποχρεώσεών σας.

Η κατάταξή σας στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού αποτελεί μεν συνταγματικό καθήκον, αλλά ταυτόχρονα είναι και η ύψιστη τιμή και δικαίωμα που έχετε ως πολίτες.

Η θητεία στο Στρατό, είναι για όλους πολύ μεγάλη τιμή και υποχρέωση. Είναι η μεγαλύτερη προσφορά για την Πατρίδα και τους απανταχού Έλληνες. Υπηρετούμε μια χώρα με μακραίωνη ιστορία, κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού και έναν λαό που έμαθε να ζει ελεύθερος. Να είστε υπερήφανοι για τη δυνατότητα που σας δίνεται να υπερασπίσετε το σημαντικότερο αγαθό του ανθρώπου, την ελευθερία

Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το πολυτιμότερο οπλικό μας σύστημα και το σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος. Σας διαβεβαιώ, ότι είστε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας και υπάρχει διαρκής ανησυχία, ώστε να σας παρέχουμε όλα τα εφόδια, για να γίνεται άξιοι μαχητές.

Οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε στους λίγους μήνες της θητείας σας είναι αρκετές και πρωτίστως αφορούν στην προσαρμογή σας στον στρατιωτικό τρόπο ζωής. Αντιμετωπίστε τις δυσκολίες με αισιοδοξία, χαμόγελο στην καθημερινότητα και θετική σκέψη, να σας διακατέχει το πνεύμα του «μπορώ και εγώ», καθώς και του νικητή. Οπλιστείτε με υπομονή και επιμονή, τις δύο ίσως μεγαλύτερες αρετές του ανθρώπου.

00TeletiOrkomosias03

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ως πρωταρχικό στόχο έχει θέσει, πέραν της ομαλής σας ένταξης στη στρατιωτική οικογένεια, την πλήρη και σωστή εκπαίδευση σας ως μαχητές, χειριστές όπλων και ότι άλλο εξειδικευμένο απαιτεί η ειδικότητά σας. Πορευθείτε με πίστη και αφοσίωση στο καθήκον, έχοντας ως πυξίδα τις στρατιωτικές αρετές και αξίες. Συμμετέχετε με ζήλο, ενθουσιασμό και με όλες σας τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της στρατιωτικής σας εκπαίδευσης.

Απευθυνόμενος στους γονείς των νέων οπλιτών θέλω να σας ευχαριστήσω που μας εμπιστεύεστε τα παιδιά σας και να σας διαβεβαιώσω ότι οι Διοικητές τους θα ενδιαφέρονται για τα προβλήματά τους, σαν να ήταν παιδιά τους. Μπορείτε να απευθύνεστε προσωπικά στο Διοικητή του παιδιού σας που είναι ο αρμοδιότερος όλων. Να έχετε εμπιστοσύνη και να μη διστάζετε να τον ενημερώνετε και να συνεργάζεστε μαζί του για οποιοδήποτε θέμα απασχολεί εσάς ή το παιδί σας. Επιθυμούμε αυτή την επικοινωνία, ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα τα παιδιά σας, να τα διοικήσουμε με τον τρόπο που αρμόζει, επιλύοντας ταυτόχρονα κάθε τους πρόβλημα έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Νέοι Στρατιώτες,

Κληθήκατε να προσφέρετε τις πολύτιμες υπηρεσίες σας στην Πατρίδα και να συμβάλλετε στην προάσπιση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της. Η Εθνική άμυνα απαιτεί συλλογική προσπάθεια και συνοχή που στηρίζεται στην ενσυνείδητη πειθαρχία. Στη Δημοκρατία το καλό της Πατρίδας συνιστά υπόθεση του καθενός και η ατομική ελευθερία υπόθεση όλων.

00TeletiOrkomosias04

Πρέπει να αισθάνεστε πολύ υπερήφανοι και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κατανοήσετε τι σημαίνει να φοράτε την τιμημένη στολή του Έλληνα στρατιώτη.

Να θυμάστε… ότι αξίζει στη ζωή, είναι δύσκολο και ότι οι ευθυτενείς άνθρωποι δεν μοιρολατρούν και αντιμετωπίζουν με γαλήνη την κάθε δυσκολία.

Σας εύχομαι να έχετε υγεία, δύναμη, γόνιμη και δημιουργική στρατιωτική θητεία.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Σταμάτης Φιλιππής: «Το Νοσοκομείο της Σάμου είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας, σε όλα τα τμήματά του»

Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας: Νέα προκήρυξη για 500 μόνιμους γιατρούς – Σε ποιες περιοχές ανοίγουν οι θέσεις

Την πρόσληψη 500 μόνιμων υπαλλήλων στην Υγεία προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης πριν από λίγες μέρες. Ειδικότερα, δήλωσε πως τις προσεχείς ημέρες θα

Περισσότερα »
Σχόλιο του Συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου

Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου: Να στελεχωθούν άμεσα με προσλήψεις τα Κέντρα Υγείας σε Βαθύ και Καρλόβασι και να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Eργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, απαιτεί το αυτονόητο, ότι θα έπρεπε ήδη να έχει προετοιμαστεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, προκειμένου

Περισσότερα »