Ομόφωνα «ΟΧΙ» από τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιληνιών στην ενοικίαση σπιτιών σε Μ.Κ.Ο. και μετέπειτα σε πρόσφυγες – μετανάστες

Με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού κατοίκων των Μυτιληνιών (που θα μπορούσαν να ήταν και περισσότεροι), πραγματοποιήθηκε το Σάββατο βράδυ  (07/10) στο Πνευματικό Κέντρο Μυτιληνιών δημόσια συγκέντρωση – συζήτηση με θέμα το μεταναστευτικό/προσφυγικό. Μια συζήτηση που κράτησε περίπου δύο ώρες ξεκινώντας στις 18:30 και που προκάλεσε η Δημοτική Κοινότητα Μυτιληνιών.

00Mytilinioimetanasteutiko01

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Κοινότητας Μυτιληνιών κ. Γιώργος Ελευθερόγλου παίρνοντας το λόγο έκανε μια μικρή αναφορά στο έργο του τοπικού συμβουλίου, λέγοντας τις ώριμες μελέτες που υπάρχουν για τα έργα στο χωριό προκειμένου να ενταχθούν σε αναπτυξιακά προγράμματα, αναφέροντας ιδιαίτερα την ύπαρξη ποσού 700.000 ευρώ για την κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης.

00Mytilinioimetanasteutiko03

Ο κ. Ελευθερόγλου ανέφερε ότι «έχουν έρθει στο νησί κάποιοι άνθρωποι, που εγώ τους αποκαλώ «λαθροεισβολείς» κι έτσι πρέπει να αναφέρονται λόγω του Συντάγματος». Αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις της ΝΕ Σάμου Σύριζα που όπως είπε λέει ότι φέρανε στην επιφάνεια τα φασιστικά φαινόμενα του παρελθόντος. Επίσης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που όπως είπε ζητάνε αυτοί οι άνθρωποι την κεφαλή μου «επί πίνακι». Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο αυτοί οι νέοι έχουν φύγει από την πατρίδα τους, ενώ θα έπρεπε να μείνουν στην πατρίδα τους και να πολεμήσουν. Άρα είναι λιποτάκτες.

00Mytilinioimetanasteutiko04

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της ασφάλειας. «και ποιος μου λέει εμένα ότι κι εδώ στη Σάμο δεν υπάρχουν τζιχαντιστές. Που στο παρελθόν θυμάστε πολύ καλά ότι έχουν περάσει από Σάμο και έχουν συλληφθεί στην Ευρώπη».

Ο κ. Ελευθερόγλου είπε επίσης ότι «έχει αποδειχθεί ότι το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν δουλεύει σωστά και ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον. Εσείς είστε αυτοί που θ’ αποφασίσετε τι θέλετε να γίνει με τα σπίτια σας, αν θέλετε να τα νοικιάσετε ή όχι. Ίσως να παραφέρθηκα χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις, αλλά ήθελα να τονίσω το αίσθημα ασφάλειας που δεν το νιώθουμε στο χωριό, γιατί ούτε Αστυνομία έχουμε, ούτε Πυροσβεστική. Τα μόνα όπλα που έχω είναι τα δύο μου χέρια».  

Στη συγκέντρωση – συζήτηση παρευρέθηκαν και τέσσερα μέλη της Κίνησης Πολιτών Σάμου ΣΑΜΟΣ – SOS (κ. Βασίλης Βασιλείου, κ. Νίκος Μάρκου, κ. Γιακουμής Αμυρσώνης, κ. Στυλιανίδης και η κα Κηρογιάννη Βαγγελίτσα). Επίσης και ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της ΑΚΙΣ κ. Αντώνης Σίμος.

00Mytilinioimetanasteutiko05

Τα δύο μέλη της ΣΑΜΟΣ-SOS αναφέρθηκαν στο ότι η μόνη σοβαρή φωνή διαμαρτυρίας θα είναι η συμμετοχή όλων των Σαμίων στη συγκέντρωση της 22ας Οκτωβρίου 2017 στην πλατεία Πυθαγόρα για το μεταναστευτικό/προσφυγικό, που ταλαιπωρεί πλέον αρκετά την καθημερινότητα. Ο δε κ. Βασίλης Βασιλείου διάβασε και το Πανσαμιακό κάλεσμα για τη συγκεκριμένη συγκέντρωση.

00Mytilinioimetanasteutiko06

Ο κ. Αντώνης Σίμος είπε ότι «πρέπει να βρούμε λύση στο πρόβλημα. Εγώ ζήτησα στη συγκέντρωση που είχαμε στο Δήμο να γίνει δημοψήφισμα. Ο Υπουργός υπέγραψε απόφαση για να γίνουν πέντε HOTSPOT, ένα σε κάθε νησί του Αιγαίου. Πρέπει να είμαστε αγαπημένοι και να παίρνουμε αποφάσεις συντεταγμένα. Πάντα ήμασταν πρώτοι στους αγώνες. Να μπούμε εμείς μπροστά και να ξεσηκώσουμε και τα άλλα νησιά».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος κ. Γιώργος Ελευθερόγλου έθεσε το ερώτημα “αν θα ενοικιάσουμε τα σπίτια μας στις Μ.Κ.Ο.”, για να λάβει από το ακροατήριο ένα ομόφωνο «ΟΧΙ».

Αλέξης Κομνηνός

ΤΟ ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΣ – SOS

Σαμιώτισσες και Σαμιώτες, Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ κίνηση πολιτών ΣΑΜΟΣ SOS, σας προσκαλεί σε ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΣΥΓΕΝΤΡΩΣΗ, στις 22-10-2017 και ώρα 10.30 στην πλατεία Πυθαγόρα, για να ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΓΙΑ:

Προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, θυσίασε τα Νησιά μας και συμφώνησε να γίνουν ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΨΥΧΩΝ, με ότι αυτό συνεπάγεται. Το δήλωσαν καθαρά, παλαιότερα ο Κος Μουζάλας λέγοντας ότι οι μετανάστες ήρθαν στα Νησιά ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ και πρόσφατα ο Κος Λάμπρου με τον Κο Κακλαμάνη, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, των Αθηνών και τις Σάμου, συμπληρώνοντας μάλιστα, ότι θα επιδιώξουμε την ΩΣΜΩΣΗ (ενσωμάτωση) των μεταναστών με τους ντόπιους πληθυσμούς.

Κρατά ΟΜΗΡΟΥΣ πάνω από 4000 μετανάστες, σε απαράδεκτες, τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης, αλλοιώνοντας την σύνθεση του πληθυσμού στην ευαίσθητη περιοχή μας, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ, εν όψει του Χειμώνα, σε οργανωμένα κέντρα της ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ.

Ανέθεσε την φύλαξη των συνόρων μας στην FRONDEX και ΟΧΙ στον Ελληνικό Στρατό, ή τουλάχιστον εν συνεργασία με αυτόν.

Επέτρεψε στην FRONDEX και στις ΜΚΟ να ενεργούν ΠΑΝΩ από τους νόμους, χωρίς η Αστυνομία να επιτρέπεται να τις ελέγξει!!!! Έτσι στην Σάμο έχουμε μια ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Το σύνθημα της Κυβέρνησης είναι: ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΑΠΟΔΟΧΗ, ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ, των μεταναστών. Δηλαδή σε τρία στάδια. Το πρώτο στάδιο, της ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ, επετεύχθη και με την δική μας συμπαράσταση, ΤΩΡΑ βρισκόμαστε στο δεύτερο στάδιο της ΑΠΟΔΟΧΗΣ.

ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ Κύριοι της Κυβέρνησης ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!! Το δικό μας σύνθημα είναι: ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ, ΠΡΟΩΘΗΣΗ, ΤΊΠΟΤΕ ΆΛΛΟ ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

ΣΑΜΙΑΚΕ ΛΑΕ, ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΣΑΜΟΣ – SOS

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπέγραψαν την 21 Δεκεμβρίου 2020, μέσω τηλεδιάσκεψης ο  Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

Περισσότερα »
Τους ζητήθηκε η αποστολή φωτογραφιών μέσω Viber κατά τη διάρκεια μικτών εξορμήσεων. Κοινή Ανακοίνωση - Καταγγελία Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου, Χίου & Λέσβου

Ανακοίνωση Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με διευκρινήσεις για τις αλλαγές στην νομοθεσία περί όπλων

Σε συνέχεια της από 02/01/2021 Ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις αλλαγές στην νομοθεσία περί όπλων, διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Τα όπλα θήρας,

Περισσότερα »