Ομιλία του Αναλυτού Διεθνούς Ασφαλείας Αθανασίου Κοσμόπουλου στον Ροταριανό Όμιλο Σάμος

Το Σάββατο 21/07/2018 στο Ξενοδοχείο Doryssa στο Πυθαγόρειο πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Σάμος.

Κεντρικός Ομιλητής ως επίσημος προσκεκλημένος του Ρ.Ο. ήταν ο Αναλυτής Διεθνούς Ασφαλείας Αθανάσιος Κοσμόπουλος και η ομιλία του είχε θέμα τιςΓεωπολιτικές προκλήσεις και προοπτικές στο Ανατολικό Αιγαίο.

Κατόπιν Προσκλήσεως παρευρέθησαν Τοπικοί Φορείς εκλεκτά Μέλη της Σαμιακής Κοινωνίας καθώς και ο Πρόεδρος του Ρ.Ο. Βέροιας Αθανάσιος Παπαναστασόπουλος.

00Rotary01

Ακολουθεί σύντομο Βιογραφικό σημείωμα του Ομιλητού:

Ο Αθανάσιος Κοσμόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και φοίτησε στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), από την οποία αποφοίτησε ως στρατιωτικός νομικός σύμβουλος με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού.

Παράλληλα κατά την διάρκεια των σπουδών του στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξειδικεύτηκε στο Διεθνές Δίκαιο. Κατόπιν φοίτησε στη Σχολή Πληροφορικής των Ενόπλων Δυνάμεων, στην οποία αργότερα δίδαξε, στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών καθώς και σε άλλα στρατιωτικά σχολεία Πληροφοριών και Ειδικών επιχειρήσεων.

Διετέλεσε διδάσκων στο Τμήμα Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι της Σάμου, ενώ παράλληλα υπηρέτησε σε μάχιμες και επιτελικές θέσεις της Στρατολογίας, του ΓΕΕΘΑ, των Ειδικών Δυνάμεων Αλεξιπτωτιστών και της Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Κατέχει LL.M στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Πολιτική από το Πανεπιστήμιο Uninettuno της Ρώμης.

Το 2000 παραιτήθηκε από τον Ελληνικό Στρατό με τον βαθμό του Ταγματάρχη και προσλήφθηκε στην Μονάδα Οργάνωσης και Διαχείρισης των Κοινοτικών Πλαισίων του Υπουργείου Ανάπτυξης ως νομικός σύμβουλος.

00Rotary03

Διετέλεσε Διοικητής στο μεγαλύτερο νοσοκομείο των Βαλκανίων, του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής στο Δαφνί, την περίοδο 2004 έως 2010.

Σήμερα είναι ο Προϊστάμενος της Μονάδας Οργάνωσης & Υποστήριξης της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Τεχνολογιών πληροφορικής, στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Έχει τιμηθεί με τους Χρυσούς Σταυρούς των Ταγμάτων της Τιμής και του Φοίνικα της Ελλάδος, τον Χρυσό Σταυρό και τον Ταξιάρχη της Τιμής του Τάγματος των Παραβαλαναίων του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής, είναι Ιππότης του Στρατιωτικού και Νοσοκομειακού Τάγματος του Αγίου Λαζάρου της Ιερουσαλήμ.

Έχει συγγράψει το ιστορικό μυθιστόρημα «Ματωμένα Τρίγωνα» με βιωματικά περιστατικά από την θητεία του στις Αρχές Εθνικής Ασφαλείας.

Ομιλεί την Αγγλική, Γαλλική και Ιταλική και είναι τέως εκλεγμένος Αντιπρόεδρος της Ελληνικής MENSA.

Αρθρογραφεί τακτικά σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και συχνά εμφανίζεται στα ΜΜΕ προσκεκλημένος για ζητήματα των επιστημονικών περιοχών του.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τις υβριδικές απειλές, την γεωπολιτική και τα νομικά ζητήματα των πληροφοριακών συστημάτων.

ASTRA 10Y 300X370 A

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »