Ομιλία για το προσφυγικό και πολιτιστικά δρώμενα από το Εργατικό Κέντρο Σάμου

Ομιλία για το προσφυγικό και πολιτιστικά δρώμενα από το Εργατικό Κέντρο Σάμου

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου χαιρετίζει τους δεκάδες φορείς και σωματεία, το ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ, την Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη, τους Συλλόγους Γυναικών – μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, και όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τόσο στη Σάμο όσο και στα άλλα νησιά του Αιγαίου, (27/11) στις συγκεντρώσεις για να σταματήσει η εγκληματική πολιτική στο Προσφυγικό Μεταναστευτικό.

Τη συγκέντρωση στο αμφιθέατρο άνοιξε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βάσω Βρυνιώτη, η οποία αναφερόμενη στις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης για δημιουργία νέου hot spot φυλακής χωρητικότητας 5.000-7000 ατόμων, τόνισε ότι συνεχίζει, εντείνει και μονιμοποιεί τον μαζικό εγκλωβισμό στο νησί και τη χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Είναι επικίνδυνη για πρόσφυγες και μετανάστες, θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τους κατοίκους των νησιών. Είναι εναρμονισμένη απόλυτα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τη Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας – Ελλάδας, άλλες συνθήκες και συμφωνίες που εγκλωβίζουν ανθρώπους (…). Όσοι τοπικοί, δημοτικοί, περιφερειακοί παράγοντες και φορείς της Σάμου, το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφασή του, λένε ότι πρέπει να υπάρχει hot spot, αρκεί να είναι εκτός πόλης και κλειστού τύπου, είναι πλήρως ευθυγραμμισμένοι, ηθελημένα ή άθελά τους, με την πολιτική και τις αποφάσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ. Έχουν ευθύνη γιατί συνέβαλαν στις σημερινές εξαγγελίες, αφού απεμπόλησαν τις θέσεις της 7ης Φλεβάρη, τις μόνες που μπορούσαν να δώσουν λύση. Παζαρεύοντας πόσους εγκλωβισμένους – φυλακισμένους ανθρώπους θα έχει το νέο hot spot, παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης και στρώνουν εμμέσως το δρόμο για να αποδεχτεί ο λαός του νησιού μας ομαλά την ύπαρξη hot spot, ακόμη και του νέου τερατουργήματος. Σήμερα είναι ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη ενωτικά και μαζικά τα σωματεία, οι φορείς, οι σύλλογοι, ο σαμιακός λαός στο σύνολό του να δυναμώσουν το διεκδικητικό κύμα για απεγκλωβισμό προσφύγων – μεταναστών, για να κλείσει το hot spot και να μη γίνει νέο πουθενά”.

Η ομιλήτρια κάλεσε το λαό του νησιού ακόμη μια φορά να απομονώσει ρατσιστικές και εθνικιστικές φωνές. Όπως είπε: “Αυτούς που κάνουν τα παλικάρια σε πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά δεν βγάζουν κιχ απέναντι στην πολιτική που τους εγκλωβίζει, στα κόμματα και τους τοπικούς παράγοντες που το προηγούμενο διάστημα τους έταζαν “λαγούς με πετραχήλια” για να κλέψουν την ψήφο, ακόμη και ότι είχαν διαβεβαιώσεις από τον σημερινό πρωθυπουργό για το αντίθετο τους έλεγαν. Τόση κοροϊδία!”

Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο φάνηκε ο ρόλος του ΝΑΤΟ και του ιμπεριαλισμού, ότι δεν είναι περιστέρι της ειρήνης, αλλά ματοβαμμένο γεράκι του πολέμου, μέσα από το μονόπρακτο που παρουσίασε η θεατρική φοιτητική ομάδα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η χορωδία Σαμία του Φιλοτεχνικού Ομίλου Σάμου τραγούδησε εκφραστικά τραγούδια του “Άξιον Εστί”.

Τη σκυτάλη πήρε το συγκρότημα “Υπερταξικοί” που με τραγούδια κατά του πολέμου, της προσφυγιάς, της μετανάστευσης, του αγώνα για μια κοινωνία λεύτερη χωρίς εκμετάλλευση, ξεσήκωσαν όλους τους παρευρισκόμενους.

Το συγκλονιστικό ποίημα της προσφυγοπούλας Ουαρσάν Σαϊρ “Πατρίδα” διάβασε η Κάτια Καλύβα.

 00ErgatikoKentro02

ΟΜΙΛΙΑ ΕΚΣ

Παναιγαιακή Μέρα Δράσης Προσφυγικό

Σάμος, 27-11-2019

Συνάδελφοι και συναδέλφισες, φίλοι και φίλες

Εκ μέρους της Διοίκησης του Ε.Κ.Σ. χαιρετίζουμε τους δεκάδες φορείς και σωματεία, το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ, την Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, τους συλλόγους γυναικών μέλη της ΟΓΕ, όλους όσοι σήμερα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συμμετέχουν τόσο στη Σάμο όσο και στα άλλα νησιά του Αιγαίου στις συγκεντρώσεις για να σταματήσει η εγκληματική πολιτική στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, απαιτώντας:

Να κλείσουν τα hotspot, να μη γίνει κανένα νέο πουθενά

Να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά και τη χώρα.

Όσοι έρχονται εδώ να παραμένουν λίγες μέρες για ταυτοποίηση και πιστοποιητικό υγείας και μετά να μεταφέρονται στην ηπειρωτική χώρα. Εκεί σε χώρους που θα εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης θα παραμένουν προσωρινά για να διατυπώσουν τα αιτήματά τους στις αρμόδιες υπηρεσίες ασύλου κλπ και σύντομα να παίρνουν χαρτιά ώστε να μεταβαίνουν με ασφάλεια στις χώρες που επιθυμούν.

Για όσο διάστημα παραμένουν στη χώρα να υπάρχει, με αποκλειστική ευθύνη και φροντίδα του κράτους – χωρίς καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ – εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης, υγειονομικής περίθαλψης και εμβολιασμού, εκπαίδευσης των παιδιών κλπ

Αυτό σημαίνει ό,τι πρέπει να καταργηθούν η συμφωνία και η κοινή δήλωση ΕΕ – Ελλάδας – Τουρκίας και η συνθήκη του Δουβλίνου που προβλέπουν εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στην χώρα πρώτης υποδοχής δλδ στην Ελλάδα καθώς και στα νησιά του Αιγαίου.

Άμεσα να γίνουν οι επανενώσεις οικογενειών να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τα ασυνόδευτα ανήλικα

Να δοθούν αποζημιώσεις στους κατοίκους που έχουν υποστεί ζημιά από τις συνέπειες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού ανθρώπων στην περιοχή

Οι εργαζόμενοι στις δομές (που κατά βάση είναι συμβασιούχοι) να απορροφηθούν στους δήμους και τις περιφέρειες κατοικίας τους.

Αυτές είναι οι διεκδικήσεις του ΕΚ Σάμου και δεκάδων σωματείων και φορέων του νησιού μας και των άλλων νησιών. Είναι αιτήματα αλληλεγγύης και διεκδίκησης. Αιτήματα που μπορούν να δώσουν λύση. Που εκφράζουν τις ανάγκες προσφύγων, μεταναστών και κατοίκων των νησιών μας.

Φίλοι και φίλες, οι τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης για δημιουργία νέου hotspot – φυλακή χωρητικότητας 5000 με 7000 ατόμων συνεχίζει, εντείνει και μονιμοποιεί τον μαζικό εγκλωβισμό στο νησί και τη χώρα. Είναι επικίνδυνη για πρόσφυγες και μετανάστες, θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τους κατοίκους των νησιών.

Είναι εναρμονισμένη απόλυτα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., τη Συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας-Ελλάδας, άλλες συνθήκες και συμφωνίες που εγκλωβίζουν ανθρώπους. Συμφωνίες και συνθήκες που στήριζε και στηρίζει απαρέγκλιτα η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης,

Η απόφαση αυτή ενισχύει και ρίχνει νερό στο μύλο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Δίνει τροφή σε όσους βρίσκουν ευκαιρία να τα βάζουν με τα θύματα του πολέμου και της φτώχεια και όχι με τις αιτίες που τους οδήγησαν στην ξενιτιά, αφήνοντας στο απυρόβλητο ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ρωσία κλπ που επεμβαίνουν σε άλλες χώρες και κατακλέβουν τον πλούτο τους. Δεν λένε κουβέντα για τη συμμετοχή της χώρας με ΝΑΤΟϊκές βάσεις και στρατό εκτός συνόρων στον κύκλο του αίματος.

Όσοι τοπικοί, δημοτικοί, περιφερειακοί παράγοντες και φορείς της Σάμου, το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο με την απόφασή του, λένε ότι πρέπει να υπάρχει hotspot αρκεί να είναι εκτός πόλης και κλειστού τύπου, είναι πλήρως ευθυγραμμισμένοι, ηθελημένα ή άθελά τους, με την πολιτική και τις αποφάσεις της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Έχουν ευθύνη γιατί συνέβαλαν στις σημερινές εξαγγελίες αφού απεμπόλησαν τις θέσεις της 7ης Φλεβάρη, τις μόνες που μπορούσαν να δώσουν λύση.

Παζαρεύοντας πόσους εγκλωβισμένους-φυλακισμένους ανθρώπους θα έχει το νέο hotspot (1500, περισσότερους ή λιγότερους), παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης και στρώνουν εμμέσως το δρόμο για να αποδεχτεί ο λαός του νησιού μας ομαλά την ύπαρξη hotspot ακόμη και του νέου τερατουργήματος.

Σήμερα είναι ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη ενωτικά και μαζικά τα σωματεία, οι φορείς, οι σύλλογοι, ο σαμιακός λαός στο σύνολό του, να δυναμώσουν το διεκδικητικό κύμα για απεγκλωβισμό προσφύγων-μεταναστών, για να κλείσει το hotspot και να μη γίνει κανένα νέο πουθενά. Να εκφράσουν με κάθε τρόπο αλληλεγγύη σε αυτούς τους ανθρώπους που από τη μια ξεριζώνονται και από την άλλη ερχόμενοι στη χώρα μας εγκλωβίζονται και ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Να ενισχυθεί η λαϊκή πάλη για να σταματήσει ο πόλεμος και οι επεμβάσεις σε μια σειρά χώρες στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, γιατί μόνο έτσι θα σταματήσει η προσφυγιά και η μετανάστευση.

Φίλοι και φίλες, πρόσφυγες και μετανάστες ξενιτεύονται εξαιτίας της φτώχειας, του εμφυλίου και των πολεμικών επεμβάσεων ισχυρότερων χωρών στις χώρες τους και αυτές έχουν όνομα: είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ χώρες της ΕΕ, η Ρωσία, η Τουρκία κ.α. μικρότερες χώρες που θέλουν να πάρουν κομμάτι από την πίτα του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων που περνούν από εκεί.

Έρχονται εδώ για να γλιτώσουν και όχι για να προσηλυτίσουν θρησκευτικά ή να αλλοιώσουν την εθνική σύνθεση της χώρας μας και των χωρών της ΕΕ. Οι οικονομικές συνθήκες είναι πίσω από τις ροές ανθρώπων και όχι οι θρησκείες.

Αν θέλουμε να μη χάσουμε την ανθρωπιά μας δε μπορούμε να ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα, τη φυλή ή το θρήσκευμα, αλλά να στεκόμαστε σε όποιον έχει ανάγκη.

Στη Συρία ο πόλεμος συνεχίζεται εδώ και 9 χρόνια χωρίς προοπτική για το λαό του από τις υπάρχουσες δυνάμεις.

Στο Αφγανιστάν, που μας λένε ότι δεν έχει πια πόλεμο, καθημερινά σκοτώνονται άνθρωποι στο δρόμο για τη δουλειά ή παιδιά στο δρόμο για το σχολείο.

Στην Παλαιστίνη διαρκώς μετρούν άμαχους, θύματα των ισραηλινών στρατευμάτων κατοχής.

Στο Ιράκ, από τις πιο πλούσιες πετρελαιοπαραγωγές χώρες, οι υποδομές της χώρας σε ύδρευση, σχολεία κλπ παραμένουν κατεστραμμένες.

Στο Κονγκό μαστίζονται από τη φτώχεια και τον εμφύλιο, στη Νιγηρία το ίδιο. Και φυσικά δεν έχει τέλος συνάδελφοι ο κατάλογος των βασάνων που περνούν οι λαοί χωρών που έτυχε να είναι πλούσιες ή σε στρατηγικά σημεία.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι όπου πάει το ΝΑΤΟ, όπου επεμβαίνει η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ δεν υπάρχει ειρήνη, δεν υπάρχει ασφάλεια για τους λαούς, γιατί όλοι αυτοί δεν προστατεύουν τους λαούς. Αντίθετα γεμίζουν με ξένες στρατιωτικές βάσεις χώρες, όπως και τη δική μας, για να έχουν όσο πιο εύκολη πρόσβαση για τις εισβολές και τις επεμβάσεις τους.

00ErgatikoKentro03

Γιατί συνάδελφοι, ναι…αυτοί είναι «εισβολείς»! Και είναι «εισβολείς» γιατί βομβαρδίζουν χώρες, αλώνουν τη γη και «κλέβουν» το φυσικό πλούτο των λαών. Εισβολή έκανε η Τουρκία στην Κύπρο και στη Συρία, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, τη Λιβύη και την πρώην Γιουγκοσλαβία και όχι πεινασμένοι, χαροκαμένοι και φτωχοί άνθρωποι, θύματα δουλεμπόρων που θαλασσοπνίγονται σε βάρκες ερχόμενοι στη χώρα μας, αναζητώντας σωτηρία και μια καλύτερη ζωή.

Συνάδελφοι, παλεύουμε ενάντια στις επεμβάσεις και στους πολέμους γιατί θέλουμε έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά, με τους λαούς να έχουν δουλειά, υγεία, παιδεία και ειρήνη, εθνικά ανεξάρτητους και ελεύθερους, χωρίς «προστάτες», κυρίαρχους στον πλούτο της χώρας τους και στον πλούτο που παράγουν.

Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στην εμπλοκή της χώρας μας στο κουβάρι των ανταγωνισμών. Ζητάμε να πάρουν πίσω τη συμφωνία που υπόγραψαν με τις ΗΠΑ για επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων γιατί όλα αυτά είναι επικίνδυνα για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής. Δεν πρέπει τα παιδιά μας, να σακατευτούν ή να χάσουν τη ζωή τους για το φαί και τα κέρδη των αφεντικών αυτού του κόσμου.

Το είπαμε και θα το ξαναπούμε: αυτοί που με την πολιτική τους καταδικάζουν λαούς στην προσφυγιά και τη μετανάστευση, είναι οι ίδιοι που με την Ε.Ε. αγκαλιά εγκλωβίζουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Και αυτή και η προηγούμενη κυβέρνηση υπογράφοντας τη συμφωνία με την Τουρκία και την Ε.Ε. συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση. Επιτρέπουν να περιπολούν στα σύνορά και στις θάλασσές μας ξένες στρατιωτικές δυνάμεις που μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις αμφισβητούν κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Η ΝΔ με το τελευταίο νομοσχέδιο για το άσυλο ενισχύει την καταστολή, προχωρά στη λεγόμενη «αποτροπή» που ήδη είχε θύματα δύο νεαρούς και ένα μωρό πριν λίγο καιρό στην Κω. Με τους όρους για το ποιος είναι ευάλωτος, ποιος έχει προσφυγικό προφίλ και ποιος είναι μετανάστης, ουσιαστικά καταστρατηγεί διεθνή κατοχυρωμένα δικαιώματα από τη μια για τους αιτούντες άσυλο και από την άλλη θα θέσει σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπους που θα επιδιώξει να τους απελάσει σε χώρες που μπορεί να διατρέχουν κίνδυνο, να τους χωρίσει από τις οικογένειές τους, να τους φυλακίσει σε κέντρα φυλακές.

Η λεγόμενη «αποσυμφόρηση» που οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές βάφτισαν «απεγκλωβισμό», επιτρέποντας να υπάρχουν hotspot και εγκλωβισμένοι στα νησιά, δεν θα λύσει το πρόβλημα. Πρόκειται για «ουτοπία». Το ίδιο ουτοπικό είναι αν πιστεύει η κυβέρνηση ότι θα λύσει το πρόβλημα με το να «σκορπίζει» ανθρώπους σε όλη τη χώρα και σε περιοχές χωρίς υποδομές …λες και θέλει να τους «κρύψει» για να μην φαίνονται.

Ουσιαστικά η επιμονή στην υλοποίηση της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας, ο νέος νόμος για το άσυλο και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για νέο τεράστιο κέντρο φυλακή, με δέλεαρ ότι θα είναι εκτός πόλης, είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα μετατρέψει το νησί μας σε φυλακή ανθρώπων, χωρίς ζωή και δικαιώματα, έγκλειστων σε κέντρα κλειστού τύπου, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή και την υγεία τους αλλά και για τη ζωή των κατοίκων.

Καλούμε το λαό του νησιού μας ακόμη μια φορά να απομονώσει ρατσιστικές και εθνικιστικές φωνές. Αυτούς που κάνουν τα παλικάρια σε πρόσφυγες και μετανάστες αλλά δεν βγάζουν κιχ απέναντι στην πολιτική που τους εγκλωβίζει, στα κόμματα και τους τοπικούς παράγοντες που το προηγούμενο διάστημα τους έταζαν «λαγούς με πετραχήλια» για να τους κλέψουν τη ψήφο, ακόμη και ότι είχαν διαβεβαιώσεις από τον σημερινό πρωθυπουργό για το αντίθετο τους έλαγαν. Τόση κοροϊδία!

Για τις αντικειμενικές δυσκολίες που βιώνουν οι κάτοικοι εξαιτίας του εγκλωβισμού φταίνε αυτοί που τους εγκλωβίζουν. Να μην αφήσουμε περιθώριο η παραβατικότητα κάποιων λίγων να είναι σημαία ανθρώπων και κύκλων που θέλουν να στοχοποιούν ανεξαιρέτως όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σπέρνοντας τη διχόνοια και το φυλετικό μίσος, για να κρύψουν ποιος φταίει.

Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο, τους φορείς και τα σωματεία να παλέψουμε όλοι από κοινού με τα αιτήματα της 7ης Φλεβάρη. Είναι τα μόνα που δίνουν λύση, που ικανοποιούν τους δυστυχισμένους αυτούς ανθρώπους αλλά και τους κατοίκους του νησιού μας. Είναι τα μόνα που χτυπάνε την ουσία του προβλήματος, την καρδιά της πολιτικής που δημιουργεί το πρόβλημα τόσο του προσφυγικού-μεταναστευτικού όσο και του εγκλωβισμού. Είναι τα μόνα που φοβούνται και γι αυτό πολλοί τα έχουν απεμπολήσει.

Καλούμε όλους τους Σαμιώτες να μην απογοητευτούν από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης αλλά και από την προσπάθεια που γίνεται από δημοτικές, περιφερειακές αρχές, διάφορους παράγοντες και το βουλευτή, να αποδεχτεί και να διεκδικήσει ο κόσμος ως το λιγότερο κακό ένα νέο κέντρο φυλακή κλειστού τύπου των 1200-1500 ατόμων, και να μην παλέψει με το πλαίσιο πάλης με το οποίο κινητοποιούμαστε σήμερα.

Φίλοι και φίλες, συνάδελφοι και συναδέλφισσες η μάχη που δίνουμε είναι επίπονη και θέλει υπομονή.

Σήμερα από τη συγκέντρωσή μας ενισχύουμε ακόμη περισσότερο τη φωνή του Σαμιακού λαού που ξέρει να παλεύει και να δείχνει αλληλεγγύη με τον πλούτο της τέχνης, του θεάτρου και της μουσικής, των τραγουδιών που γράφτηκαν σε δύσκολες ώρες για τη χώρα μας, όταν εμείς βιώναμε τον ξεριζωμό, τη βία την καταστολή.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συμβολή τους στη σημερινή συγκέντρωση την χορωδία Σαμία του Φιλοτεχνικού Ομίλου Σάμου, τη Θεατρική Φοιτητική Ομάδα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τον Νίκο Καρβούνη και το συγκρότημα Υπερταξικοί.

Συνεχίζουμε με θέατρο και τραγούδι.

Συνεχίζουμε απαρέγκλιτα και με επιμονή να δίνουμε τη μάχη με κάθε τρόπο ώστε να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες και να κλείσουν τα κολαστήρια των hotspot από όλα τα νησιά. Συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά, με όπλο μας την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό!

Καλή συνέχεια σε όλους και καλή διασκέδαση!

Zarbanis340X230


Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Αποχωρεί με δική του επιθυμία ο Μαιευτήρας –Γυναικολόγος, Ιωάννης Κατσούλης από το Νοσοκομείο Σάμου

Αποχωρεί με δική του επιθυμία ο Μαιευτήρας –Γυναικολόγος, Ιωάννης Κατσούλης από το Νοσοκομείο Σάμου

Αποχωρεί μετά από οχτώ χρόνια υπηρεσίας στο ΕΣΥ και με δική του επιθυμία ο Μαιευτήρας –Γυναικολόγος, Ιωάννης Κατσούλης. Οι λόγοι αποχώρησής του, όπως ο ίδιος

Περισσότερα »