Ολοκληρώθηκε το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο Καρλόβασι

Έναρξη την Τρίτη 24/09 των Τμημάτων Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ

Με μαζική συμμετοχή κόσμου ολοκληρώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στο Καρλόβασι Σάμου.

Η εκκίνηση δόθηκε με χαιρετισμό από τον Κυριάκο Βαξεβάνη Γραμματέα του Τ.Σ. Σάμου της ΚΝΕ που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σημασία του συνθήματος του φετινού φεστιβάλ εμπνευσμένο από τους στίχους του κομμουνιστή ποιητή Ν. Χικμέτ.

00Kne02

Ακολούθησε προβολή βίντεο για την λεγόμενη «4η βιομηχανική επανάσταση» σε συνέχεια της εκδήλωσης που έχει πραγματοποιήσει η Τ.Ο. τον περασμένο Μάρτη.

00Kne03

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής και μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις σύνθετες εξελίξεις στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και του Αιγαίου, το προσφυγικό και τη θέση του ΚΚΕ. Τόνισε την αναγκαιότητα συσπείρωσης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ και την πολιτική του ώστε σε όλα τα μέτωπα να οργανωθεί η λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση στη λαίλαπα της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ που πήρε τη σκυτάλη τον Ιούλη από το ΣΥΡΙΖΑ.

00Kne04

Ο ομιλητής επισήμανε την ανάγκη πάλης ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα με βάση τις σύγχρονες διεκδικήσεις, ως την ανατροπή του και την οικοδόμηση της κοινωνίας που έχει ανάγκη σήμερα η ανθρωπότητα, του σοσιαλισμού – κομμουνισμού.

00Kne06

Το μουσικό πρόγραμμα ξεκίνησε με ένα ταξίδι στο έντεχνο και πολιτικό τραγούδι από τους Υπερταξικούς και ολοκληρώθηκε με γλέντι και χορό υπό τους ήχους της πενας και της φωνής του γνήσιου λαϊκού καλλιτέχνη Βαγγέλη Κορακάκη.

00Kne07

VKDMarketMegalo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου και ταρακούνησε πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά

Περισσότερα »